Gezonde SNACK voor brood/crackers/toast maak je in 4 minuten

Deze suikervrije groente SPREAD is je ultieme gezonde snack. Dit 4 minuten recept zit vol “Healthy Fats” en smeer je op je brood/crackers/toast, gebruik je als dressing voor je salade of als groente dip! Ideaal om in de koelkast te hebben voor wanneer je trek hebt.

In mijn hoofd kost deze gezonde snack altijd enorm veel tijd – maar het blijkt telkens weer absoluut niet zo te zijn.

In deze video ontdek je:

 • Dat een spread zelf maken véél gezonder is dan uit de supermarkt en WAAROM dat zo is.
 • Hoe je geld bespaart.
 • Hoe je in minder dan 4 minuten de hele week een lekkere snack hebt.

Dit komt wel als ik ”tijd” heb
Dit is iets wat ik altijd uitstel. Bedenk dat ik ga doen wanneer ik ‘’tijd’’ heb. In mijn hoofd kost het namelijk heel veel tijd. Totdat ik het maak en me realiseer dat ik er letterlijk slechts 5 minuten mee bezig ben. Naja misschien nog 5 minuten extra als je het schoonmaken meerekent. Waar ik het over heb? Zelfgemaakte dips en spreads!

Als dip voor rauwkost, broodbeleg of zelfs als dressing
Dips en spreads zoals hummus of een groentespread staat bij mij standaard in de koelkast. Super handig voor op een boterham, rijstwafel of om te dippen met rauwkost. Ik gebruik ze zelfs vaak als dip voor geroosterde aardappelen en groenten of als saladedressing.

Denk jij, net als ik, dat dit mega veel tijd kost om zelf te maken? Niet dus! Elke keer dat ik een spread maak sta ik weer van versteld hoe gemakkelijk het is. Even alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en je bent klaar. Ik ga je laten zien hoe snel dit kan dus beloof me, probeer deze uit!

Bekijk de video voor je gezonde snack die je binnen 4 minuten gemaakt hebt.

Ingrediënten:

 • 150 g artisjokharten
 • 50 g zongedroogde tomaten
 • 2 el tahin
 • 10 g verse peterselie
 • 1 teentjes knoflook
 • Sap van ½ citroen
 • Zeezout

Bereiding:

 1. Doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine.
 2. Maal tot een grove dip. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Meer snelle dips
Meer lekkere dips die snel klaar zijn? Bekijk ook de Luminous Beauty Hummus en Green Hemp Dressing.

Wat zou jij nog meer van Tessa willen zien? Laat ons weten wat voor recepten jij nog meer wilt zien, hieronder in de comments!

Share:

2 comments

Geef een antwoord