Knapperige salade met kale chips

Kale chips zijn een heerlijke en gezonde snack, maar je kunt ze ook fijngekruimeld door een salade roeren. Zelfs je kinderen zullen nu om een salade bedelen!

Ingrediënten salade:
– 1 handvol kale chips (fijn gekruimeld).
– 1-2 handen vol krul of rucola sla.
– 4 roma tomaten.
– 1 kleine komkommer.
– ½ avocado.
– een paar eetlepels biologische maïs.
– 1 eetlepel hennepzaad.
– 1 eetlepel lijnzaad.
– 1-2 theelepels spirulina.

Ingrediënten dressing:
– 1 eetlepel biologische mosterd.
– 1 eetlepel rauwe honing of biologische honing (geen crème).
– een scheutje shoyu of tamari en olijfolie.
– een heel klein beetje Himalaya zout en eventueel wat peper.

Bereiding:
Voeg alle salade ingrediënten samen in een kom en meng deze door elkaar. Vergeet niet de boerenkool chips te vergruizelen tot kleine stukjes. Bereid vervolgens de dressing door de ingrediënten in een stenen mok of klein schaaltje te mengen. Giet dit geheel over de salade uit, besprenkel het geheel eventueel nog met wat lekkere zelf gedroogde uitjes (in dehydrator), pompoenzaden of andere lekkernijen naar keuze en geniet ervan.

Share: