Groene salade met Irish Moss

Ingrediënten:

Voor de dressing:
– 1 scheut molkosan (melkwei).
– 1 scheut sojasaus of kikkoman.
– 1 scheut kokosolie.
– ½ theelepel chlorella.
– ½ theelepel spirulina.
– 1 snufje koriander, rozemarijn, tijm, dille, bieslook, citroenmelisse en peterselie.

Voor de salade:
– 2 eetlepels Irish moss.
– 2 eetlepels hennepzaad.
– 2 eetlepels chiazaad.
– 2 biologische tomaten.
– 1 krop biologische ruccola sla.
– 1 biologische avocado.
– 1 handvol pijnboompitten.
– 1 handvol geplette walnoten.
– 1 handvol sesamzaad.
– 1 handvol zelf gedroogde uitjes.
– 1 handvol kiemen naar eigen keuze.

green sea veggie salade

Bereiding:
Neem een schaaltje of saladebeker voor het voorbereiden van de dressing. Voeg hier alle dressing-ingrediënten aan toe, schud of roer het geheel met een plastic lepeltje tot het een mooie gemixte dressing bevat. Voeg alle salade-ingrediënten in een saladekom, voeg de saladedressing toe en roer het geheel met saladebestek om tot het een mooi kleurrijk en bevochtigd geheel is geworden. Serveer daarna de salade op een aantal borden en geniet ervan!

Share: