Een gezond ontbijt met Superfood Cereal Açai & Blueberry

Cereal is een woord waar de meeste mensen in onze moderne maatschappij waarschijnlijk onderhand wel mee bekend zijn. Dit komt met name door het feit dat de Europese en dus ook de Nederlandse markt overspoeld is geraakt met de producten uit de Amerikaanse voedingsindustrie over de afgelopen decennia.

Wat is Superfood Cereal – Açai & Blueberry Mix?

Om eerlijk te zijn is dit een feit en gegeven waar wij als gezonde en bewuste mensen over het algemeen helemaal niet blij mee zijn. De Amerikaanse voedingsindustrie is de meest vervuilde en giftige tak van de wereldwijde voedingsindustrie en het is niet voor niets dat vele bedrijven op dit continent constant te maken hebben met rechtszaken die aangespannen worden door mensen die allerlei fysieke en mentale gezondheidsproblemen ondervinden, die veroorzaakt worden door alle chemische en bewerkte stoffen en producten die op deze consumentenmarkt worden losgelaten, met alle verschrikkelijke gevolgen van dien. Dit lijdt uiteindelijk tot de meest bizarre welvaartsziektebeelden die onderhand over de gehele wereld in grote getallen de kop op hebben gestoken. Dit omdat, zoals onderhand niemand meer ontgaan zal zijn, Amerika er nogal een dominante en zeer agressieve houding op na houdt als het gaat om het veroveren van de wereld. Of dit nu op militaristisch of op het gebied van commerciële voedingsindustrie is, maakt helaas niet uit. Als de Amerikanen hun zin ergens op hebben gezet (en meestal zijn dat niet de meest eerbiedwaardige doelen en targets), dan moet alles wijken voor hun dominante houding en dat geld dus ook voor de voedingsindustrie.

Dit heeft er ondertussen toe geleid dat onze supermarkten bomvol gepropt staan met allerlei varianten van ontbijtproducten, die werkelijk boordenvol zitten met de meest bizar giftige chemische en kunstmatige stoffen, die normaliter in vele landen zelfs verboden zijn. Onder druk van de voedingsindustrielobby is het echter vaak zo dat de plaatselijke wetgeving dan gemakshalve even wordt aangepast en dit soort producten vervolgens in grote getallen worden geëxporteerd naar hetzelfde land, waar het product tot kort daarvoor mogelijk zelfs nog illegaal was. Vaak is het zelfs zo dat er per onmiddellijk een fabriek wordt opgebouwd, die het land zelf van deze producten kan voorzien, om op die manier op import- en exportkosten te besparen en de winstmarges, waar het uiteindelijk allemaal grotendeels om gaat, omhoog te jagen. Dit is met name reden waarom onze winkels tegenwoordig overspoeld zijn door Amerikaanse producten en dit geld ook zeker op het gebied van cereal producten en andere soorten van ontbijt, die vaak kunstmatig worden bereid.

Goed, wat is cereal nu precies zullen sommigen zich mogelijk nog afvragen. Het woord ‘cereal’ betekent volgens vele online vertaalmachines twee verschillende dingen. Het eerst wat er vaak uit komt is het woord ‘cornflakes’. Dit betekent letterlijk vertaald ‘mais of graanvlokken’. Corn staat namelijk voor mais in de Verenigde Staten, terwijl het daarbuiten ‘graan’ betekent. Oorspronkelijk werden dit soort producten gemaakt van granen, omdat deze gezond zouden zijn. Hier zijn de meningen nogal verdeeld over onderhand en is ook gebleken dat grote delen van de bevolking zelfs allergisch zijn voor meerdere soorten granen, omdat deze gluten bevatten die kunnen leiden tot vervelende fysieke reacties voor de persoon in kwestie indien deze hier allergisch voor is.

Het bijzondere aan het product superfood cereal, is dat het geen enkel graan bevat. Wel bevat het boekweit, wat vaak onterecht tot de graansoorten wordt gerekend, wat echter niet correct is. Boekweit behoort tot de familie van de zogenaamde ‘duizendknoopfamilie’, terwijl de granen behoren tot de grassen en de eenzaadlobbigen. Dit maakt superfood cereal uitermate geschikt voor alle types mensen en al helemaal voor diegenen die allergisch zijn voor granen en gluten. Dit product biedt daarom een prachtig alternatief voor mensen die graag eens genieten van een lekker rijk ontbijt met een breed en rijk geschakeerd pallet aan verschillende smaken. Dat superfood cereal rijk aan smaak is mag blijken uit de bijzonder lange lijst aan verschillende ingrediënten, die we hier kort voor u zullen opnoemen:

– Biologische boekweit kiemen.
– Biologische aalbessen.
– Biologische bananen.
– Biologische kokos.
– Biologische agave nectar.
– Biologische kokospalm suiker.
– Rauwe rijst zemelen en kiemen (graanvrij).
– Himalaya kristalzout.
– Een mix van wilde bessen (bosbessen, blauwe bosbessen, vlierbessen, amla bessen (ook wel Indian gooseberry genoemd), camu camu bessen en biologische gevriesdroogde açai bessen).

Zoals u mogelijk ziet gaat het hier om een bijzonder zuivere en hoogwaardige mix van verschillende producten die u als mens een stevig zetje in de rug geven wat betreft het onderhouden van uw fysieke en mentale gezondheid. Ook bezit het product veel meer dan alleen açai en blue berries (bosbessen), maar er is mogelijk voor gekozen om de nadruk op die twee producten te leggen, omdat hun populariteit en gezondheid bevorderende voordelen bijzonder krachtig zijn. Tenslotte zijn die beiden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Welke precieze voordelen deze producten voor uw lichaam en geest kunnen hebben, gaan we in het volgende blogdeel uitleggen.

Wat doet Superfood Cereal – Açai & Blueberry Mix?

Zoals uit het laatste stuk van de vorige paragraaf duidelijk mag zijn geworden, is superfood cereal een prachtig product, met enorme potentie om fysieke gezondheid een flink positieve boost te geven….en dit allemaal in de vorm van een heerlijk ontbijt wat dagelijks in een handomdraai gemaakt kan worden. Hoe u dat kunt doen bespreken we in het laatste deel van dit blog, waar een aantal simpel te bereiden, maar overheerlijke recepten voor u zijn geplaatst. We gaan ons in dit deel van het blog zoals gewoonlijk weer focussen op de bijzondere voordelen voor lichaam en geest en dit op een zo duidelijke mogelijke manier doen, zodat u als klant weet waar u dit product mogelijk voor en tegen kunt gebruiken. Het zal duidelijk worden in het komende stuk schrijven dat dit product bijzondere voordelen voor u als consument kan opleveren, dus laten we daarom niet langer dralen en er omheen draaien en beginnen met het eerst ingrediënt.

– Biologische boekweit kiemen: Zoals de meesten onder ons wel weten, is het oergezond om kiemen te eten. Dit omdat de kiem vorm van een plant de hoogste potentie bevat. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat een kiem zichzelf nog helemaal tot een plant moet laten uitgroeien en tijdens dat proces als eerste uitdaging het doorboren van soms bijzonder harde aarde voor de kiezen heeft. Dit houdt in dat een kiem bijzonder veel levenskracht moet bevatten, wat allemaal opgeslagen zit in een bijzonder kleine fysieke vorm. Boekweit heeft daarnaast de bijzondere kwaliteiten dat het ons lichaam helpt tegen spataderen en oedeem, het ontwikkelen van cel mutatie (door rijkelijk aanwezige antioxidanten/flavonoïden) en ontstekingen verhelpt. Ook lijken er duidelijke aanwijzingen dat het bijzondere voordelen heeft voor mensen met hart- en vaatziekten.

– Biologische bananen: Bananen staan met name bekend om het feit dat ze boordenvol zitten met kalium. Kalium is een mineraal wat essentieel is voor ons lichaam en speelt een zeer belangrijke rol voor het onderhoud en de ontwikkeling van ons zenuwstelsel, doordat het functioneert als een elektrolyt in ons lichaam. Deze ondersteunen ons lichaam krachtig bij het overdragen van impulsen in het zenuwnetwerk. Bananen zijn verder ook rijk aan vitamine A, B1, B2, B3, B6, B11 en C en de mineralen calcium, magnesium, ijzer, zink en fosfor. Ook zorgen bananen voor een gezonde aanmaak van eiwitten in ons lichaam.

– Biologische aalbessen: De meeste mensen zijn niet erg bekend met deze naam, maar kennen de bessen absoluut. Dit zijn de bakjes met kleine rode besjes die vaak op de markt en in de supermarkt liggen. Ze worden ook wel trosbessen genoemd. Ze zitten boordenvol met vitamine A, B1, B2, B3, B6, B11, B12 en de mineralen calcium, natrium, kalium, magnesium, ijzer, selenium en zink. Ook bevatten ze een flinke dosis antioxidanten, waardoor ze ons lichaam beschermen tegen de werking van vrije radicalen, die cel mutatie en kanker kunnen veroorzaken. Verdere voordelen van de aalbes zijn dat ze het lichaam zuiveren, ontgiften, afkoelen, de eetlust opwekken, het bloed zuiveren en zwaar laxerend en urine afdrijvend werken.

Biologische Kokos: Kokos is een onderwerp wat al in vele blogs op onze website behandeld is en waar we in dit geval niet al te veel aandacht meer aan gaan besteden. Voor deze blogs kunt u onze zusterwebsite raadplegen op www.superfoodleven.nl waar verschillende blogs vermeld staan over alle verschillende varianten van kokos, zoals kokoswater, kokosnectar, kokosboter, kokos crème en andere varianten. We kunnen u kort mededelen dat kokos met name heel erg goed is voor mensen met hormoon problematiek en verder een fantastische invloed heeft op allerlei fysieke processen, zoals het reguleren van onze suiker- en hormoonspiegels, onze zuurtegraad en ons spijsverteringsproces. Tevens ontgift kokos ons lichaam, helpt het onze nieren en lever en is het een prachtig product, dankzij de aanwezige onverzadigde vetzuren, voor mensen met hart- en vaatziekten, waar het een sterk remmende werking op uitoefent.

– Biologische agave nectar: Ook over agave is net een blog gepubliceerd op www.superfoodleven.nl wat onze zusterwebsite is. We kunnen u hier echter mededelen dat agave een product is wat met name vaak wordt gebruikt als vervanger van chemische en kunstmatige suikers. De informatie die wereldwijd over dit product rondgaat en te verkrijgen is, spreekt elkaar vaak tegen en er bestaat veel verwarring over agave. Feit is dat als u een zuiver product weet te bemachtigen, uit een goede biologische of raw food en superfood winkel, u een prima product in handen heeft als vervanging van suiker. Dit zodat uw bloedsuikerspiegel geen enorme fluctuaties ondergaat, wat met name belangrijk is voor mensen met een gevoelige suikerspiegel, zoals bij diabetici het geval is. In feit is ieder mens hier gevoelig voor, maar zolang u niet teveel schommelingen veroorzaakt door ongezond en zoet eten, is er weinig aan de hand en wordt uw insulinegevoeligheid niet ondermijnt. Let u er bij dit product op dat u het met mate consumeert, omdat het veel fructose bevat, wat in grote hoeveelheden belastend is voor uw lever.

– Biologische kokospalm suiker: Wederom gaat het hier over een kokosproduct, waarover al veel vermeld is op onze zusterwebsite. We kunnen ook bij dit product vermelden dat het een prima vervanger is van chemische, geraffineerde en kunstmatige suikers, ook wel kristalsuikers genoemd. Deze suikers zorgen voor enorme schommelingen in uw bloedsuiker, wat er toe leidt dat uw insulinegevoeligheid verdwijnt en u hierdoor kans loopt op diabetes. Dit wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door het eten en drinken van veel zoetigheden die deze suikers bevatten. Deze impact kan worden gemeten op een schaal die ook wel de ‘glycemische index’ wordt genoemd. Kokossuiker bevat een zeer lage glycemische indexwaarde, wat inhoudt dat het stukken minder schadelijk is dan de eerder genoemde varianten van geïndustrialiseerde suikervormen.

– Rauwe rijst zemelen en kiemen (graanvrij): Ook hier komen we het product kiemen tegen en zoals we net al vermeld hebben, zitten deze boordenvol met potente levenskracht. Ze bevatten zeer grote hoeveelheden vitaminen, mineralen, eiwitten (proteïne), aminozuren en andere nutriënten, die essentieel zijn voor het aanvangen met leven, zoals dat bij kiemen het geval is. De zemelen die ook in dit product verwerkt zijn bevatten ook bijzonder veel nutriënten, waaronder eiwitten, voedingsvezels, verteerbare koolhydraten en vetten. Ook bevatten ze bijzonder veel vitamine en mineralen, waaronder vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B9 en E. Ook bevatten ze kalium, magnesium, ijzer, zink, koper, mangaan en selenium. De hoeveelheden per 100 gram zemelen zijn zo hoog, dat ze de dagelijkse hoeveelheid voor volwassen personen vaak gemakkelijk halen of zelfs dik overschrijden. Gemiddeld liggen de percentages van voedingsstoffen rond de 50-450% van de dagelijks benodigde hoeveelheden, wat bijzonder hoog is.

– Himalaya kristalzout: Himalaya zout helpt ons lichaam op bijzonder krachtige wijze. Het is in staat om onze pH-waardes te reguleren, wat bijzonder belangrijk is. Het verzuren van ons lichaam, door een ontregelde pH-waarde, veroorzaakt door ongezond eten (bewerkte industriële voedingsproducten) is mogelijk de grootste veroorzaker van ziekte in het westen. Hier kunnen een enorm scala aan ziektebeelden uit ontstaan, zoals Parkinson, Alzheimer, dementie artritis, hart- en vaatziekten, kanker en vele anderen. Verder helpt Himalaya zout tevens om onze bloedsuikerspiegel te reguleren en remt het tevens verouderingsprocessen af in ons lichaam. Himalaya zout ondersteunt verder de absorptie van voedingsstoffen uit ons voedsel, houdt onze luchtwegen gezond en verlicht menstruale krampen bij vrouwen. Het versterkt onze botten, verhelpt slaapproblemen, verhoogt ons libido en het bevordert cardiovasculaire gezondheid.

– Een mix van wilde bessen (bosbessen, blauwe bosbessen, vlierbessen, amla bessen (ook wel Indian gooseberry genoemd), camu camu bessen en biologische gevriesdroogde açai bessen): De meeste bessen uit dit rijtje zijn behandeld in blogs op onze zustersite op www.superfoodleven.nl waar u velen hiervan vindt in het blog over het product ‘Fruits of the Earth’. We gaan daarom hier niet over alle verschillende soorten bessen uitweiden, maar kunnen u wel een aantal algemene zaken vermelden die eigenlijk voor alle bessensoorten gelden. Dit zijn de aanwezigheid van een grote hoeveelheid vitamine, waaronder eigenlijk altijd vitamine A, C en E vallen. Ook bevatten bessen een grote hoeveelheid B-vitaminen, waaronder eigenlijk altijd vitamine B1, B2, B3, B6 en B11, al verschilt dit per soort bes. Sommigen bevatten ook nog andere B-vitaminen. B-vitaminen zijn met name bijzonder belangrijk bij het reguleren van onze hersenchemie en bieden op die manier een goeie buffer tegen depressie en andere mentale ongemakken en moodswings. Ook bevatten alle bessensoorten bijzonder hoge hoeveelheden antioxidanten, al verschillen deze vaak in soort per bes. Antioxidanten zijn een bijzonder krachtig wapen tegen de werking van vrije zuurstofradicalen, die voor cel mutatie en kanker kunnen zorgen in ons lichaam.

Zoals onderhand duidelijk mag zijn uit dit hele verhaal, gaat het hier om een bijzonder krachtig ontbijtproduct, zoals helaas niet bij u in de supermarkt op de schappen te koop staat. Daarom zijn wij bijzonder blij en ook trots om u als consument een gezonder vervanging van alle chemische bewerkte ontbijtproducten te kunnen aanbieden en zullen wij ook zeker in de toekomst ons best blijven doen om dit soort artikelen aan u te kunnen blijven leveren.

Waar kan ik Superfood Cereal – Açai & Blueberry Mix kopen?

Superfood cereal is een product wat niet voor iedereen even gemakkelijk te verkrijgen zal zijn, of het moet via onze website op www.superfood.nl besteld worden. Verder zijn de mogelijkheden tot het verkrijgen van dit overheerlijke en bijzondere product vrij sterk gelimiteerd. Dit komt omdat het begrip raw food en superfood helaas nog steeds niet op de mainstream markt is doorgedrongen en zich nog steeds in een soort onderdanige positie begeeft ten opzichte van de markt die gedomineerd wordt door de reguliere voedingsindustrie. Toch komt hier hoe langer hoe meer verandering in en zien we de laatste jaren een bijzonder sterke stijging qua aantal natuurreformzaken, biologische winkels en de laatste tijd geld dit ook steeds meer raw food en superfood winkels. Met name Amsterdam neemt het voortouw in handen wat dit aangaat en mag zich verheugen op toch zeker een vijftal gespecialiseerde raw food en superfood winkels. Daarnaast verkopen steeds meer natuurreformzaken en biologische winkels soortgelijke of dezelfde producten, omdat men simpelweg merkt dat de interesse flink toeneemt en het marktsegment hiervoor veel potentie biedt. Ook online is een flinke toename in dit soort webwinkels te zien, wat wij een goede zaak vinden. Concurrentie is goed voor de markt en de consument en zorgt voor een toename in mogelijkheden en klanten. Wij hebben natuurlijk ook op deze ontwikkelingen ingespeeld en een prachtige webwinkel ontworpen, die niet al te lang geleden zelfs nog in een volledig nieuw jasje is gestoken. Deze is te vinden op de net vermelde link www.superfood.nl waar u als klant uw bestellingen 24 uur per dag en 7 dagen per week kunt plaatsen. Wij geven de garantie deze producten binnen uiterlijk twee werkdagen bij u thuis te laten bezorgen.

Hoe kan ik Superfood Cereal – Açai & Blueberry Mix eten?

Zoals de meesten onder ons zullen weten is het vrij gemakkelijk en zeer gebruiksvriendelijk om cereal te consumeren. Meestal gebeurt dit in combinatie verschillende vormen van zuivelproducten. We willen graag de nadruk leggen op het feit dat het zeer belangrijk is om deze zuivelproducten het liefst van rauwe afkomst te laten zijn. Indien dit niet mogelijk is, is het zeer raadzaam om op z’n minst te zorgen voor biologische zuivelproducten, want de reguliere zuivelproducten zijn allemaal vervuild met grote hoeveelheden antibiotica en hormonen. Eerst genoemde leidt tot het ontregelen en vernietigen van het lichaamseigen afweersysteem. Het tweede leidt tot het ontregelen van onze hormoonklieren en hormoonspiegel, wat verschrikkelijke gevolgen kan hebben. Zuivel is zo bijvoorbeeld één van de grootste oorzaken van borstkanker bij vrouwen, samen met het gebruik van deodorant, wat ook de hormoonhuishouding ontregeld door het aanwezige aluminiumoxide. Dit zijn zaken om zeer voorzichtig mee te zijn en om niet te onderschatten, let u hier op omwille van uw eigen gezondheid.

Ook willen we hier graag duidelijk maken dat wij als bedrijf geen sojaproducten promoten, of het moet gaan om gefermenteerde varianten van dit product. Ongefermenteerde sojaproducten bevatten namelijk giftige fyto-nutriënten en breken mineralen af in onze darmen, wat veroorzaakt wordt door deze gifstoffen die in soja aanwezige zijn. Soja is officieel zelfs een anti-nutriënt, wat velen onder u zeker zal verassen. Daarom raden wij aan om sojaproducten te laten staan, behalve als het gaat om biologische sojasaus (tamari, shoyu, etc), natto, miso, tempeh of seitan. Alle andere vormen zijn ongefermenteerd en dus per definitie ongezond. Daarom vermelden wij hier bijvoorbeeld geen sojayoghurt of vla in de recepten. Goed, genoeg gepreekt, het is tijd voor een tweetal recepten met rauwe zuivelproducten, in combinatie met gezond vers fruit en deze overheerlijke cereal. U vindt de recepten hier en hier. Wij hopen dat u er net zo van geniet als wij dat doen en wensen u een heerlijke smaakverassing en gezonde week toe!

Share:

1 comment

  1. Hoe zit het met de soyasaus van Kikkoman? is die ook slecht?

Geef een antwoord