Hoe je zelf crackers maakt

Hoe je zelf crackers maakt

Bijna iedereen is gek op crackers. Het maakt niet uit of het als extraatje bij een salade hoort, of een stukje kaas – crackers smaken heerlijk en laten je niet op je honger zitten. Hieronder vindt u een basisreceptje dat u in staat stelt om zelf verse crackers te maken.

Crackers

Ingrediënten:
– 9 kopjes bloem (gezeefd)
– 2 kopjes water (warm)
– 1 portie gist
– 1 theelepel baksoda
– 1 eetlepel zout
– 1 kopje gesmolten vet

Bereidwijze:
Giet 4 kopjes bloem in een kom, en voeg er 1 ¾ kopje warm water aan toe. Zet het eventjes opzij.
Meng de gist met het overige ¼ kopje water.
Meng de bloem, water en gist. Zorg ervoor dat u het geheel goed omzet, en dek de kom af. Zet de kom vervolgens op een warme plek, liefst ‘s nachts.
Voeg het zout en de baksoda toe, de volgende dag. Meng het geheel goed!
Giet het vet bij het mengsel, en kneed tot de deeg zacht is.
Dek het mengsel af en laat het rijzen (het zal 2x zo groot worden).
Leg de deeg op een snijplank die u voorziet van wat bloem. Kneed de deeg tot het mengsel niet langer kleverig is. Verdeel de deeg in kleine porties en rol ze in kleine blaadjes met een deegroller.
Gebruikt een koekjessnijder (of een scherp mes) om de crackers uit te snijden. Leg de dunne crackers op een ingevet bakvel en doorprik elke cracker met een vork.
Bak de crackers op 220°C gedurende 15 minuten, in de oven. Laat de crackers nadien afkoelen.

Het fantastische aan deze crackers is het feit dat u alle ingrediënten normaliter reeds in uw keuken heeft staan! De bereiding van dit recept mag dan wel wat tijd in beslag nemen, het eindresultaat is deze tijd waard! De crackers kunnen in eender welke vorm gecreëerd worden – ideaal om creatief te wezen wanneer u een soepje of een salade opdient. Het is zelfs uitermate geschikt om te serveren met een sneetje kaas, of wat pindakaas.

Share:

Geef een antwoord