Green Protein Smoothie

Dit is een groene smoothie en een gezonde eiwitshake in één! Eiwitten spelen een belangrijke rol bij stofwisselingsprocessen en bij de aanmaak en het herstel van weefsels, hormonen en enzymen. Daar willen we dus zeker genoeg van binnenkrijgen! In deze heerlijke smoothie combineren we het met vitaminen uit groenten- en fruitpoeders voor een extra gezonde boost.

Zeker als je vegetarisch of veganistisch eet, en als je veel sport, kan het zijn dat je te weinig eiwitten binnenkrijgt via je voedingspatroon. Dit kan bijvoorbeeld zorgen voor een verstoring in je hormoonbalans. Vind je het lastig voldoende eiwitten op een dag binnen te krijgen, of wil je liever geen of weinig vlees eten? Er zijn zeker wel een aantal plantaardige voedingsmiddelen die een hoog gehalte eiwitten bevatten. Kies dan wat vaker voor quinoa, hennepzaad, boekweit en blauwgroene algen zoals spirulina.


Deze groene smoothie is een krachtpatser
Of maak een paar keer per week deze smakelijke smoothie vol krachtige (plantaardige) eiwitten, vitaminen en mineralen. Nog een voordeel van voldoende eiwitten binnenkrijgen: het zorgt voor verzadiging. Je hebt dus lang een voldaan gevoel en zal daardoor minder snel iets willen snaaien of snoepen!

Bovendien heb je de Green Protein Smoothie in een handomdraai gemaakt.

Dit heb je nodig voor 1 smoothie

 

Zo maak je de smoothie

  1. Doe alle ingrediënten samen in een blender
  2. Zet de blender op de hoge stand tot het een romig geheel is
  3. Giet in een glas en geniet er direct van
Share:

Geef een antwoord