GREEN BANANABREAD

Dit niet te versmaden glutenvrije bananenbrood zit boordevol gezonde vitamines en mineralen. Begin je dag met dit powerontbijt, zodat je meteen een gezonde portie groenten binnen hebt. Serveer het tijdens de lunch met daarnaast een salade of geniet er tussendoor lekker van.

Naast een flinke hand spinazie (optioneel) en gezonde blauwe bessen gaat er een grote schep Green Juice Poeder door dit recept. Dit zorgt voor extra vitamines en mineralen. Zo krijg je direct jouw dagelijkse basisbehoefte aan voedingsstoffen binnen. Green Juice van Superfoodies is namelijk een mix van groenten, algen, kruiden en fruit. Het is een hoge bron van o.a. vitamine C, b12, ijzer, probiotica, magnesium en calcium.


Extra kracht-boost
Dit alles ondersteunt de functie van het immuunsysteem en activeert de natuurlijke energie in je lichaam. En dat zorgt voor een energieboost aan het begin van je dag of als je moe bent. Dat ene schepje Green Juice maakt dit bananenbrood extra krachtig. De bananen en bessen maken het lekker zoet en zo heb je helemaal geen ongezonde suikers in dit recept nodig.

Neem het weekend de tijd om dit bananenbrood klaar te maken en je hebt de hele week een gezond tussendoortje of ontbijt voorhanden. Wil je wat extra? Besmeer dan eens een plak van dit bananenbrood met biologische pindakaas of notenpasta en banaan of frambozen en besprenkel met wat cacao nibs of gepofte quinoa …

Recept Bananenbrood
Bereidingstijd: 15-20 minuten plus 50-60 minuten in de oven

Wat heb je nodig?

  • 3 grote, rijpe bananen
  • flinke hand spinazie (optioneel)
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 125 ml plantaardige melk
  • 50 gr kokosolie
  • 50 gr honing (optioneel)
  • 250 gr glutenvrij meel
  • 2 el Green Juice poeder van Superfoodies
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 250 gr bosbessen (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 oC en vet een cakevorm in.
  2. Mix de bananen, spinazie, eieren, vanille-extract, melk, kokosolie en honing in de keukenmachine tot een glad mengsel.
  3. Voeg meel, Green Juice poeder en wijnsteenbakpoeder toe en mix alles tot een mooi glad beslag. Roer tot slot de bosbessen erdoorheen.
  4. Schep het beslag in de cakevorm.
  5. Bak het bananenbrood in 50-60 minuten en laat het goed afkoelen voordat je het aansnijdt.

Je kunt een deel van het brood gerust in de vriezer doen voor een later moment, mits het je lukt om wat te bewaren natuurlijk..!

Share:

Geef een reactie