Golden Milk – dit drankje is al duizenden jaren oud

Gedurende de wintermaanden hebben we een grotere kans om verkouden te worden of griep te krijgen. Ben je op zoek naar een verwarmende drank waarmee je het immuunsysteem versterkt en ziekten op afstand te houdt, probeer dan eens Golden Milk. Deze specerijendrank naar traditioneel Ayurvedisch recept is namelijk gemaakt op basis van kurkuma, een Oosterse specerij met een krachtige antioxidantwerking waarvan onderzoekers hebben aangetoond dat deze preventief werkt tegen allerlei ziektes en kwalen en zelfs kanker.

Wat is Golden Milk?

golden milkGolden Milk is een warme specerijendrank met kurkuma (geelwortel) als hoofdingrediënt. In India, waar deze drank “haldi ka doodh” wordt genoemd, wordt Golden Milk al duizenden jaren gedronken (hoe lang precies is niet bekend, maar kurkuma wordt in India al meer dan 4000 jaar gebruikt), en nog steeds is het daar een van de meest geliefde drankjes die voor het slapen gaan wordt geconsumeerd. Het recept van Golden Milk voldoet aan de Ayurvedische voedingsprincipes, een traditionele geneeskunde die vooral in India veel wordt beoefend, en is bedoeld om zowel lichaam als geest te ondersteunen. Behalve kurkuma bevat Golden Milk nog diverse andere verwarmende specerijen, zoals kaneel, kardemom, gember en nootmuskaat. Golden Milk is dankzij die heerlijke mix van specerijen een perfect winterdrankje dat op elk moment van de dag gedronken kan worden om op te warmen en aan te sterken.

De kracht van Golden Milk

Het belangrijkste ingrediënt van Golden Milk is kurkuma. Deze Oosterse diepgele specerij heeft een hoge antioxidantenkracht en dankzij diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat kurkuma preventief kan werken tegen allerlei ziekten en aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes type-2, overgewicht en zelfs kanker. Daarnaast werkt kurkuma ook pijnstillend en kalmerend, bevordert het de spijsvertering en geeft het energie. Wil je weten wat alle voordelen zijn van kurkuma, lees dan onze blog “25 eigenschappen van kurkuma die je nog niet kende”.

In combinatie met zwarte peper en gezonde vetten wordt de opname van kurkuma in het lichaam sterk verbeterd (curcumine, het meest bioactieve ingrediënt van kurkuma is namelijk slecht opneembaar voor het lichaam), en daarin schuilt de kracht van Golden Milk. Dit drankje bevat namelijk zowel kurkuma als zwarte peper, en het wordt geserveerd met een lepeltje kokosolie, ghee of roomboter.

Zo drink je Golden Milk

Je kunt Golden Milk zelf maken, maar als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan om alle ingrediënten samen te voegen dan kun je het beste Golden Milk Powder van Superfoodies gebruiken, een poedermengsel waar alle specerijen al inzitten, in de juiste verhouding. Neem een flinke kop noten- of rijstmelk, roer 2 tot 3 theelepels Superfoodies Golden Milk Powder erdoor, voeg 1 theelepel kokosolie, ghee of roomboter toe en verwarm dit mengsel enkele minuten al roerend in een pannetje. Als je van zoet houdt kun je voordat je de Golden Milk opdrinkt eventueel nog een theelepeltje rauwe honing erdoor roeren.

Share:

Geef een antwoord