Hartige Chia Muffins met Courgette

Deze hartige muffins met chiazaad en courgette zitten vol gezonde omega-3 vetzuren, vitamines en mineralen. Perfect als krachtig tussendoortje of heerlijke lunch. Maak er een aantal en bewaar ze in de vriezer zodat je altijd iets gezonds kunt meepakken voor onderweg!

Deze hartige chia muffins zijn heel gemakkelijk te maken en na 35 minuten in de oven heb jij een smakelijke snack of lunch. Eentje die bovendien heel gezond is, want vol met groenten, vitaminen en mineralen. Chiazaad bevat goede omega-3 vetzuren en zit daarnaast boordevol eiwitten, vezels, vitaminen (o.a. vitamine A) en mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, zink, fosfor en mangaan). Chiazaden waren al geliefd in de oude beschaving van de Azteken in Mexico. Er wordt wel gezegd dat een Aztekenkrijger een hele dag voort kon op een eetlepel chiazaad…

Extra mineralen en vitamines met Green Juice
De vitaminen, mineralen en groene groenten in deze chia muffins komen zeker niet alleen vanuit de chiazaden. Maar ook uit de biologische Green Juice van Superfoodies. Je kunt deze met water mengen en opdrinken voor een gezonde dagelijkse boost, maar je kunt net zo goed een schep poeder toevoegen aan je baksels zoals wij deden bij deze muffins. Green Juice is een mix van groenten, algen, kruiden en fruit. Het is een hoge bron van vitamine C, b12, ijzer, probiotica en magnesium. Een perfecte ondersteuning van je immuunsysteem dus, en dat kunnen we allemaal wel gebruiken tijdens deze donkere dagen. Het werkt als een echte oppepper gedurende de dag en maken deze groentemuffins extra powerful.


Recept Hartige Chia Muffins met Courgette
Bereidingstijd: 10 minuten plus 35 minuten in de oven

Wat heb je nodig?
Voor 6 muffins

2 eetlepels chiazaden + 6 eetlepels water
130 gram haverbloem
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel Green Juice poeder van Superfoodies
½ theelepel roze Himalayazout (of zeezout)
1 theelepel Italiaanse kruidenmix (optioneel)
100 gram courgette, fijn geraspt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel appelazijn
6 theelepels ongezoete plantaardige melk (zoals amandelmelk)

Bereiding
1. Mix 2 eetlepels chia zaden met 6 eetlepels water en zet dit tien minuten opzij totdat er een geleiachtige substantie ontstaat.
2. Doe de haverbloem, het bakpoeder en de Green Juice poeder samen met het zout en de kruiden in een kom.
3. Mix het goed door elkaar en voeg de chia substantie toe. Evenals de courgette, olijfolie, appelazijn en plantaardige melk. Mix ook dit weer goed door elkaar.
4. Doe het deeg in zes muffin bakvormpjes, neem hierbij ongeveer twee eetlepels per muffin.
5. Bak 35 minuten in de oven op 180C.

Ze zijn natuurlijk niet te versmaden als ze nog warm zijn, maar je kunt gerust ook later nog genieten van deze super muffins.

Share:

Geef een antwoord