Groene Maaltijd Salade Recept met Hennep zaadjes (rawfood)

Mijn favoriete maaltijdsalade met hennep zaadjes. Het is eerder een lijst van mogelijke ingrediënten. Gebruik verse producten van de markt, verschillende noten en zaden, kiemen en gedroogd fruit of verse appel, kruiden en olijven. Varieer met wat er in het seizoen is en waar je zin in hebt! Ik gebruik veel verse kruiden vanwege de ultieme voedingswaarde (nog beter als ze wild geplukt zijn!). Ze bevatten enorm veel mineralen en een breed spectrum aan sporenelementen en vitaminen.

Aantal personen: voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 4 handenvol gemengde groene bladgroenten
  • 2 handenvol kiemen
  • ½ bosje koriander en/of peterselie en/of munt, gehakt
  • 1 handvol basilicum, gehakt
  • 1 citroen en/of 2 limoenen, doormidden gesneden
  • 1/3 kop olie
  • zout
  • eventueel 1 of 2 avocado’s
  • 1 handvol geweekte en eventueel gedroogde noten en/of zaden
  • 1 handvol rozijnen
  • 1 handvol gepeld hennepzaad
  • 1 handvol zeegroente (optioneel)

Bereiding:

Doe de bladgroenten, kiemen en kruiden in 1 grote of 2 kleinere kommen. Bestrooi het met zout, pers de citrusvruchten erover uit, besprenkel met de olie en mix dan het geheel door elkaar. Voeg vervolgens de noten, rozijnen, hennep en zeegroente toe en meng de salade nogmaals voorzichtig… serveer!

Share:

1 comment

  1. …waarom nou ‘de hennepzaad’? Zaad is onzijdig, daar helpt geen hennep wat aan.

    Dus: hét hennepzaad…

Laat een reactie achter op Casper Reactie annuleren