Energy Bomb Snacks – explosieve energie in optimale balans

De naam Energy Bomb snacks laat natuurlijk al het één en ander zien om wat voor soort product het hier mogelijk gaat. Het woord snack laat misschien nog wat te raden over, dus we zullen diegenen die nu echt nieuwsgierig geworden zijn snel uit de brand helpen en hierbij uit de doeken doen om wat voor soort product het gaat.

Wat zijn Energy Bomb Snacks?

Energy Bomb snacks zijn hapklare rauwe cacao repen die speciaal gemaakt zijn voor de fysieke en mentale behoefte aan gezonde en krachtige energie.  Dat dit ook prima samengaat met het bevredigen van een stukje ‘lekkere trek’ zal waarschijnlijk niemand. Het zal ook niemand onbekend voorkomen dat we momenten kennen op een dag, waarop we een dip in onze energieniveaus voelen en dat we merken dat het moeilijker wordt onze fysieke werk te doen of om ons mentaal te focussen op de taak die voor onze neus ligt en mogelijkerwijs echt nog af moet op dat moment. Dat zijn nou precies de momenten waarop Energy Bomb snacks een ideaal product zijn om dit soort dips te lijf te gaan en ervoor te zorgen dat het lichaam en de menselijke geest weer een energiepiek krijgt, zodat de klus die voor handen ligt weer met hernieuwde energie kan worden aangepakt. Natuurlijk zijn er een grote verscheidenheid aan middelen die in dit soort producten verwerkt kunnen worden, om te zorgen dat u als consument weer de juiste hoeveelheid benodigde energie kunt aanboren. Dit zodat u zich weer volledig kunt richten op hetgene waar u mee bezig bent en dit ook naar tevredenheid kunt afronden. Er is natuurlijk weinig vervelender dan een klus die af moet en waarvan u merkt dat u er geestelijk of lichamelijk gewoon niet meer toe in staat bent. Dat kan om allerlei redenen zijn waar we hier verder niet op in zullen gaan, maar op dat soort momenten kan een Energy Bomb snack een aangename steun in de rug zijn. Dit is in de vorm van snel beschikbare energie, die gebaseerd is op gezonde koolhydraten en andere voedzame en gezonde nutriënten.

Het hoofdbestanddeel of belangrijkste nutriënt waar Energy Bomb snacks zichzelf rondom heeft opgebouwd is het ingrediënt rauwe cacao. Naast rauwe cacao bestaan deze producten uit een prachtige reeks andere nutriënten, die in combinatie bijzonder lekker smaken, gezond voor zowel lichaam als geest zijn en tevens een ondersteunende functie hebben in het leveren van de door u benodigde hoeveelheid energie voor lichaam en geest. Het zijn krachtige producten die ervoor zorgen dat u zware fysieke klussen aan kunt, maar tevens voor mentale helderheid, focus en concentratie zorgen en daardoor ook een ideale snack zijn voor studenten, mensen die veel autorijden en lange ritten voor de boeg hebben of andere fysieke en mentale inspanningen dienen te leveren. Het is mogelijk raadzaam om hierbij te vermelden dat het geen goed idee is dit soort producten laat in de avond te consumeren. Dit geld speciaal voor mensen die erg gevoelig reageren op dit soort stimuli. Voor sommigen is dat geen enkel probleem, maar anderen kunnen hierdoor problemen om in slaap te komen ervaren en dat is natuurlijk niet de bedoeling, tenzij u nachtwerk dient te leveren of natuurlijk eens lekker uit de band wilt springen en een avond heerlijk gaat dansen. Op dat soort momenten zijn de Energy Bomb snacks natuurlijk een ideale uitkomst.

Goed, zoals gebruikelijk in dit eerste deel van het blog, beginnen we altijd met een stukje inhoudelijke informatie over het product zelf. Het leek ons daarom goed om u voor te stellen aan de drie verschillende varianten van deze Energy Bomb snacks. Dit zijn de volgende drie overheerlijke varianten:

– Energy Bomb – Blue met rauwe cacao, guarana, amarant en vele andere ingrediënten.
– Energy Bomb – Yellow met rauwe cacao, ginseng, banaan en vele andere ingrediënten.
– Energy Bomb –  Green met rauwe cacao, guarana, kaneel en vele andere ingrediënten.

Het verdere lijstje met ingrediënten verschilt per reep. We willen u deze lijst niet onthouden en hebben alle ingrediënten in de volgende paragraaf voor u opgenoemd, waar deze vergezeld zal gaan van het verder uitwerken van de kwaliteiten die aan deze ingrediënten verbonden zijn. Wij laten er geen twijfel over bestaan dat u net als ons uit deze lijst zult concluderen dat het hier niet alleen gaat om een bijzonder lekkere, maar tevens ook uiterst gezonde vorm van snack. Deze is zoals eerder vermeld, zeker niet alleen voor de lekkere trek, maar met name ontworpen voor mensen die op korte duur een grote hoeveelheid energie en nutriënten nodig hebben voor het verrichten van hun dagelijkse werk of andere taken. Omdat de lijst aan ingrediënten bijzonder lang is, zullen we ons per reep beperken tot de meest belangrijke, speciale en typerende ingrediënten voor deze repen. Een aantal van de ingrediënten zijn ook al behandeld in meerdere andere blogs op onze zustersite. Deze vindt u op www.superfoodleven.nl waar u naar hartenlust kunt rondbladeren in allerlei verschillende blogs, recepten en andere artikelen. Mocht u naar een specifiek ingrediënt, raw food of superfood artikel op zoek zijn, dan kunt u van de zoekmachine gebruik maken, die rechts bovenaan de pagina aangebracht is.

Wat doen Energy Bomb Snacks?

Zoals hiervoor al duidelijk gemaakt is, zijn Energy Bomb snacks met een zeer duidelijk doel gefabriceerd. Dit is om ervoor te zorgen dat mensen, die hier mogelijk behoefte aan hebben, op zeer korte duur een grote hoeveelheid nutriënten en energie beschikbaar hebben. Dit voor zowel fysiek zware arbeid als voor mentale inspanningen of combinaties hiervan. De Energy Bomb snacks zijn een prachtig middel om in deze behoefte te voorzien door het grote en bijzondere arsenaal aan nutriënten die hierin verwerkt zijn. Om u een idee te geven van deze nutriënten, hebben we hieronder een lijst samengesteld met de ingrediënten die in de drie verschillende varianten van deze reep aanwezig zijn. We hebben dit gemakshalve en voor de duidelijkheid wederom gedaan door de drie repen afzonderlijk te vermelden met de bijbehorende ingrediënten.

– Energy Bomb – Green: bruine rijst poeder, bruine rijst siroop, cacaoboter, cashew boter, dadels, groene thee extract, guarana (1500 mg), kaneel, Koreaanse ginseng (200 mg), ongezwavelde abrikozen, rauwe cacao, Siberische ginseng (200 mg), zeezout en zonnebloem lecithine.

– Energy Bomb – Yellow: bruine rijst poeder, bruine rijst siroop, cacao boter, groene thee extract, kaneel, Koreaanse ginseng (200 mg), Siberische ginseng (200 mg), weiproteïne crisps (van rijstbloem, soja lecithine en weiproteïne), zeezout, zongedroogde banaan en zonnebloem lecitine.

– Energy Bomb – Blue: bruine rijst mout, bruine rijst poeder, cacao boter, chicorei vezels, dadels, gepofte amarant, groene thee extract, guarana, Koreaanse ginseng (200 mg), ongezwavelde abrikozen, rauwe cacao, Siberische ginseng (200 mg), weiproteïne crisps (van rijstbloem, soja lecithine en weiproteïne), zeezout en zonnebloem lecithine.

Iedereen die dit lijstje even snel doorneemt, zal tot de conclusie komen dat er een aantal ingrediënten uitspringen.  Dit omdat ze in meerder repen voorkomen of daarnaast bekend staan als echte superfoods of bijzondere raw food producten. We hebben het dan over de volgende vijf meest in het oog springende ingrediënten, die we dan ook een stukje extra aandacht gaan geven in dit specifieke blog over Energy Bomb snacks. Dit zijn bijvoorbeeld dadels, Koreaanse en Siberische ginseng, groene thee extract, guarana en rauwe cacao en cacaoboter. We gaan deze in verschillende categorieën behandelen en beginnen deze keer met dadels. De verschillende soorten ginseng en rauwe cacao en cacaoboter zullen we onder de kopjes ‘ginseng’ en ‘rauwe cacao’ gaan behandelen. Hier nu eerst het onderwerp dadels, waarvan wij vinden dat ze een stukje extra aandacht verdienen.

– Dadels:

Dadels zijn vermoedelijk ons land binnen gekomen in de tijden van de eerst gastarbeiders die deze overheerlijke lekkernij uit de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse landen meenamen toen men zich hier begon te vestigen. De vrucht is afkomstig van de dadelpalm, die hoofdzakelijk in deze regio’s groeit, al worden ze in onze huidige tijden ook gekweekt in Australië en Californië. Ze groeien alleen aan de vrouwelijke varianten van dadelpalmen. Dit doen ze in de vorm van hangende trossen. Ze bevatten een flinke hoeveelheid nutriënten, zoals vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C, alsook de mineralen natrium, kalium, calcium, magnesium, ijzer, koper, zink en fosfor. Deze hoeveelheden variëren echter als het gaat om de verse variant of om de gekonfijte dadels die velen van ons ook zeker zullen kennen. Het verschil zit ‘m met name in de hoeveelheden vitamine A en C en ook in de hoeveelheid natuurlijke suikers die aanwezig zijn. Gekonfijte dadels bevatten grotere hoeveelheden suikers en vitamine A, maar weer minder vitamine C. Dit terwijl de verse variant nauwelijks of geen vitamine A en stukken minder suikers bevat.

– Ginseng:

Ginseng is een middel wat iedereen in ons land tegenwoordig wel kent of op z’n minst zou moeten kennen. Het gaat hier namelijk om één van de allerkrachtigste superfoods ter wereld en het is dan ook om deze reden dat dit product tegenwoordig grote bekendheid en populariteit geniet in het westen. Ginseng komt in meerdere variaties voor, zoals de hier genoemde Koreaanse en Siberische ginseng. Siberische ginseng is officieel (vanuit botanisch perspectief) geen echte ginseng soort, omdat het niet tot de zogenaamde ‘panax’ familie behoort. Dit is een ondersoort van de ‘Araliaceae’ familie. Toch bevat deze variant zo goed als dezelfde nutriënten en bezit het tevens dezelfde gezondheid bevorderende kwaliteiten als de echte ginseng varianten. De enige echte soorten zijn twee verschillende varianten die komen uit Noord-Amerika en Azië (China, Korea & Japan). Met name in de Aziatische landen staat dit product al vele eeuwen bekend als een immuunsysteem versterkend tonicum, wat met name veroorzaakt wordt door de aanwezige ‘ginsenosiden’. Deze boosten niet alleen onze fysieke weerstand, maar blijken ook een krachtig middel te zijn tegen het ontstaan van cel mutatie en kanker in het menselijke lichaam. Ook krijgen onze mentale functies een flinke boost en worden onze cognitieve functies, zowel als mentale alertheid, concentratie en uithoudingsvermogen flink versterkt door ginseng. Dit is bijvoorbeeld goed nieuws voor mensen met dementie of soortgelijke ouderdomsverschijnselen. Ook wordt ons zenuwnetwerk zeer krachtig gereactiveerd, voorkomt ginseng hierdoor motorieke stoornissen en is het tevens ook ontspannend voor ons zenuwnetwerk en onze spieren. Daarnaast is het stress verlichtend, pijnstillend, verbeterd het de spijsvertering en peristaltische werking van onze darmen en verminderd het uitputting- en  vermoeidheidsverschijnselen.  Het onderdrukt paniek en angstgevoelens, helpt tegen hoge bloeddruk, versterkt ons R.N.A en D.N.A en ons beenmerg, remt het stollingsproces van ons bloed af en helpt tegen krampen en infecties. Kortom, dit is een echt wondermiddel!

– Groene thee:

Groene thee is ook een product wat bijzonder veel aandacht heeft verkregen over het afgelopen decennium. Dit is met recht want het gaat hier om een bijzonder gezonde en heilzame thee variant, die niet voor niets zoveel aandacht heeft gekregen. De hoofdreden waarom groene thee veel aandacht heeft gekregen in de media, is om het feit dat het veel antioxidanten bevat en daarmee een krachtige buffer levert tegen het vormen van cel mutatie en kanker in ons fysieke lichaam. Tevens blijkt groene thee een rijk pallet aan andere gezondheid bevorderende nutriënten en eigenschappen te bevatten. Zo blijkt dat het een flinke boost geeft aan onze mentale capaciteiten en met name het cognitieve geheugen sterk ondersteunt. Het versnelt tevens ons metabolisme en is daarmee ook een prachtig middel voor mensen om overtollig gewicht te verliezen. Dit omdat vetten sneller verbrandt worden door het lichaam. Het helpt verder tegen hoge bloeddruk, diabetes (door het omzetten van zetmeel in suikers af te remmen), infecties, voedselvergiftiging, hepatitis, artritis, griep, Alzheimer en allerlei verschillende hart- en vaatziekten. Het enige nadeel van groene thee waar we u hier op willen wijzen, is de mogelijke aanwezigheid van grote hoeveelheden fluoride, althans volgens sommige studies. Daarom is het mogelijk raadzaam deze thee met mate te drinken en niet in de grote hoeveelheden, zoals sommige mensen gewend zijn. Dit kan leiden tot ziekte en met name tot het blokkeren van de functies van de pijnappelklier in onze hersenen, ook wel ‘de zetel van de ziel’ genoemd in vele spirituele leren.

– Guarana:

Guarana dankt haar populariteit van tegenwoordig, althans in Nederland, voor een groot deel aan de smartshops die in de jaren 90 als paddenstoelen uit de grond schoten. Het is een prachtig en zeer krachtig middel en is het meest bekend om het feit dat het grote hoeveelheden snel beschikbare energie levert voor het lichaam. Guarana is, net als groene thee, ook een product wat ons metabolisme versnelt, waardoor vetten sneller, beter en gemakkelijker verbrand worden, wat het een ideaal product maakt voor mensen die gewicht willen verliezen. Het remt tevens de eetlust af en verhoogt onze mentale prestaties en concentratievermogen. Tevens helpt guarana bij het bestrijden van fysieke pijn, zoals hoofdpijn, migraine en de pijnen die gepaard gaan met allerlei gewrichtsziekten zoals reuma en artritis. Het werkt verder als een mood stabilisator, wat het mogelijk een geschikt middel maakt voor mensen met mentale evenwichtsstoornissen, zoals bijvoorbeeld bipolariteit en depressie. Ook is het een middel wat krachtige mentale euforie kan bewerkstelligen die afhankelijk is van de dosering en heeft het tevens een gezonde invloed op de stolling van ons bloed. Het verdunt namelijk het bloed, wat goed nieuws is voor trombosepatiënten. Het remt tevens de activiteit van bloedpalletjes af en voorkomt op die manier plaquevorming in de aderen, wat één van de oorzaken is van trombose en andere hart- en vaatziekten. Tot slot bezit dit prachtige middel een grote hoeveelheid speciale nutriënten zoals tannine (looizuur), theofylline, theobromine (net zoals rauwe cacao) en andere alkaloïden. Ook bevat het meerdere B-vitamines, wat mogelijk het bijzondere euforische effect op onze hersenchemie en onze gemoedstoestand zou kunnen verklaren. Vitamine C wordt ook terug gevonden in guarana, evenals natuurlijk cafeïne, 3% vet, zetmeel, gom, choline en verschillende pigmenten.

– Rauwe cacao:

Rauwe cacao is mogelijk het meest behandelde en bekenste raw food en superfood product ter wereld. Dit is natuurlijk omdat men het snel associeert met chocolade, al is dat het eindproduct waarin rauwe cacao één van de vele (vaak ongezonde) ingrediënten is. Rauwe cacao is namelijk niet zoet, maar best wel bitter. Dit is iets wat velen verrast heeft in het verleden en waardoor niet iedereen even gecharmeerd is van rauwe cacao. Niet getreurd, want het is natuurlijk altijd mogelijk om een gezonde dosis stevia, mesquite, lucuma, rauwe honing of een andere zoetstof toe te voegen om het wel zoet te maken. Met name het product mesquite is een bijzonder lekker combinatie met rauwe cacao en ook hun energetische werking wordt versterkt door ze te combineren. Rauwe cacao is bekend om het feit dat het de fruitsoort is met het hoogste percentage aan antioxidanten van alle fruitsoorten (en mogelijk van alle voedingsbronnen , behalve verse kruiden) ter wereld. Deze antioxidanten zijn een must in onze tijden, omdat ze de werking van vrije zuurstofradicalen saboteren in ons lichaam. Deze vrije radicalen zijn in staat om cel mutatie in de vorm van kanker bij ons te bewerkstelligen, wat natuurlijk een bijzonder onwenselijke zaak is. Verder bezit rauwe cacao tevens de hoogste hoeveelheid magnesium van alle fruitsoorten ter wereld, wat bijzonder goed is voor ons spierweefsel. Daarom wordt rauwe cacao ook veel gebruikt in smoothies op sportscholen, omdat het op die manier de spierontwikkeling ondersteunt, maar tegelijkertijd deze spieren zo dusdanig ontspant dat ze niet verkrampen en in goed staat van gezondheid blijven.  Ook zit rauwe cacao boordenvol met vitaminen en mineralen. Dit zijn bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, natrium, zink, ijzer, chromium, koper, mangaan, zwavel en fosfor. Daarnaast bezit het vitamine A, B1, B2, C, D, E en P, omega-6 vetzuren , tryptofaan, serotonine  en vele andere belangrijke bouwstoffen voor zowel lichaam als geest. Met name tryptofaan en serotonine zorgen voor een zeer positieve gemoedstoestand en een gevoel van algemeen welbehagen, wat zou kunnen verklaren waarom veel mensen de neiging hebben cacao te eten als ze neerslachtig zijn of bijvoorbeeld liefdesverdriet voelen.

Tot slot willen we afsluiten met de melding dat alle producten vrij zijn van koemelk en eieren, dat ze volledig glutenvrij zijn en geen kunstmatige, geraffineerde of andere suikervormen bevatten. Ook zal het iedereen die de lijst met ingrediënten heeft doorgenomen zeker duidelijk zal zijn dat het hier gaat om een bijzonder product, wat zichzelf serieus neemt en de gezondheid van ons als mens hoog in het vaandel heeft. Het enige waar mogelijk mensen nog over kunnen vallen is het gebruik van soja lecithine, omdat soja producten over het algemeen worden beschouwd als ongezond. Dit omdat soja volgens bepaalde bronnen officieel een antinutriënt is en min of meer giftige fyto-nutriënten bevat en de afbraak van mineralen in ons darmstelsel bevordert. Het is echter mogelijk om deze effecten van soja te neutraliseren met andere nutriënten, waarvan lijnzaad er bijvoorbeeld één is. Ook is het onderwerp van soja nog altijd een veel besproken onderwerp en zijn de studies die gedaan worden naar dit product nogal uiteenlopend qua conclusie, wat mogelijk ook te maken heeft met het soort soja dat wordt onderzocht. Het is namelijk zo dat overgrote deel soja wereldwijd genetisch gemanipuleerd wordt en hierdoor mogelijk dit soort bijverschijnselen ontstaan in voeding. Er is in dit geval geen enkele sprake van het gebruik van genetisch gemanipuleerde soja in deze producten en er zijn ook studies te vinden die laten zien dat soja duidelijk voordelen voor de menselijke gezondheid heeft. Hoe de vork precies in de steel zit, zal de toekomst laten zien. Wij geloven echter volledig in dit product en de fabrikant en zijn er wederom trots op dit product in ons alsmaar groeiende assortiment aan te kunnen bieden.

Waar kan ik Energy Bomb Snacks kopen?

Energy Bomb repen zijn een product waarvan we eerlijkheidshalve moeten toegeven niet al te veel te weten wat betreft de mate van beschikbaarheid en de aanwezige verkooppunten in Nederland. Vermoedelijk of mogelijk is het een raw food product wat ook in vele natuurreformzaken en biologische winkels te koop licht, maar zoals gezegd, zijn we daar niet zeker van. Toch is het een overduidelijk waarneembare tendens dat dit soort producten een hoe langer hoe grotere afzetmarkt weten te bereiken, wat natuurlijk te maken heeft met het ontwakende bewustzijn van de mensheid in relatie tot haar voeding en de gevolgen van het consumeren van deze voeding. Daarom nemen voor nu maar even gemakshalve aan dat er zeker een aantal van deze natuurreformzaken en biologische winkels dit product zullen verkopen. Dit geld natuurlijk ook voor de gebruikelijke verkooppunten van raw food en superfood producten. Verder is het een artikel wat natuurlijk ook via het internet te bestellen is in de steeds groter wordende hoeveelheid internet shops. Wij hebben ook zo’n pracht shop voor u beschikbaar onder de link www.superfood.nl waar u 24 uur per dag en 7 dagen per week uw bestellingen kunt plaatsen. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze bestellingen binnen 2 werkdagen bij u thuis worden afgeleverd. Daarnaast geven we tevens de garantie dat wij als bedrijf het als ons hoogste streven hebben alleen de beste en hoogst kwalitatieve raw food en superfood producten aan u als klant te leveren. Dit om op die manier een bijdrage van betekenis te kunnen leveren voor zowel uw fysieke als mentale gezondheid. We hopen dat u deze zorg en intentie terug ziet in onze bedrijfsvoering en productlevering en dat we u daarom tot onze steeds verder groeiende klantenkring mogen rekenen.

Hoe kan ik Energy Bomb Snacks eten?

Het consumeren van een overheerlijke lekkere en gezonde reep voor de trek, dat zal geen enkel probleem zijn voor wie dan ook. Een kind kan de was doen wat dat betreft en deze zelfde kinderen weten vaak al op zeer jonge leeftijd precies hoe je zo’n heerlijke reep in no time achter in dat keelgat laat verdwijnen, vaak met een grote glimlach op hun snoet en de resten nog overal op hun lachende gezicht achterlatend. We zullen daarom dit stuk dan ook kort en bondig houden en hiermee afsluiten, omdat het in dit geval eigenlijk zo goed als onmogelijk is om een zinnig recept te bedenken waarin deze repen verwerkt worden.

Wat natuurlijk altijd mogelijk is, mits u een daarvoor geschikte blender heeft, zoals bijvoorbeeld de vitamix (ook te koop in onze webwinkel op www.superfood.nl), om deze reep als ingrediënt te verwerken in een smoothie. Deze vitamix blenders zijn zo krachtig, dat ze zelfs noten, ijsblokjes of andere ingrediënten die hard en solide van structuur zijn, tot fijn poeder vermalen. Op die manier is het natuurlijk mogelijk om zo’n reep in een ander soort product te verwerken. Mogelijk is dit een oplossing voor mensen met slechte tanden of een kunstgebit, die niet meer of moeilijk in staat zijn om dit soort repen te consumeren. Goed, we laten het hierbij en hopen dat u wederom heeft genoten van één van onze vele informatieve blogs.

Share:

Geef een antwoord