Een leven lang jong en vitaal met Elk Antler

Elk antler is een product wat bijzonder op prijs wordt gesteld door de echte kenners op het gebied van allerlei zeer specifieke en bijzondere raw food en superfood producten. Het is een zeer bijzonder product met een hele veelzijdige werking op de gezondheid.

Wat is Elk Antler en waar komt het vandaan?

Het Engelse woord ‘Elk’ staat voor één van de meest beroemde hertensoorten ter wereld, oftewel de Eland. Toch is hier nogal wat verwarring over, want de zogenaamde ‘Moose’ staat hier ook bekend als de Eland. Dit misverstand is ooit ontstaan door het feit dat vroege Europese ontdekkers van het Noord-Amerikaanse continent de Elk destijds zagen en een verband zagen met de kleinere Europese Edelherten. Zij dachten destijds dat deze grotere variant van het hert de zogenaamde ‘moose ‘ moet zijn, wat dus achteraf gezien niet het geval was. Door deze verwarring is het nu nog steeds gebruikelijk op het Euro-Aziatische continent om het woord eland te gebruiken voor de Elk. Een beter gebruik zou zijn om het woord ‘Wapiti’ te gebruiken, wat de inheemse naam van dit hert is en afkomstig is van de taal van de Shawnee en de Cree Indianen. Het woord wapiti wordt vreemd genoeg niet of amper gebruikt op het Noord-Amerikaanse continent, maar wel bijzonder veel op het Aziatische, zoals voor de ondersoorten met de naam Altai Wapiti, Shan Wapiti, Manchurian Wapiti, Siberian Wapiti en Alashan Wapiti. Wapiti betekent in deze talen ‘white rump’, oftewel ‘witte kont’ of ‘wit achterste’. Deze naam beschrijft perfect waaraan men een Wapiti gemakkelijk kan herkennen, naast de bijzonder imposante en grootste verschijning. Dit is met name het geval bij de volwassen mannetjes herten.. De wapiti is één van de allergrootste soorten hertsoorten ter wereld en tevens één van de grootste zoogdieren op het Noord-Amerikaanse en Oost-Aziatische continent. De enige andere hertensoorten ter wereld die zich qua afmetingen met de Elk kunnen meten zijn de Eland en de zogenaamde Sambar. Deze laatste is een Aziatische hertensoort. De wapiti leeft voornamelijk van allerlei grassoorten, planten, bladeren en boombast, oftewel allerlei verschillende varianten van vegetatie. Van natura komt de wapiti dus op de Noord-Amerikaanse en Oost-Aziatische continenten voor, maar de wapiti gedijt ook bijzonder goed in gebieden waar ze door de mens is uitgezet. Dit zijn bijvoorbeeld landen zoals Argentinië, Australië en Nieuw Zeeland. Met name het succesvol overleven in de laatste twee landen mag verassend heten, omdat het hier natuurlijk gaat om totaal verschillende soorten klimaat vergeleken met het oorspronkelijke leefgebied. Niet iedereen is even enthousiast over dit soort projecten, omdat het vaak voorkomt dat dit soort experimenten lijden tot de verstoring van het heersende natuurlijke evenwicht en hierdoor bepaalde flora- en faunasoorten in gevaar komen of mogelijk zelfs met uitsterven worden bedreigd.

Het woord ‘antler’ staat vervolgens voor het machtige gewei wat deze herten elk jaar weer opnieuw afwerpen. Dit is een periode waarin met name de mannetjesherten een stuk kwetsbaarder zijn voor natuurlijke vijanden, wat natuurlijk veroorzaakt wordt door het feit dat ze zich niet kunnen verdedigen met hun enorme imposante gewei. Dat maakt ze kwetsbaarder voor roofdieren. Toch is het gevaarlijkste roofdier er eentje die de wapiti alleen opzoekt en afslacht op het moment dat hun gewei in volle bloei en op het hoogtepunt is. Helaas is de manier waarop deze species de wapiti afslacht er eentje van weinig respect en is het al helemaal niet iets wat een natuurlijk proces kan worden genoemd. U raad het mogelijk al, het gaat hier in dit geval om de mens. Het is een gruwelijke traditie voor jagers geworden om te jagen op de allergrootste mannetjes exemplaren onder deze prachtige dieren. Ze worden afgeschoten als trofeeën om te prijken en pralen aan de wanden van zelfingenomen afgestompte mensen, die nog steeds maar niet willen beseffen dat alles in de natuur waarlijk één is en dat alles met elkaar verbonden is en door dit soort acties de natuurlijke balans gruwelijk wordt verstoord. Daarnaast is het natuurlijk al helemaal van den zotte om deze prachtige wilde dieren af te schieten, alleen om hun gewei of hun kop aan de muur te hebben pronken. Het is een gruwelijk misvormde menselijke gewoonte, waarmee puur barbarisme en onnozele onwetendheid tentoongesteld worden. Hopelijk is dit iets waar snel een einde aan komt en waar vanuit regeringen wereldwijd gezien in de nabije toekomst maatregelen tegen worden ondernomen, ter bescherming van deze prachtige diersoort. Ter afsluiting van dit blogdeel kunnen we u met zekerheid vermelden dat geen enkel dier voor het product Elk Antler pijn is gedaan. Het product is afkomstig van de geweien van de Nieuw-Zeelandse wapiti. Dit is de enige variant van deze hertensoort die hun gewei met maar liefst twee centimeter per dag weten aan te laten groeien. Alle dieren worden tevens biologisch gevoed en het gewei wordt onder begeleiding één keer per jaar afgeworpen volgens een geheel natuurlijk proces. Er wordt op geen enkele manier misbruik van het dier gemaakt en de dieren staan dag en nacht, ondanks dat ze in het wild leven, onder het wakende oog van professionele natuurbeschermers.

Wat doet Elk Antler?

Elk antler is een product wat bijzonder op prijs wordt gesteld door de echte kenners op het gebied van allerlei zeer specifieke en bijzondere raw food en superfood producten. Het is een product wat niet alleen zeer bijzonder is, maar ook zeer prijzig. Dit is reden waarom het weinig wordt aangetroffen bij de meeste mensen, maar toch is het een middel wat de investering meer dan waard is. Daarom is het goed om op het moment dat u een financieel voordeeltje heeft, eens te overwegen of u dit product mogelijk zou willen aanschaffen. Waarom het goed zou zijn dit te overwegen gaan we u in dit volgende deel van het blog proberen uit te leggen. Zoals gebruikelijk geven we in dit deel ook verdere uitleg over de werking van het product en de voordelen voor onze mentale en fysieke gezondheid van de producten die we in de blogs behandelen. In dit geval is dat dus Elk Antler en we gaan daarom allereerst beginnen met een kort rijtje van de grootste en bekendste voordelen van dit specifieke product. Dit zijn de volgende kwaliteiten/eigenschappen:

– Werkt vitaliserend en verjongend.
– Verbeterd fysieke kracht en uithoudingsvermogen.
– Ondersteunt het fysieke immuunsysteem op krachtige wijze.
– Bevordert het versneld helen van breuken en wonden.
– Bevordert spier- en botopbouw en is ondersteunend voor de lichaamsgewrichten.
– Ondersteunt het glucosemetabolisme en het zenuwstelsel op krachtige wijze.
– Is een grote leverancier van uiterst krachtige en zuivere energie voor het lichaam.

Daarnaast zijn er nog meerdere redenen waarom dit een product is wat bijzonder krachtige gezondheidsvoordelen voor ons lichaam en geest oplevert, die we her en der tussendoor zullen noemen. Dit zijn echter de meest krachtige hoofdkwaliteiten van het product Ant Elkler. Het meest bijzondere en specifieke aan dit product is het feit dat het een hele serie verschillende groeihormonen bevat, welke eigenlijk in geen enkel ander natuurlijk product voorkomen en al helemaal niet in deze unieke combinatie en hoeveelheid. Er zijn her en der wel producten die één of enkele van deze groeihormonen bevatten, maar dat is al vrij zeldzaam. Een voorbeeld hiervan is de goji bes die het zogenaamde HGF. (Human Growth Factor) bevat. We gaan deze groeihormonen hier behandelen, zodat u een idee heeft welke voordelen deze voor u op kunnen leveren.

– Insulineachtige groeihormonen –  IGF-1 en IGF-2.

Om aan te vangen beginnen we met het vermelden van de groeihormonen IGF-1 en IGF-2, wat eigenlijk de hoofdbestanddelen zijn van het product Elk Antler. Er zijn nog meerdere groeihormonen aanwezig, maar uit de verschillende doseringen en beschrijvingen is af te leiden dat het voornamelijk gaat om dit groeihormoon. Dit hormoon zorgt onder andere voor het reduceren van het vetgehalte in ons lichaam en levert daarnaast een krachtige bijdrage aan het opbouwen van onze botten, spieren en zenuwstelsel. Het ondersteunt het fysieke fenomeen met de naam glucosemetabolisme, waardoor het een prima middel is voor mensen met suikerziekte en sterke schommelingen in hun bloedsuikerspiegel. De IGF-1 variant van dit hormoon versterken de opname van chondroïtine en glucosamine, welke belangrijk zijn in dit metabolische proces. Verder wordt deze hormoonvariant bij een gebrek ervan in verband gebracht met verschillende vormen van botmisvorming. Het is een centraal sleutelhormoon in vele fysieke groeiprocessen. Tevens bezit het de kwaliteit om vet sneller te laten verbranden doordat het een soortgelijke werking heeft als insuline. Hierdoor ontstaat een mechanisme wat er toe leidt dat er geen suikers, maar vetten verbrand worden, wat gestimuleerd en bewerkstelligd wordt door de  werking van deze groeihormonen. IGF-2 is de variant die met name weefselherstel bevordert en versneld en is verder een variant die met name belangrijk is voor de groei van embryo’s en neonataal weefsel. Dit is het weefsel wat voor herstel wordt aangemaakt door het lichaam na de geboorte van het kind.

– Transformerende groeihormonen – TGF-A en TGF-B.

Dit is een hormoon wat met name verantwoordelijk is voor het herstel van wonden en beschadiging van weefsel, zoals bijvoorbeeld na intensief sporten het geval is. Dit wordt bewerkstelligd door de samenwerking met het zogenaamde EGF (Epidermal Growth Factor) en het PDGF (Platelet Derived Growth Factor) hormoon. Zonder het TGF-A hormoon is wondheling eigenlijk zo goed als ondenkbaar. TGF-B heeft een sterke ontstekingsremmende werking op ons lichaam en levert daarmee en sterke bijdrage tegen het ontstaan of voortwoekeren van allerlei soorten infecties en ontstekingen. Dit hormoon is ook essentieel voor wondherstel, wat niet of zo goed als onmogelijk zou zijn zonder dit hormoon. Tot slot is het ook belangrijk voor dit hormoon dat het in de juiste hoeveelheid en combinatie voorkomt met andere cofactoren en nutriënten, wat in het product Elk Antler het geval is.

– Vasculair endotheliaal groeihormoon – VEGF.

Dit hormoon bevordert het herstel van alle veneuze en venule aderen, slagaderen en ondersteunt de arteriole en capillaire gezondheid van het lichaam. Dit is mogelijk doordat het hormoon zorgt voor de verstrekking van essentiële cofactoren voor het repareren en herstellen van beschadigde bloedvaten. Het hormoon NGF (Neurotrophin Growth Factor) werkt synergetisch nauw samen met dit hormoon aan de productie van neuriet, wat essentieel is voor de productie en ontwikkeling van ons zenuwstelsel. Neuriet is een uitloper van het uiteinde van onze zenuwcellen en een essentiële bouwstof voor ons zenuwnetwerk.

– Fibroblast groeihormoon – FGF.

Dit groeihormoon bestaat uit maar liefst 19 verschillende stoffen, die allemaal gefocust zijn op de ontwikkeling van het skelet en het zenuwstelsel van zoogdieren. Het is een hormoon wat voornamelijk voorkomt in ons centrale zenuwsysteem en in de perifere delen van dit zenuwstelsel. Perifeer staat ook wel voor buitenkant en in dit geval gaat het dan met name om de zenuwen in onze hersenen en in de ruggenmerg, oftewel aan de buitenkant van ons lichaam. Verder levert dit hormoon ook een bijdrage aan het reguleren van de cel functie van onze hypofyse en de eierstokken bij vrouwen. Het zorgt tevens voor de aanmaak van nieuwe bloedvaten en wordt gebruikt om doorligwonden (decubitus)  en veneuze ulcera (zweren) te genezen bij huidtransplantaties.

– Epidermaal groeihormoon – EGF.

Het woord epidermaal staat voor opper- of boven huid. EGF zorgt voor gezond huidweefsel en remt alle vormen van abnormale groei af. Ook zorgt het voor de afname van het gastritis symptoom en voor de snelle aanmaak en toename van huid, lymfe en zenuwweefsel.

– Neurotrofine groeihormoon – NGF.

Dit net al eerder genoemde hormoon werkt nauw samen met het eerder behandelde NGF hormoon, wat met name dient om de hoeveelheid neuriet aan te maken voor het behouden en ontwikkelen van het zenuwnetwerk.

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van alle aanwezige ingrediënten in Elk Antler, die van zeer grote betekenis zijn voor het menselijke fysieke lichaam, al vaart ons mentale welzijn natuurlijk ook bijzonder wel bij dit soort producten. Een groot voorbeeld daarvoor is de bijzondere heilzame werking die dit product heeft op ons zenuwnetwerk. Er even bij stilstaande dat onze hersenen voor een groot deel uit zenuwen bestaan en met name ook stress een bijzonder krachtige impact op onze zenuwen en zenuwnetwerk heeft, komen we vrij snel tot het besef dat dit middel ook een bijzonder impact moet hebben op ons mentale welzijn. Naast alle hiervoor opgenoemde redenen lijkt het ons meer dan duidelijk dat we hier wederom met een zeer potente en krachtige heilzame bron aan nutriënten te maken hebben, waarmee we u als klant het leven wederom een stuk gezonder en aangenamer mee kunnen maken. Het product is geproduceerd door het bedrijf Surthrival, wat ook zeer zeker een bedrijf is wat een bijzondere reputatie geniet binnen de raw food en superfood wereld. Dit omdat ze zeer specifieke en krachtige producten produceren, waarvan hun Bovine Colostrum ook een prachtig voorbeeld is. Voor dit specifieke Elk Antler product geld tot slot nog het volgende. Er is met reden gekozen voor de geweien van de wapiti uit Nieuw-Zeeland. Van deze geweien worden alleen de uiterste puntjes gebruikt voor de samenstelling van Surthrival’s Elk Antler Velvet. Dit is gedaan omdat uit klinisch onderzoek is gebleken dat deze soort en deze puntjes de hoogste concentratie aan nutriënten bevatten van alle wapiti soorten en geweien. Tevens bevatten ze de grootste hoeveelheid aminozuren en andere voedingsstoffen. Wederom concluderen wij als bedrijf dat we bijzonder trots zijn op het feit dat we dit soort prachtige producten in onze webwinkel aan mogen bieden, om u als klant een optie te geven zelf het heft in handen te nemen met betrekking tot uw gezondheid. Wij hopen dan ook van harte dat u net zo enthousiast over dit product zult zijn als wij dat zijn.

Waar kan ik Elk Antler kopen?

Elk antler is een zeer specifiek product en bijzonder moeilijk of in het geheel niet te krijgen in reguliere winkels. Zelfs biologische winkels en natuurreformzaken verkopen dit product zelden tot nooit. Natuurlijk zijn hier uitzonderingen op mogelijk en is een product soms wel op bestelling leverbaar, maar we gaan in dit geval even uit van de algemene situatie. De enige plek waar u als consument een goede kans heeft dit product tegen te komen, is in de gespecialiseerde raw food en superfood winkels. Deze bevinden zich over het algemeen echter alleen in de grotere steden van de Randstad, alhoewel er duidelijk een tendens merkbaar is dat dit soort producten ook hoe langer hoe vaker worden ge- en verkocht buiten dit gebied. Online is het een geheel andere zaak en is dit product een stuk gemakkelijker bereikbaar voor de meeste mensen. Dit komt onder andere ook doordat de hoeveelheid gespecialiseerde internetwinkels in dit specifieke marktsegment snel toeneemt. Wij zijn natuurlijk niet achtergebleven bij dit soort ontwikkelingen en hebben daarom voor u een bijzonder fijne, eenvoudige, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke webwinkel gebouwd. Deze vindt u op www.superfood.nl waar u uw bestellingen 24 uur per dag en 7 dagen per week kunt plaatsten. Wij leveren u daarbij de garantie dat de producten uiterlijk binnen 1-2 werkdagen bij u thuis worden bezorgd. Tevens garanderen wij dat wij alleen de allerhoogste kwaliteit aan raw food en superfood producten in onze winkel verkopen, om op die manier een solide ondersteuning aan uw algemene welzijn en gezondheid bij te kunnen dragen. Als gevolg hiervan zien we vele positieve reacties binnenkomen op onze website en onze kring van tevreden klanten blijft groeien. Wij hopen u als lezer ook tot één van deze klanten te mogen rekenen en blijven ons uiterste best doen ons assortiment constant aan te passen aan de wensen van onze klantenkring.

Hoe kan ik Elk Antler innemen?

Het is om te beginnen misschien handig om te weten dat we twee verschillende soorten doseringen verkopen in onze webwinkel. De ene bestaat uit een dosering tot 45MCG ‘IFG-1’ en de andere bestaat uit een dosering tot 100MCG ‘IGF-1’. Ze worden ook wel aangeduid als de ‘silver’ en ‘gold’ varianten. De precieze hoeveelheid die u dient te gebruiken staat verder wel in de gebruiksaanwijzing van het product. Het product zelf komt in de vorm van een druppelaar of pipet en is dus vloeibaar. Daarom is het bijzonder gemakkelijk te consumeren in allerlei vormen van koude dranken, rauwe zuivel, lassies, shakes en smoothies. Om u een idee te geven hoe u dit product bijvoorbeeld in een smoothie kunt verwerken, hebben we hier en hier 2 simpele en oergezonde smoothie recepten voor u geplaatst.

Share:

2 comments

  1. Beste Jesse,

    Ik ben op zoek naar Elk-Antler of Deer Antler supplement, maar kan deze niet op jouw website vinden.

    Kan je mij de rechtstreekse link voor om te bestellen, naar mijn e-mail adres sturen ?

    Met vriendelijke groeten,

Geef een antwoord