Gezonde Snack – Chocolade Dadel Balletjes

In deze video gaan we een snack maken van rauwe cacao en bananenpoeder, een poeder gemaakt van rode bananen uit Ecuador. De poeder is heel erg lekker en gezond, en er zit veel kalium in!

Ingrediënten:

Bereiding:
Doe ¾ van het kopje walnoten in de keukenmachine en maal het tot een meel. Ontpit vervolgens de dadels, snijd ze in grove stukken en voeg ze toe aan het walnotenmeel. Maal dit mengsel totdat het een groffijne massa is. Voeg daarna de rauwe cacaopoeder, 3 el bananenpoeder, kokosolie en het zout toe. Zet de blender nogmaals kort aan en giet het mengsel vervolgens op een bord. Hak de resterende ¼ kopje walnoten in grove stukjes, doe deze ook op het bord en kneed het geheel tot een deeg.
Schep daarna 1 el bananenpoeder in een klein kommetje. Maak van het deeg kleine balletjes, rol elk balletje door de bananenpoeder en leg ze daarna op een bord. Laat de balletjes 1 uur opstijven in de koelkast, dan zijn ze klaar om gegeten te worden!

Share:

2 comments

  1. Kun je het bananenpoeder ook door iets anders vervangen? Misschien whey proteine met banaansmaak? Om nu alleen hiervoor bananenpoeder voor aan te schaffen. Die superfoods zijn al vrij prijzig allemaal 🙁

  2. Hallo, ik heb een vraag!

    Weke type/merk keukenmachiene gebruiken jullie!

    Ik ben op zoek maar de kommen zijn altijd zo klein ( die van jullie lijkt me wel groot).

    Lieve groet Annegret

Geef een antwoord