Waarom Afrikaanse Mango net zo werkt als afslankpillen

De meeste mensen die willen afvallen hebben ze wel eens geprobeerd: afslankpillen, dieetshakes en andere afslankproducten. Meestal zorgen ze voor kortstondig gewichtsverlies, maar zodra je ermee stopt komen de kilo’s er net zo snel weer aan. De beste methode om blijvend af te vallen is gezond te gaan eten en meer te gaan bewegen. Daarnaast kunnen natuurlijke superfoods die gewichtsverlies bevorderen je helpen met afvallen. Een superfood waarvan bewezen is dat het gewichtsverlies ondersteunt is Afrikaanse mango poeder.

Wat is Afrikaanse mango poeder?

Afrikaanse mango poeder wordt gemaakt van de Wilde Afrikaanse Mango of Irvingia Gabonensis, een vrucht die aan een boom groeit die met name in Afrika en Zuidoost-Azië voorkomt. De mangoboom gedijt het beste in dichte, groene regenwouden langs de oevers van rivieren en kan tussen de 15 en 40 meter hoog worden. Het gehele jaar door groeien er aan de boom eetbare vruchten die groengeel tot rood van kleur zijn, met gelig, vezelachtig vruchtvlees en een grote pit. In tegenstelling tot gewone mango’s die je in Nederland in de supermarkt kunt kopen is de Irvingia Gabonensis vooral geliefd vanwege de pit die in de vrucht zit, omdat deze over heilzame eigenschappen beschikt. De pit kan in zijn geheel worden gegeten maar wordt ook vaak gedroogd en vermalen tot poeder.

Hoe helpt Afrikaans Mango bij het afvallen?

Afrikaanse mango poeder is vooral zo bijzonder omdat het een kleine hoeveelheid leptine bevat, een hormoon dat het energieverbruik en hongergevoel reguleert en je hersenen vertelt of je verzadigd bent of niet. Mensen die voldoende leptinegevoelig zijn en een gezond leptinegehalte hebben verbranden meer vet en zijn dus beter in staat een gezond gewicht te bereiken of te behouden. Als je elke dag een kleine hoeveelheid Afrikaanse mangopoeder neemt kan dat dus helpen bij gewichtsverlies. Echter dien je hier uiteraard wel gezond bij te eten en voldoende bij te bewegen. Dit in tegenstelling tot sommige (ongezonde) afslankpillen. Echter, ben je op zoek naar een verantwoord en natuurlijk afslankmiddel? Dan biedt Afrikaanse Mango de perfecte uitkomst.

Enkele jaren geleden is met behulp van wetenschappelijk onderzoek vastgesteld dat Afrikaanse mango poeder echt helpt bij het afvallen en dus geen ‘vaag wondermiddeltje’ is. Onderzoekers beschreven hoe een groep mensen met obesitas die een maand lang Afrikaanse mangopoeder gegeten had aantoonbaar verlaagde lipidewaarden in het bloed had ten opzichte van de controlegroep die een placebo had gekregen. Daarnaast ontdekte men dat de groep die Afrikaanse mangopoeder had gegeten lagere LDL-cholesterol (het ‘slechte’ cholesterol) en triglyceridewaarden had en een hoger HDL-cholesterol (het ‘goede’ cholesterol). Afrikaanse mangopoeder kan dus ook helpen als je last hebt van een verhoogde cholesterolspiegel (Ngondi et al., 2005[1]; Oben et al., 2008[2]; Ngondi et al., 2009[3]).

Afrikaanse mango heeft bovendien mogelijk nog een aantal andere bijzondere eigenschappen, want diverse natuurgeneeskundigen vermoeden dat dit poeder ook de bloedsuikerspiegel reguleert, veel energie geeft, een antibacteriële en schimmeldodende werking heeft, bloeddrukverlagend is, het immuunsysteem versterkt en helpt tegen spijsverteringsproblemen. Kortom, Afrikaanse mangopoeder helpt niet alleen bij het afslanken maar is een echt superfood dat je gezondheid op een breed vlak ondersteunt.

Hoe kun je Afrikaanse mangopoeder gebruiken?

Afrikaanse mangopoeder is donkergeel tot crèmekleurig en heeft een mild zoete smaak die een beetje lijkt op verse mango. Het poeder is goed oplosbaar en dus eenvoudig te roeren door smoothies, sappen en shakes. Daarnaast kun je het poeder ook over fruitsalades sprenkelen of door ontbijtgerechten en toetjes roeren. Afrikaanse mangopoeder heeft een krachtige werking, je hebt er per dag dus maar heel weinig van nodig. Als je Afrikaanse mangopoeder wilt gebruiken als hulp bij gewichtsverlies dan kun je het beste twee maal daags voor de maaltijd 1 theelepeltje poeder nemen. Als je Afrikaanse mangopoeder wil nemen ter ondersteuning van je algehele gezondheid dan is dagelijks ½ tot 1 theelepeltje voor de maaltijd voldoende.

Referenties

[1] Ngondi, Judith L., Julius E. Oben, and Samuel R. Minka. “The effect of Irvingia gabonensis seeds on body weight and blood lipids of obese subjects in Cameroon.” Lipids in health and Disease 4.1 (2005): 1.
[2] Oben, Julius E., et al. “The use of a Cissus quadrangularis/Irvingia gabonensis combination in the management of weight loss: a double-blind placebo-controlled study.” Lipids in health and disease 7.1 (2008): 1.
[3] Ngondi, Judith L., et al. “IGOB131, a novel seed extract of the West African plant Irvingia gabonensis, significantly reduces body weight and improves metabolic parameters in overweight humans in a randomized double-blind placebo controlled investigation.” Lipids in health and disease 8.1 (2009): 1.

Share:

1 comment

Geef een antwoord