Gezonde en verfrissende hennepmelk

Hennepmelk is makkelijk en snel te maken en een fantastisch alternatief voor zuivel. Deze plantaardige melk maak je van hennepzaad, een superfood bomvol eiwitten en omega-3 vetzuren. We geven je het basisrecept met verschillende gezonde extra’s waarmee je naar hartenlust kunt variëren.

Wij bij Superfoodies staan natuurlijk helemaal voor de kracht van de natuur, maar we willen ook laten zien hoe gezond eten heel erg lekker en leuk kan zijn! Genieten van zelf iets maken, in plaats van het kant-en-klaar in de winkel te kopen. Zoals je eigen plantaardige melk variatie. We kennen allemaal rijst-, amandel, of havermelk, maar hennepmelk is nog wat minder bekend.

En dat terwijl hennepzaad een fantastisch superfood is! Het bevat plantaardige eiwitten en meer dan 20 soorten vitamines, mineralen en sporenelementen, waaronder lecithine, magnesium, kalium, calcium, ijzer, mangaan, zink, koper, platina, fosfor, zwavel, borium, nikkel, jodium en chroom. Hennepzaad is ook rijk aan vitamine E en vitamine E draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Het bevat alle essentiële aminozuren, verschillende enzymen, chlorofyl, GLA en alfa, bèta en gamma globuline.

Hennepzaad is ideaal voor sporters en iedereen die de voorkeur geeft aan plantaardige eiwitten. Bovendien heeft melk gemaakt van hennepzaad een romige textuur en een lekkere nootachtige smaak.

Neem een glazen fles en bewaar de hennepmelk tot vier dagen in de koelkast.

Wat heb je nodig voor de hennepmelk?


Optionele extra’s om toe te voegen (kies er één of twee per keer)

  • 1 medjool dadel (ook wel medjoul dadel genoemd)
  • 1 theelepel natuurlijke vanille extract
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 1 eetlepel kurkumapoeder

Zo maak je de hennepmelk

  1. Doe het water en de hennepzaden in een blender. Optioneel voeg je daar één of twee van de gezonde extra’s aan toe. Met de dadel krijg je een lichtzoete hennepmelk. Door de dadel én de vanille toe te voegen krijg je een lichtzoete vanille hennepmelk. Door de dadel, vanille en cacaopoeder toe te voegen krijg je een heerlijke chocoladehennepmelk. Door de dadel en het kurkumapoeder toe te voegen krijg je een golden milk van hennepzaad.
  2. Doe de blender aan en mix het geheel 60-90 seconden goed door elkaar op hoge snelheid.
  3. Doe de melk in een (glazen) fles en bewaar deze in de koelkast (tot maximaal 4 dagen).
  4. Het is niet nodig, maar als je er zeker van wilt zijn dat er geen stukjes in de melk meer zitten (bijvoorbeeld van de dadel), kun je de hennepmelk door een zeef gieten.
  5. De hennepmelk moet altijd worden geschud voor gebruik!
  6. Gebruik de hennepmelk om een heerlijke latte of smoothie te maken. Of voeg toe aan je havermout ontbijt. Je kunt het natuurlijk ook puur drinken als verfrissende en gezonde drank.

Share:

Geef een antwoord