Healthy cacao crispy rice Sinterklaas snack

In plaats van al dat Sinterklaas snoepgoed boordevol geraffineerde suikers, zijn er genoeg gezonde (en niet minder lekkere!) alternatieven te verzinnen. Deze crispy rice snacks met cacao zijn onze favoriet omdat ze niet alleen lekker, maar ook zo gemakkelijk te maken zijn.  

Het is alweer bijna Sinterklaas en hoe leuk is het om eens wat anders klaar te maken. Deze gezonde crispy rice snackjes zijn een perfect alternatief voor al dat snoepgoed, om lekker van te genieten. De rauwe cacao zit bovendien boordevol magnesium en laat dit nou het anti-stress mineraal genoemd worden. Met de feestdagen in zicht kunnen we allemaal waarschijnlijk wel wat anti-stress gebruiken…  

De kracht van rauwe cacao
Rauwe cacao poeder is misschien wel een van de beste superfoods uit de natuur. Het bevat veel mineralen, vezels, vitaminen, essentiële vetzuren en goede voedingsstoffen. Rauwe cacao is puur en in tegenstelling tot chocolade ongeraffineerd waardoor het helemaal geen suiker en melk bevat.  Het poeder wordt veel gebruikt in de Chinese en Ayurvedische geneeskunde, omdat men meent dat het onder meer gewichtsverlies bevordert, energie geeft en de concentratie verhoogt, het libido verbetert, bloeddruk- en cholesterolverlagend werkt en de bloeddoorstroming verbetert (Hannum et al., 2000[1]).


Cacaopoeder heeft verder natuurlijk een heerlijke smaak en geeft je een energiek en opgewekt gevoel.

Recept healthy cacao crispy rice Sinterklaas snack

Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten voorbereiding en 1 uur laten staan in de koelkast

Wat heb je nodig?
Voor 9-12 stukken:

80 g gepofte rijst (kant-en-klaar te koop in een zakje)
60 g rauwe cacao poeder
Snufje zeezout of Himalayazout
60 g  noten-, pinda- of amandelpasta (naar keuze)
4 theelepels ahornsiroop
50 g rauwe cacaoboter

Bereiding
1. Doe de gepofte rijst, het cacao poeder en zeezout in een grote kom en roer goed door elkaar.
2. Doe de notenpasta, ahornsiroop en cacao boter in een kleine pan. Smelt op laag vuur terwijl je blijft roeren.
3. Giet het gesmolten mengsel vervolgens in de kom met de gepofte rijst en cacao poeder. Roer het goed door elkaar, tot het mengsel goed de gepofte rijstkorrels bedekt.
4. Doe dit kleverige mengsel vervolgens in een bakvorm van rond de 20 x 20 cm die je hebt bekleed met bakpapier. Druk het mengsel goed aan in de bakvorm.
5. Zet de vorm tenminste een uur in de vriezer. Daarna kun je er stukken van snijden en de snacks serveren. Wat overblijft bewaar je gewoon in de koelkast.

Laat nu die Sint maar komen!

Share:

Geef een reactie