Gemakkelijker afvallen terwijl je evenveel calorieën blijft eten met dit vergeten voedingsmiddel

Dacht jij dat overgewicht meestal te maken had met te veel eten? Dan zal het je misschien verrassen dat dit niet altijd klopt. Overeten verklaart zeker niet het volledige proces achter gewichtstoename. In deze video legt Jesse uit hoe bepaalde paddenstoelen kunnen helpen om gemakkelijker af te vallen.

Bekijk hieronder de video

Dezelfde hoeveelheid calorieën, maar wel afvallen…
Een onderzoek waarbij wetenschappers mensen een jaar lang hebben gevolgd, laat zien dat je met paddenstoelen dezelfde hoeveelheid kcal kunt eten, maar wel gewicht kunt verliezen. In een onderzoek, waarbij ze volwassenen met overgewicht drie keer per week rood vlees lieten vervangen door paddenstoelen, bleek dat dit resulteerde in:
* Gewichtsverlies
* Lagere bloeddruk
* Lagere triglycerides
* Lagere nuchtere glucosewaardes
* Verminderde ontstekingsmarkers
In vergelijking met de controlegroep die wel drie keer per week vlees bleef eten. Terwijl beide groepen evenveel kcal binnenkregen!

Hoe werkt dat?
Voeding heeft grote invloed op de samenstelling van de darmflora, op de manier waarop onze hormonen functioneren en op de werking van het afweersysteem. Al deze zaken en systemen bepalen hoeveel energie ons lichaam verbruikt, of het lichaam vetten of glucose verbrandt, hoe snel het energie opslaat en of het überhaupt wel gewicht mag en kan verliezen. Paddenstoelen helpen, naast calorierestrictie, bij het ondersteunen van al deze lichaamssystemen.

Welke paddenstoelen?
Reishi en cordyceps bijvoorbeeld! Van de reishi paddenstoel wordt gesteld dat het lichaamsgewicht vermindert, ontstekingen vermindert en insulineresistentie vermindert. Dit bleek uit onderzoek onder muizen die op een hoogvet dieet werden gezet. Daarnaast verbetert reishi de darmbarrièrefunctie.

De prebiotische werking van paddenstoelen:
* versterkt de gezonde darmflora
* versterkt de barrièrefunctie
* vermindert de expressie van genen die leiden tot vetopslag
* vermindert insulineresistentie
* onderdrukt pathogenen
En heeft zo ook een versterkende werking op het immuunsysteem.

Ook cordyceps heeft soortgelijke resultaten laten zien bij wetenschappelijk onderzoek met muizen.

Zo maak je gebruik van de paddenstoelen
Cordyceps en reishi kun je in poedervorm krijgen en verwerken in een thee, smoothie of andere lekkere gerechten.

Meer leren en lezen?
Wil je meer leren over medicinale paddenstoelen en wat ze voor jouw gezondheid kunnen doen? Bestel dan ons prachtige en inspirerende boek SHROOMS. In het boek SHROOMS vind je, naast heel veel informatie over de precieze werking van paddenstoelen, ook 22 heerlijke recepten!

Bestel het boek via deze link

Share:

Geef een antwoord