Glutenvrije burgers met portobello en reishi

Deze burgers maak je met gierst en portobello paddenstoelen. Voor een extra boost voegen we nog wat reishi poeder toe, een medicinale paddenstoel die bekend staat om de ondersteuning van het immuunsysteem.

Gierst wordt vooral in Azië en Afrika heel veel gegeten en is van nature glutenvrij. Perfect als basis voor een lekkere vegetarische burger in combinatie met portobello paddenstoelen. Voor een extra gezonde boost voegen we wat reishi paddenstoelenextract toe. Hoe zit dat precies?

De ‘Ancient Elders’ ofwel oude wijzen in Zuid-Amerika gebruiken paddenstoelenextracten al eeuwenlang ter ondersteuning van de menselijke gezondheid. Voorbeelden van deze paddenstoelenextracten zijn Reishi, Lion’s Mane, Cordyceps of Chaga. Allemaal hebben ze weer andere eigenschappen en voordelen voor de gezondheid. Voor deze burgers kozen we reishi extract. Reishi extract staat bekend om de ondersteuning van het immuunsysteem en het kalmerende effect. In deze tijden waarbij we voortdurend blootstaan aan mega veel prikkels kan ieder immuunsysteem wel een beetje rust gebruiken!

Wat heb je nodig voor de glutenvrije burgers met portobello en reishi
(voor 6 burgers)

  • 60 gr gierst, ongekookt
  • 250 ml water
  • 2 portobello paddenstoelen
  • 1 ui
  • 1 ei (of een plantaardige ei vervanger)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el havermeel
  • 2 el Tamari sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/3 tl zeezout
  • 2 tl reishi poeder van Superfoodies

Zo maak je de burgers

  1. Spoel de gierst af en plaats deze samen met 1 kopje water in een kookpan
  2. Dek af met de deksel en laat sudderen tot al het water is opgenomen. Zet opzij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Snij de ui fijn en was en droog de portobello paddenstoelen. Versnipper de paddenstoelen door de grote gaten van een kaasrasp.
  4. Doe de gierst, geraspte paddenstoelen, in blokjes gesneden ui, ei, olijfolie, havermeel, sojasaus, kruiden, zout en reishi-poeder in een kom.
  5. Gebruik je handen om de ingrediënten te mengen. Kneed tot alles aan elkaar plakt.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm 6 ronde burgers en leg ze op de bakplaat. Bak 20 minuten, draai naar de andere kant en bak nog eens 5 minuten.

    Doe de burgers, als je dat lekker vindt, op een glutenvrij broodje met wat tomaat en sla.  
Share:

Geef een reactie