Helpt het RawFood principe het afslanken?

Helpt het RawFood principe het afslanken

Heel wat mensen beseffen niet dat het RawFood principe een uitgelezen kans is om een goede conditie en een prachtig figuur te krijgen. Het RawFood principe is opgebouwd rondom een strikt vegetarisch eetpatroon, dat elke vorm van bewerkt voedsel uit uw dagelijks consumptie weert. Zowel vlees als zuivelproducten worden gemeden. Voedsel wordt ook niet gekookt.

Het idee van het RawFood principe is namelijk dat men zo natuurlijk en biologisch mogelijk dient te eten. Dit houdt in dat, buiten het wassen en schillen van de voeding, er weinig andere dingen worden gedaan bij de bereiding ervan. Aanhangers van het principe zijn ervan overtuigd dat het kookproces de vitaminen en voedingsstoffen in voeding vernietigt.

Er zijn enkele uitzonderingen op de niet-koken regel. Bewerkte granen worden in bepaalde gevallen toegestaan. Gedehydrateerd fruit is tevens toegestaan in sommige varianten van het RawFood principe. Dit is goed nieuws voor diegenen die een 100% rauwe voeding levensstijl niet zien zitten.

RawFood helpt u gewicht te verliezen, en wel om deze redenen:

1 | Rauwe voeding bevat meer voedingsstoffen dan gekookte voeding. Daardoor kan een persoon minder eten, en toch dezelfde voordelen halen uit de voeding.

2 | Rauwe voeding verteert makkelijker. Ze zijn ‘vriendelijker’ voor uw lichaam, in tegenstelling tot gekookt voedsel, en helpen uw lichaam om energierijker te zijn. Zo wordt u ook actiever – en dat leidt dan weer tot het verbranden van meer vetten.

3 | Het bereiding van rauwe voeding vergt minder tijd dan andere recepten, en ziet er ook veel appetijtelijke uit. Het eindresultaat is dat u meer voordelen haalt uit uw voeding, en u er gerust van kan zijn dat uw lichaam alles krijgt wat het nodig heeft.

Er zijn ook enkele dingen waar u rekening dient mee te houden:

1 | Niet alle vitaminen en voedingsstoffen zijn terug te vinden in rauwe groenten en fruit, en al zeker niet in de juiste hoeveelheden. Het is noodzakelijk dat u supplementen slikt, zoals calcium en B12.

2 | Er zijn heel veel mensen die denken dat rauwe voeding betekent dat u minder calorieën eet. Dit is niet waar. Als iemand massa’s fruit en groenten gaat eten, zal de inname van calorieën ervoor zorgen dat die persoon dikker wordt.

3 | Sommige voeding wordt eigenlijk beter qua voedingsstoffen wanneer ze gekookt wordt. Zo zijn er bijvoorbeeld tomaten, die meer lycopeen ‘uitstoten’ wanneer ze gekookt zijn.

Het is dus mogelijk om gewicht te verliezen met het RawFood principe. Het is tevens mogelijk gewicht te verliezen met eender welk eetprincipe dat een gebalanceerd dieet aanmoedigt, alsook beweging en nieuwe eetgewoonten. Kijk na wat in uw geval de beste oplossing is, en handel ernaar. U zal zien, u zal gewicht verliezen en gezonder zijn.

Share:

Geef een antwoord