Hennep Proteïne Falafel

Deze falafel gemaakt met hennep proteïne poeder is glutenvrij en bak je in de oven! Vaak wordt dit vegetarische gerecht uit de Arabische landen gefrituurd, maar wij maken een gezondere versie die vol zit met extra vitamines en mineralen.

Vegetarische falafel balletjes worden gemaakt met kikkererwten en zijn lekker met hummus in een glutenvrij pita broodje, maar net zo gemakkelijk bij wat groenten uit de wok. Wij verwarmen deze in de oven waardoor ze veel minder vet zijn dan de traditionele gefrituurde variant.

De kracht van hennep proteïne poeder
Daarbij voegen we nog een magisch ingrediënt toe, namelijk hennep proteïne poeder. Hennep behoort tot de familie van de moerbei en is één van de oudst bekende medicinale planten ter wereld. De hennep waar hennepzaden, hennepolie en hennep proteïne poeder van worden gemaakt wordt ook wel industriële hennep genoemd en heeft in tegenstelling tot marihuana geen psychoactieve werking.

Vol met vitamines en mineralen
Wat dan wel? Het bevat plantaardige eiwitten en meer dan 20 soorten vitamines, mineralen en sporenelementen waaronder vitamine E, lecithine, magnesium, kalium, calcium, ijzer, mangaan, zink, koper, platina, fosfor, zwavel, borium, nikkel, germanium, tin, jodium, chroom, zilver en lithium. Ook bevat het alle essentiële aminozuren, verschillende enzymen, chlorofyl, GLA en alfa en bèta en gamma globuline. Ook heel fijn is dat dit hennep proteïne poeder het hoogste percentage Edestin (afgeleid van het Griekse woord ‘Edestos’, wat eetbaar betekent) bevat van alle plantensoorten, wat als de gemakkelijkst verteerbare proteïnevorm wordt beschouwd.

Je begrijpt dat dit zeer gezonde, pure en makkelijk te maken falafel balletjes zijn, die wij bij Superfoodies regelmatig op het menu hebben staan!


Wat heb je nodig voor de Hennep Proteïne Falafel?
(voor 10 falafel balletjes)

  • 1 blik of ongeveer 260 gram kikkererwten, schoongespoeld en uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 2 eetlepels plantaardige melk, zoals haver-, amandel-, hennep- of kokosmelk
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/3 theelepel zeezout
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 20 gram Hennep Proteïne Poeder van Superfoodies
  • 1 theelepel gepeld Hennepzaad + 3 theelepels om de balletjes doorheen te rollen

  

Hoe maak je de Hennep Proteïne Falafel?

  1. Doe de kikkererwten, knoflook, plantaardige melk, olijfolie, citroensap, zout, komijn en koriander in een keukenmachine. Mix goed door elkaar, stop af en toe om de zijkanten schoon te schrapen. Het is prima als er nog wat grotere stukjes kikkererwten te zien zijn.
  2. Doe alles in een kom en voeg het hennep proteïne poeder toe samen met 1 theelepel hennepzaad. Roer alles met een lepel goed door elkaar. Het mengsel moet gemakkelijk met je handen te bewerken zijn, als het te droog of kruimelig is voeg je nog een eetlepel ongezoete plantaardige melk toe.
  3. Verwarm de oven voor op 190C. Maak 10 falafel balletjes met je hand en maak ze vervolgens wat platter. Rol elke falafel door de hennepzaden en plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Bak de falafels 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en draai ze voorzichtig om met een vork of een spatel en bak nog tien minuten.
  5. Laat de falafel afkoelen tot kamertemperatuur voor je ze serveert.
Share:

Geef een antwoord