Japanse nori rolletjes met vegetarische amandelpaté

Japanse nori rolletjes worden gemaakt van zeewier en kom je meestal tegen in sushi restaurants. Je kunt nori rolletjes ook heel gemakkelijk zelf maken, zoals bijvoorbeeld met een heerlijke vegetarische amandelpaté vulling.

Ingrediënten voor de vulling:

– 1 kop teriyaki amandelen
– 2 koppen cashew noten.
– 1 eetlepel geraspte gember.
– 1 teen knoflook.
– 3 fijn gesneden wortelen.
– 1 klein fijn gesneden uitje.
– ½ kop rozijnen.
– 2 eetlepels olijfolie.
– 1 eetlepel citroensap.

Ingrediënten voor het maken van de rolletjes:

– 4-8 nori rolls (afhankelijk van gewenste dikte. 4 indien dun, 8 indien dikker).
– 4 kopjes spinazie bladeren (gewassen en gedroogd).

Ingrediënten voor dipsaus (optioneel):

– sojasaus (Nama Shoyu of Tamari).
– wasabi.

Bereiding:

1) Om de vulling te maken is het noodzakelijk de amandelen tot poeder te vermalen in een hiervoor geschikte highspeed blender, zoals een vitamix blender.
2) Snij alle andere ingrediënten in klein stukjes om ze klaar te maken als vulling voor de nori rolls. Voeg hier wat Himalaya zout aan toe indien gewenst.
3) Voeg de olie, het citroensap, het amandel en cashewnotenpoeder aan toe en mix het geheel goed door elkaar.
4) Leg de nori velletjes op een egale oppervlakte en spreid de spinazieblaadjes over de onderste helft uit.
5) Voeg hier bovenop een kwart kopje van de net gemaakt vulling aan toe en rol het nori vel dicht tot een rol.
6) Herhaal dit met de andere nori vellen en verdeel deze uiteindelijk in 6 kleinere egale stukken.
7) Serveer het geheel met de shoyu saus en wasabi.

Share:

1 comment

Geef een reactie