Fantastische superfoods voor zwangere vrouwen

In dit blog gaan we een duik nemen in de wereld van de zwangere vrouw en superfoods voor zwangere vrouwen. Zwangerschap is een stadium waar bijzonder veel vrouwen naar uitkijken in hun leven, wat natuurlijk heel begrijpelijk is. Wat is er tenslotte mooier als vrouw om met je eigen creatieve kracht, gebundeld met die van een geliefd man, een prachtig mooi en lief kind op deze planeet neer te zetten?

Welke factoren spelen een belangrijke voor de gezondheid van zwangere vrouwen en hun ongeboren kind?

Er is geen groter wonder in  het leven dan het baren van je eigen kind en het is daarom zeer begrijpelijk en terecht dat heel veel vrouwen dit als de grootste wens in en vervulling van hun leven ervaren. Het is echter wel zo dat we tegenwoordig leven in een wereld die niet altijd even positief, vriendelijk en gezond is voor zowel zwangere moeders alsook voor hun prachtige mooie en lieve baby’s. Daarom voelen wij ons geroepen om aandacht aan de relatie tussen voeding en het zwanger zijn te schenken, om op deze manier een stuk extra informatie en inzicht te verschaffen voor moeders (en natuurlijk ook vaders) die zich zorgen maken over dit onderwerp of zich graag willen verdiepen in kennis op dit gebied. Dit om op die manier zo goed mogelijk voor hun eigen lichaam te kunnen zorgen en natuurlijk ook voor dat van hun ongeboren kind.

Zoals gezegd leven we in een wereld die op dit moment zeker niet ideaal is voor zwangere moeders en ongeboren of pasgeboren kinderen. Dit heeft natuurlijk veel te maken met het feit dat onze wereld erg vervuild is, er veel oorlog en agressie heerst en we op dagelijkse basis van alle kanten belaagd worden door stress, milieuvervuiling, gifstoffen in ons eten en ga zo maar door. Dit zijn allemaal factoren die veel ouders ernstig zorgen baren en dit is natuurlijk geheel terecht. Toch is het niet zo dat hier helemaal niets aan te doen is, maar het is zeker zaak om uzelf goed te informeren en om hier tijd en energie aan te besteden. Dit zodat u in staat bent door middel van gezonde voeding en het vergaren van de juiste informatie uzelf en uw ongeboren kind zoveel mogelijk te beschermen tegen al deze negatieve elementen in het dagelijkse leven. We hebben hieronder een kort lijstje samengesteld met de meest belangrijke factoren waar een ieder op dient te letten voor zijn of haar eigen gezondheid. Dit geld natuurlijk in nog hogere mate voor aanstaande moeders/ouders.

– Milieuvervuiling zoals fabrieks- en auto uitlaatgassen.
– Vervuiling van ons voedsel met kunstmatige toevoegingen.
– Het consumeren van niet biologische voeding (besmetting met landbouwgiffen).
– Het drinken van alcohol.
– Gebruik van drugs.
– Roken.
– Gebruik van medicatie, vaccinaties en cosmetica.
– Huishoud- en schoonmaakmiddelen.
– Fluorbehandelingen en amalgaamvullingen bij de tandarts.
– Gebruik van aluminium keukengerei en anti-aanbak pannen (Tefal pannen e.a.).
– Radioactiviteit (en andere vormen van straling).

Het moge duidelijk zijn voor elke aanstaande moeder dat dit zaken zijn die zoveel mogelijk vermeden dienen te worden. Waarom dat zo is zal bij de meeste van deze zaken zonder meer duidelijk zijn. Daarnaast zijn er ook factoren in ons leven die minder duidelijk een effect hebben op onze gezondheid en die van ons ongeboren kind. Dit zijn met name de minder zichtbare componenten uit dit illustere rijtje van ziekmakers. Zoals u van ons gewend bent zullen we ons grotendeels focussen op het vaste onderwerp voeding, maar toch willen we even kort aandacht geven aan een aantal andere zaken die ook erg belangrijk zijn naar onze mening. We beperken ons hier tot de meest urgente zaken.

Medicatie, vaccinaties en cosmetica: Dit zijn middelen die vaak zwaar worden onderschat door de meeste aanstaande moeders. We leven in tijden waarin bijzonder veel mensen vaak ziek en mogelijk zelfs chronisch ziek zijn. Hiervoor worden grote hoeveelheden medicatie gebruikt en een aantal hiervan zijn bijzonder schadelijk voor zwangere vrouwen en de foetus van het ongeboren kind. Dit geld bijvoorbeeld voor antidepressiva en medicatie tegen andere psychische klachten. Zo blijkt dat het nemen van dit soort medicatie bijvoorbeeld kan leiden tot autisme en andere ernstige gedragsstoornissen bij kinderen. Ook is het mogelijk dat zowel moeder als kind overlijden aan de complicaties die deze medicijnen tijdens de zwangerschap kunnen veroorzaken. Deze medicatie is vaak slechts zeer korte tijd getest en wordt op de markt gelanceerd zonder dat de lange termijn gevolgen bij mensen zijn onderzocht. Uit veelvuldig onderzoek is gebleken dat dit soort medicatie ernstige beschadiging aan de hersenen, het hart en andere organen van het ongeboren kind kan veroorzaken. Dat zijn natuurlijk zeer ernstige feiten. Ditzelfde geld voor vaccinaties die ouders soms nemen bij reizen naar het buitenland. Vaccinaties staan de laatste jaren op bijzonder negatieve manier in het nieuws en dit heeft vele oorzaken. Met name bij jonge kinderen die gevaccineerd zijn worden de meest bizarre fysieke en mentale afwijkingen geconstateerd, met autisme en de dood als twee van de meest extreme reacties. Ook  het onderwerp cosmetica staat steeds vaker in een negatief daglicht, wat veel te maken heeft met de ongelofelijk waslijsten aan petrochemische ingrediënten die voorkomen in deze producten. Deze ingrediënten komen vervolgens tevens voor in huishoudproducten en zelfs in grote mate in de auto-industrie. Het gebruik van dit soort producten tijdens de zwangerschap kan zeer ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van zowel de aanstaande moeder als het ongeboren kind. Dat geeft toch stof tot nadenken lijkt ons.

– Huishoud- en schoonmaakmiddelen: Uit recente onderzoeken over de gehele wereld is gebleken dat deze middelen, die tot aan de nok gevuld zijn met petrochemische producten, voor een enorme toename van ziekte over de gehele planeet hebben gezorgd. De aanwezige ingrediënten in deze producten zijn vaak levensgevaarlijk en dienen koste wat het koste vermeden te worden in tijden van zwangerschap. Het meest schrikbarende van deze onderzoeken was de conclusie dat dezelfde ingrediënten ook voorkomen in heel veel cosmetica en lichaam verzorgingsproducten.

Vervuiling van onze voeding met kunstmatige toevoegingen: We zijn wederom aangekomen bij een onderwerp wat maar blijft terugkomen in veel van onze blogs. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat onze voeding tegenwoordig zo bizar vervuild is en veel voeding tegenwoordig zo goed als kunstmatig is in plaats van natuurlijk. De absurde hoeveelheid kunstmatige toevoegingen die aan onze voeding worden toegevoegd om de winstmarges maar zo hoog mogelijk op te jagen is werkelijk schrikbarend en angstaanjagend te noemen, al dient angst natuurlijk niemand en zijn dit zaken waar we niet geheel machteloos tegen zijn. Dit is ook de essentie van ons blog, want er blijken genoeg manieren te zijn in het leven om ons te wapenen tegen dit soort praktijken. Daarbij is het echter wel zaak om onszelf goed te informeren, zo natuurlijk mogelijk te eten en naast natuurlijke voeding ons lichaam en dat van ons ongeboren kind extra te voeden en te wapenen door middel van de consumptie van veel gezonde raw food en superfood producten. Dit is een manier waarop veel mensen voorkomen dat ze constant ziek zijn en dit vaak met zeer goede resultaten.

Het hierboven opgenoemde rijtje ziekmakende factoren leiden tegenwoordig tot zeer ernstige toename van ziekte. Eén van de ziektebeelden die met name zeer sterk in opkomst is onder zwangere vrouwen en jonge moeders is kanker. Kanker bij deze verhoogde risicogroep uit zich in verschillende vormen en dan met name in de vorm van schildklierkanker, lymfeklierkanker en andere endocriene kankervarianten, huidkanker, borstkanker en baarmoederhalskanker. Een deel van de stijging van kanker bij zwangere vrouwen is toe te schrijven aan het verhogen van de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen zwanger worden, maar dit is slechts een klein percentage. De rest wordt in deze onderzoeken allemaal toegeschreven aan de vervuiling van onze voeding, het milieu, gebruik van medicatie, verkeerde diagnose methodieken van ziekte door artsen en ziekenhuizen en genetische oorzaken. Eén van de hoofdoorzaken volgens dit onderzoek is het feit dat zwangere vrouwen natuurlijk een flinke verandering in hun hormoonhuishouding ondergaan op het moment dat ze zwanger zijn. Het feit dat alle bovengenoemde en ook eerder genoemde oorzaken van vervuiling een grote invloed hebben op onze fysieke hormoonhuishouding en deze nadelig beïnvloeden is mogelijk de bron van veel van dit kwaad. Ook zou het ondergaan van een keizersnede volgens dit onderzoek bijdragen aan een verhoogd percentage kankergevallen onder vrouwen.

Welke soort voeding is belangrijk voor vrouwen tijdens de zwangerschap?

Het moge duidelijk zijn dat er een grote verantwoordelijkheid rust op de schouders van zwangere vrouwen in de wereld van vandaag de dag. Het is geen eenvoudige taak om er voor te zorgen dat we zelf niet ziek worden of dat ons kind zonder ziekte en problemen geboren worden. Veel ouders maken zich grote zorgen om alle ziekmakende factoren die invloed kunnen hebben op het welzijn van hun ongeboren kind en dit is natuurlijk niet zonder reden. Toch is het zo dat zorgen maken weinig functie heeft, behalve dat het ons alert dient te maken voor de risico’s in het leven. Die hebben we hierboven voor een groot deel besproken, dus laten we ons eens gaan focussen op een stuk waar we zelf positief invloed op kunnen uitoefenen en dat is het consumeren van gezonde voeding. Door het feit dat een zwangere vrouw niet alleen zelf flink groeit, maar er tevens een nieuw prachtig levend wezen in haar aan het ontstaan is, is het zo dat zwangere vrouwen natuurlijk extra voeding en voedingsstoffen nodig hebben. Laten we daarom eens gaan kijken wat de precieze behoeftes zijn van zwangere vrouwen in relatie tot voeding.

Welke voedingsstoffen dienen zwangere vrouwen extra aandacht aan te besteden?

Eén van de eerste dingen die opvalt als we online wat onderzoek doen naar welke voeding belangrijk is voor zwangere vrouwen, is het feit dat er niet alleen melding wordt gedaan van welke voedingsstoffen belangrijk zijn voor het simpelweg voeden van zichzelf en het ongeboren kind, maar dat er met name ook sterk nadruk wordt gelegd op voeding die geconsumeerd dient te worden ter voorkoming van ziekte van het ongeboren kind op latere leeftijd. Dit is natuurlijk een goede zaak, al geeft het ook te denken. Als het namelijk zo is dat dit feit al zo snel op de voorgrond treed bij een beetje zoeken op het internet, dan geeft dat ergens toch aan dat er blijkbaar bijzonder veel ziekte optreed op latere leeftijd door gebrekkige of verkeerde voeding tijdens de zwangerschap. Het moge hieruit duidelijk worden dat het dus een uiterst belangrijke zaak is om niet alleen onder normale omstandigheden op onze voeding te letten, maar dat dit met name tijdens de zwangerschap belangrijk is en verregaande gevolgen kan hebben voor het verdere verloop van het leven van een opgroeiend kind. Zo blijkt bijvoorbeeld dat omega-3 en omega-6 vetzuren erg belangrijk zijn om te consumeren als zwangere moeder. Hetzelfde geld voor vitamine D. Beide voedingsstoffen worden in verband gebracht met een groot aantal fysieke alsook mentale klachten en gedragsstoornissen op latere leeftijd bij het kind. Eén van de zaken waar deze nutriënten goed tegen schijnen te helpen, indien genoeg geconsumeerd tijdens de zwangerschap, is obesitas oftewel zwaarlijvigheid. Moeder die niet genoeg van deze nutriënten binnen krijgen schijnen de risicofactor voor hun kind aanzienlijk te verhogen wat betreft de aanleg voor obesitas als deze eenmaal geboren is en langzaam maar zeker opgroeit. Ook blijkt uit onderzoeken dat een gebrek aan vitamine D zorgt voor leerproblemen op latere leeftijd en gelinkt wordt met een minder goede ontwikkeling van hersenen en hun functies. Dit zijn natuurlijk zaken die elke moeder wil vermijden en daarom is het uiterst raadzaam om extra vitamine D, evenals ook omega-3 en omega-6 vetzuren in te nemen tijdens de zwangerschap. De laatste twee het liefste in de verhouding 2:1. Een goede bron voor dit soort essentiële vetzuren is bijvoorbeeld visolie en algen. We zullen in het volgende hoofdstuk dieper ingaan op de algensoorten die hier uitermate geschikt voor zijn.

Afgezien van deze specifieke vermeldingen kunnen we rustig stellen dat het lichaam van een zwangere vrouw nogal wat extra voedingsstoffen nodig heeft. Dit geld natuurlijk niet alleen voor het eigen lichaam, maar met name ook voor de ontwikkeling van de foetus in de baarmoeder. Hiervoor zijn een grote hoeveelheid extra en gezonde nutriënten nodig. We hebben hieronder een rijtje gemaakt met de meest belangrijke nutriënten die zwangere vrouwen zonder meer dienen binnen te krijgen. Dat zijn de volgende voedingsstoffen:

Eiwitten: Eiwitten, ook wel bekend als proteïne, is een essentiële bouwstof voor het weefsel van ons lichaam. Dit geld dus tevens voor nieuwe cellen en de groei van organen voor de foetus. Ook zijn eiwitten nauw betrokken bij de productie van onder andere hormonen in ons lichaam. Zwangere vrouwen hebben een verhoogde behoefte aan eiwitten en dienen er op te letten met name gezonde eiwitten binnen te krijgen. Dit houdt in dat er dus zo weinig mogelijk dierlijke (of ze moeten biologisch zijn) eiwitten worden geconsumeerd. Dit in verband met hoge doseringen hormonen, antibiotica en andere medicatie die deze dieren wordt toegediend. Eiwitten zitten bijvoorbeeld in zaden, noten, peulvruchten, algen en dierlijke producten zoals gevogelte en eieren.

IJzer: IJzer is uiterst belangrijk voor zwangere vrouwen en de meeste vrouwen vertonen hier een gebrek aan, zowel tijdens de zwangerschap als zonder zwanger te zijn. IJzer is nodig voor de aanmaak van nieuwe cellen in het lichaam en zijn onmisbaar voor de foetus. Een gebrek aan ijzer verhoogt ook de kans op een te vroege bevalling, iets wat iedere moeder natuurlijk koste wat het kost wil voorkomen. Ook is ijzer belangrijk voor het ontwikkelen van de motoriek van een baby en als kind op iets latere leeftijd. Een gebrek hieraan tijdens de zwangerschap kan op latere leeftijd voor ernstige complicaties zorgen op dit gebied. IJzer zit bijvoorbeeld in spinazie, garnalen, mosselen, peulvruchten (erwten, bonen en linzen), granen, quinoa, waterkers, boerenkool, rucola, vijgen en abrikozen.

Calcium: Dit is ook één van de meest belangrijke bouwstoffen voor een zwangere vrouw en haar ongeboren kind. Het zorgt voor de ontwikkeling van de botstructuur, is nodig voor het zenuwnetwerk, spierfuncties en om het bloed te kunnen laten stollen. Risico’s van een tekort hiervan is dat het skelet van de moeder het moet ontgelden, omdat de baby daar alle calcium die het nodig heeft uit onttrekt. Dit kan leiden tot nare ziektebeelden zoals botontkalking. Calcium zit in heel veel verse (donker) groene groenten zoals waterkers, raapsteeltjes, paksoi en broccoli, sojaproducten (eet alleen gefermenteerde sojaproducten!), zalm, haring, gedroogde vijgen, amandelen, tahin (zeer rijk aan calcium!)

Magnesium: Is essentieel bij het ontwikkelen van het zenuwstelsel en de lichaamsspieren en helpt de spieren te ontspannen (wat vaak verlichting geeft van pijn bij zwangere vrouwen). Samen met calcium zorgt het voor stevige en solide botten en het vervult tevens een belangrijke rol bij het aanmaken van nieuwe lichaamscellen. Magnesium zit bijvoorbeeld in schaal- en schelpdieren, vis, noten, zaden, groene bladgroenten, peulvruchten, rauwe cacao en graanproducten.

Zink: Dit mineraal is onmisbaar bij de celdeling en dit is dus met name erg belangrijk voor de groei van een foetus. Ook zorgt het voor krachtige ondersteuning van onze fysieke weerstand en het immuunsysteem. Zink zit bijvoorbeeld in vlees (rund, varken, kip en lam), oesters, pompoenpitten, cashewnoten, pekan noten, pijnboompitten, peulvruchten, havermout, tarwekiemen, graanproducten en quinoa.

Foliumzuur: Dit is een B-vitamine die ook wel bekend staat als vitamine B11. Deze helpt bij aanmaak van rode bloedcellen en is essentieel voor celdeling. Tijdens de eerste weken van de zwangerschap speelt foliumzuur een sleutelrol bij het vormen van de zogenaamde ‘neurale buis’ van een foetus. Hieruit ontstaan in een iets latere fase de ruggenmerg en de hersenen. Het is aan te raden om te zorgen voor extra vitamine-B supplementatie, ook wat betreft de andere B-vitaminen die vaak voor de hersenen een vitale rol spelen.

Goed, we zijn daarmee aangekomen aan het einde van dit blogdeel. We willen er nog aan toevoegen dat er natuurlijk meer voedingsstoffen zijn die erg belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een baby en voor het behouden van de gezondheid van de zwanger moeder. Dit zijn bijvoorbeeld vitamine A, C en E. Ook andere vitaminen en nutriënten dienen in afdoende hoeveelheden geconsumeerd te worden ter bevordering van de gezondheid van moeder en kind en ter ondersteuning van de groeiprocessen van de baby.

Welke superfoods helpen zwangere vrouwen effectief bij het behouden van gezondheid?

We gaan direct over tot het hoofdstuk met de ideale superfoods voor zwangere vrouwen en steken direct maar van wal met de eerste fantastische superfoods voor zwangere moeders en hun aanstaande kind(eren).

Vitamine D: Vitamine D is mogelijk de allerbelangrijkste vitamine voor ieder mens. Dit zowel voor baby’s, hun aanstaande zwangere moeders als voor ieder ander mens. Dit is omdat vitamine D essentieel is voor het goed functioneren van ons fysieke immuunsysteem. Het is één van de meest krachtige middelen tegen allerlei soorten ziekteverwekkers en is tevens van zeer groot belang voor het ontwikkelen van gezonde botten, tanden (op iets latere leeftijd), haren en nog vele andere zaken. Het is tevens een zeer geducht wapen tegen het ontwikkelen van kanker, wat ideaal is voor met name de zwangere moeder. Dit omdat, zoals we eerder in dit blog al vermeld hebben, de kans op het ontstaan van kanker bij zwangere vrouwen de laatste decennia schrikbarend is toegenomen. Meer informatie over vitamine D vindt u onder deze link.

AFA Alg, Chlorella, Spirulina en Marine Phytoplankton: Deze bijzondere algensoorten hebben allemaal fantastische kwaliteiten en een extreem hoge voedingswaarde. Dit is waarom wij ze absoluut aan elke zwangere vrouw aanraden en dit zonder één enkele uitzondering. Er is eigenlijk geen voeding, superfood of supplement wat zo’n ongelofelijke lading bevat aan vitaminen, mineralen, eiwitten, chlorofyl, essentiële vetzuren, aminozuren, enzymen, sporenelementen en andere nutriënten. Naast de extreem hoge voedingswaarde zitten deze algen boordenvol met essentiële vetzuren die zeer belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een gezond zenuwnetwerk bij het ongeboren kind. Ook zijn deze vetzuren van doorslaggevend belang voor het goed ontwikkelen en functioneren van de hersenen van zowel moeder als ongeboren kind. Daarnaast ontgiften deze algen ons lichaam op zeer krachtige wijze, wat natuurlijk ideaal is voor het verwijderen van eventueel aanwezige gifstoffen, zodat de foetus of het ongeboren kind niet door deze gifstoffen aangetast of ziek gemaakt wordt. Ook voorkomt het detoxen de kans op hoge bloeddruk bij zwangere vrouwen. Meer informatie over deze specifieke superfoods vindt u onder de volgende links:

A.F.A. Algen
Chlorella
Spirulina
Marine Phytoplankton

B-vitaminen: Deze vitaminen spelen eigenlijk in zo goed als elk fysiek proces meerdere belangrijke rollen. Toch is hun hoofdfunctie met name het in balans houden van een gezonde hersenchemie, wat in dit geval natuurlijk voor zowel de aanstaande moeder als het ongeboren kind belangrijk is. Verder spelen ze een belangrijke rol in onze spijsverteringsprocessen, de aanmaak van energie, het goed functioneren van onze hersenen, spieren en zenuwnetwerk, het vormen van rode bloedlichaampjes, een gezonde en ontspannen ademhaling, het ondersteunen en opbouwen van onze fysieke weerstand, fysieke groei van het lichaam, het reguleren van ons bioritme, celdeling en vele andere belangrijke processen in ons lichaam. Kortom, het lijkt ons meer dan duidelijk dat dit een product is wat zowel voor de aanstaande moeder als het ongeboren kind van doorslaggevend belang is. Meer informatie over B-vitaminen vindt u onder deze link.

Hennepzaad: Hennepzaad behoort ook zeker tot de absolute top aan superfoods wat betreft de voedingswaarde en krachtige ondersteuning die het ons lichaam levert bij het bestrijden van allerlei ziektebeelden. Het reguleert daarnaast ook nog eens onze hormoonspiegels op krachtige wijze, wat natuurlijk ideaal is voor zwangere vrouwen. Ook bevat het bijna 40% oergezonde proteïnen die zeer essentieel zijn tijdens de zwangerschap. Tevens bevat hennepzaad grote hoeveelheden lecithine, erg belangrijk voor het goed functioneren van de lever. De lever is verantwoordelijk voor het ontgiften van ons lichaam en hennepzaad ondersteunt de lever op krachtige wijze. Ook is lecithine erg belangrijk voor het in stand houden van een gezonde hersenchemie, zowel bij de aanstaande moeder als bij het ongeboren kind. Ook bevat hennepzaad veel chlorofyl wat één van de meest belangrijke bouwstoffen is voor onze lichaamscellen en daarmee de groei en ontwikkeling van een baby op krachtige wijze ondersteunt. Tot slot bezit hennepzaad grote hoeveelheden antioxidanten die een krachtige buffer leveren tegen het ontstaan van kanker bij zwangere vrouwen.

Goji bessen: Goji bessen zijn een ongelofelijk rijke bron aan voedingsstoffen. Dit geld voor vitaminen, mineralen, eiwitten, sporenelementen, aminozuren, enzymen en co-enzymen, antioxidanten, polysachariden, essentiële vetzuren en andere essentiële nutriënten. Daarnaast zijn goji bessen op zeer krachtige wijze in staat ons immuunsysteem te versterken en helpen ze ons fysieke D.N.A. te repareren, iets wat natuurlijk ideaal en zeer wenselijk is in tijden van zwangerschap. Dit zodat we mogelijk onze eigen genetische imperfecties in mindere mate overdragen op onze kinderen. Ook helpen goji bessen op krachtige wijze voorkomen dat onze bloedsuikerspiegel uit balans raakt. Zwangere vrouwen dienen absoluut te voorkomen dat ze sterke schommelingen in hun suikerspiegels veroorzaken. Dit omdat dit een zeer negatieve impact heeft op de ontwikkeling van de foetus. Vrouwen dienen alle vormen van onnatuurlijke suikers absoluut te vermijden. Mocht dit echter niet altijd lukken, dan zijn goji bessen een goed middel om een buffer aan te brengen tegen het ontstaan van zulke schommelingen al is het natuurlijk raadzaam om consumptie van dit soort ongezonde suikers te voorkomen.

Tot slot zijn er nog een drietal superfoods die wij absoluut afraden om te consumeren in tijden van zwangerschap. Dit zijn reishi, guarana en quebra pedra. De twee eerstgenoemde superfoods kunnen een negatieve invloed op de groei van een foetus hebben en quebra pedra (vaak in de vorm van thee) kan zelfs een spontane abortus opwekken. Dit zijn dus middelen om absoluut te vermijden tijdens de zwangerschap.

Waar kan ik deze superfoods voor zwangere vrouwen kopen?

Deze bijzonder producten zijn gelukkig steeds gemakkelijker te verkrijgen in een steeds groter wordende hoeveelheid winkels. Natuurlijk geld dit met name voor raw food en superfood specialisten, maar ook biologische winkels en natuurreformzaken verkopen steeds vaker superfoods. Dit geld eigenlijk voor alle in dit blog vermelde producten. Toch is het zaak om te zorgen dat een aanstaand ouder dit soort producten van een zo hoog mogelijke kwaliteit koopt, wat helaas lang niet altijd het geval is in deze winkels. Dit omdat hun producten vaak van grotere en dus meer commerciële bedrijven afkomstig zijn. Dit is waarom wij ons gespecialiseerd hebben in dit marktsegment en over vele jaren zeer bijzondere contacten hebben opgebouwd in deze branche. Dit heeft er toe geleid dat we in staat zijn de allerbeste producten ter wereld aan onze klanten te leveren. Dit zodat we een stuk ondersteuning van ware betekenis kunnen geven. U vindt onze producten onder de link www.superfoods.nl waar u deze producten 24 uur per dag en 7 dagen in de week kunt bestellen. Deze producten worden vervolgens binnen uiterlijk 2 werkdagen bij u thuis afgeleverd.

Share:

12 comments

 1. Super bericht….geweldige inhoud!

  Vraagje: hoe zit het met incabessen gedurende de zwangerschap?

  groetjes Jonneke

 2. geweldige inhoud, maar wat belabberd geschreven zeg! Leest voor geen meter!

 3. Ik zie overal staan dat algen niet zomaar gebruikt mogen worden tijdens zwangerschap.

  Belangrijk: Vrouwen die tijdens de zwangerschap en in de periode van borstvoeding de alg willen beginnen in te nemen, dienen te overleggen met een ervaren arts of deskundige. Het lichaam van de moeder kan tijdens de eerste maanden waarin de algen worden ingenomen, de opgeslagen gifstoffen in het lichaam verhoogd gaan uitscheiden. Deze afvalstoffen kunnen dan via de placenta of de moedermelk het kind belasten.

  Eerst even verdiepen in wat wel en niet mag tijdens zwangerschap?
  Voordat jullie algen klakkeloos aan zwangere vrouwen voorschrijven?

 4. Mag je wel moerbeien eten tijdens de zwangerschap? Dat is me niet duidelijk…

 5. Hallo

  Mogen acaibessen gegeten worden door zwangere vrouwen? Het is in poedervorm?
  Bedankt vr de reply.

  1. HAha neem vooral het nvwa serieus.. Die staan 75 zwaar kankerverwekkende stoffen toe als E nummer…..

 6. Hoe zit het met camu camu (capsule en/of poedervorm) tijdens de zwangerschap?

 7. Rauwmelkse kefir mis ik…… Absoluut nr 1

 8. Ik gebruikte altijd chlorella. Ben tijdens zwangerschap gaan combineren met Spirulina omdat ik overal las dat te veel ontgiften niet goed voor de baby zou zijn. Toch vind ik het geweldig spul en zou het nooit helemaal uit mijn dieet gooien. Maak zelf ook al tijden kombucha. Ook hierover veel spookberichten voor zwangere vrouwen naar mijn idee. Gyna was verbaasd dat ik zo veel ijzer in mijn bloed had. Al die gezondheidsvoordelen zijn niet ineens weg als je zwanger bent.

  https://nl.womans-magazine.com/kombucha-during-pregnancy-8-benefits-3-side-effects-you-should-be-aware-of-1508

 9. Met verbazing lees ik dit artikel.. ik denk zelfs dat je moet oppassen met eventuele aansprakelijkheidstellingen. Superfoods zijn veelvuldig wetenschappelijk onderzocht en er kan niet aangetoond worden dat het beter is dan ander voedsel. Het is wederom een marketing truc en veel duurder. Medicijnen in NL worden niet snel op de markt gebracht en worden jaren getest. Wet en regelgeving is behoorlijk streng in NL ten opzichte van andere landen. Over vaccinaties: Niet vaccineren is vele maar dan ook vele malen schadelijker dan wel vaccineren.. je praat dan over honderden doden per jaar als gevolg van bijvoorbeeld een mazelenepidemie. Kijk simpelweg naar de tijd waarin niet gevaccineerd werd! Simpele en eerlijke wetenschap!! Ook dat honderden E nummers kankerverwekkers zijn? De meeste E nummers zijn natuurlijke producten.. een E nummer is alleen een korte voedingscode. Trouwens water is zelfs kankerverwekkend!! Elke stof op aarde kan giftig zijn! Namelijk gif is pas een gif als je er zoveel van inneemt dat je lichaam het niet aankan.. Mensen heb wat meer vertrouwen in de overheid en je eigen lichaam.. als je superfoods wil eten omdat jij je er goed bij voelt.. doen!! Maar geloof niet alle (niet-wetenschappelijk onderbouwde) onzin en luister naar je eigen lichaam! Die weet wat goed voor je is!

Geef een antwoord