Guacamole Recept van Avocado en Greener Grasses Superfood

In deze video wordt een guacamole gemaakt met Greener Grasses van HealthForce, een poeder gemaakt van onder andere tarwegras, havergras, paardenbloem en alfalfa. De poeder is sterk alkaliserend en reinigend en het bevat veel mineralen. De poeder kun je natuurlijk ook door een smoothie doen, maar vandaag gebruiken we het in een guacamole. Een lekkere dip die je kunt delen met vrienden, en bijvoorbeeld heerlijk smaakt op crackers en pitabrood of in wraps.

Ingrediënten:

 • 1 limoen
 • 2 avocado’s
 • 2 tomaten
 • 1 lente-ui
 • 1 tl. Himalayazout
 • 1 tl. versgemalen peper
 • 2 tl. Greener Grasses

Bereiding:
Pers de limoen uit en doe twee eetlepels van het sap in de blender. Schil de avocado’s en verwijder de pit snijd de tomaten in partjes, hak de lente-ui in grove stukken, pel het teentje knoflook en snijd hem in vieren, en doe alles samen met het zout, de versgemalen peper en de Greener Grasses in de blender. Zet de blender aan en maal het geheel tot een gladde massa. Gebruik eventueel een stok of pollepel om het mengsel los te roeren als de blender vanwege het weinige vocht stopt met draaien. Schep de guacamole met een spatel in een kom. Ook lekker als dipsaus voor stukjes wortel en bleekselderij. Eet smakelijk!

Share:

3 comments

 1. je vergeet het teentje knoflook bij de ingrediënten lijst te zetten.

 2. Jullie gebruiken Stevia als zoetstof…. waarom…? Ik neem de vrucht als zoetstof o.i.d.. Toen hoorde ik van Stevia… dacht nog nooit van gehoord…..verraderlijk….want op deze site verwacht je dat jullie wel weten wat jullie doen. Ik bestel meteen 3 flesjes…. zet het op mijn Facebook…. krijg ik allemaal negatieve reactie hierover.

 3. …waarom ‘de poeder’, als poeder onzijdig is?

  Het is ‘de taalverloedering’, maar toch echt ‘het poeder’.

Geef een antwoord