E3 Crème regenereert de huidcellen en vertraagt de veroudering

Dit blog gaat voor de verandering eens over een compleet ander soort product: e3 crème. Normaliter gaan alle blogs over producten die te eten of drinken zijn of op de één of andere manier wel in producten kunnen worden verwerkt die geschikt zijn voor orale consumptie. In dit geval gaat het echter om een cosmetisch product, zoals het blog over magnesiumolie van een tijd geleden ook een blog in die categorie was. We leveren niet zo bijzonder veel cosmetische producten, omdat de meesten ervan altijd ernstig vervuild zijn met allerlei chemische bestanddelen en daarnaast vaak ook alleen tot stand komen door het uitvoerig testen op allerlei diersoorten. Dit zijn toestanden en producten die wij op geen enkele manier wensen te steunen en/of verkopen aan onze klantenkring en waar wij zelfs pertinent tegen zijn. De schoonheid van de mens en de voorliefde om met ons uiterlijk bezig te zijn is een geschenk waar we van mogen genieten, maar wat niet ten koste van onze fysieke gezondheid en al helemaal niet ten koste van de waardevolle levens van verschillende diersoorten mag gaan. Daar willen we om te beginnen heel duidelijk in zijn.

Wat is E3 crème en waar komt het vandaan?

Het bijzonder aan dit product is echter dat het hier niet gaan om een vervuild of op dieren getest product, maar eerder het tegendeel waar is. We gaan het in dit blog hebben over een zeer bijzonder cosmetisch product wat op geheel verantwoorde en natuurlijke wijze tot stand is gekomen en ook alleen uit natuurlijke ingrediënten bestaat en enkele chemische toevoeging in verwerkt is. Het gaat in dit geval om het product E3 crème van het bedrijf E3. We hebben al eerder over producten geschreven die dit vooruitstrevende bedrijf levert, waarvan het product ‘Renew Me’ wel één van de allerhoogst kwalitatieve en meest veelzijdige producten is. Ook het product ‘Brain On’ is erg bijzonder en informatie omtrent dit product is te vinden onder het blog met de naam ‘AFA Algen’. E3 Brain On bestaat voor bijna 100% uit AFA algen en daarom is het blog over deze algen representatief voor dit product. Beide links van de andere E3 producten zijn te vinden onder de volgende links:

E3 Renew Me
E3 Brain On

Zoals gezegd gaan we in dit blog echter over het E3 crème product schrijven en zullen we in dit eerste deel ons toeleggen op het verschaffen van informatie over het bedrijf en wat het product precies is en vandaan komt of waar het uit bestaat. We kunnen vervolgens melden dat we met het bedrijf E3 een leverancier hebben gevonden die één van de meest vooruitstrevende en hoogst kwalitatieve bedrijven in de raw food en superfood business genoemd kan worden. Wederom gaat het hier om een bedrijf wat zeer zorgvuldig onderzoek heeft gedaan naar allerlei producten en door middel van zeer bijzonder bewerking en verrijkingsprocessen de maximale potentie van een raw food of superfood weet te benutten en aan de mens weet te brengen. E3 mag zich wat dat betreft scharen in het rijtje met andere bedrijven zoals Sun Warrior, Health Force, Global Health Center, Premier Research Labs, Mushroom Science en nog een klein aantal andere bedrijven. Wij zijn wat dat betreft wederom met recht trots op de producten van dit soort hoog kwalitatieve bedrijven te mogen verkopen in ons almaar groeiende assortiment.

Maar genoeg over het bedrijf, want we willen nu toch ook wel weten om wat voor een product het hier gaat. E3 crème is speciaal ontwikkeld voor mensen die mogelijk allergische reacties vertonen op allerlei producten met chemische en petrochemische bestanddelen. Dit is een bron van irritatie en allergieën voor vele mensen. De cosmetische industrie is één van de meest vervuilde industrieën ter wereld, waar bijzonder veel gebruik wordt gemaakt van allerlei giftige middelen, die achteraf na vele jaren vaak desastreuze effecten blijken te hebben op ons menselijke lichaam. Allerlei schandalen met parabenen en andere chemische toevoegingen zijn daar een mooi voorbeeld van, al horen we hier natuurlijk zelden of nooit iets over in de reguliere media, waar dit soort schandalen angstvalig worden stilgezwegen om de economische belangen van vaak bijzonder grote en machtige multinationals veilig te stellen. Daarnaast maakt deze industrie op bijzonder grootschalig niveau gebruik van sadistische dierproeven en daarom kiezen hoe langer hoe meer mensen voor biologische, natuurlijke en ethisch verantwoorde producten, waar men mee voorkomt dat zowel mens, dier als de natuur geschaad worden. E3 crème biedt wat dat betreft een prachtige uitkomst, want het product is zoals gezegd geheel natuurlijk en verantwoord geproduceerd.  Het bevat onder andere de volgende ingrediënten die allemaal zeer weldadig zijn voor een gezonde lichaamshuid.

– Algenextract.
– Druivenpitolie.
– Kamille.
– Kokosolie.
– Jojobazaad olie.
– Olijfolie.
– Sinaasappelolie.
– Zoete Amandelolie.

Het is met name deze bijzonder combinatie en de hoge kwaliteit en zuiverheid van de ingrediënten die zorgt voor de uitstekende, bijzondere en heilzame werking van deze crème. We zullen in het volgende blogdeel dieper ingaan op de werking van deze bestanddelen op het menselijke lichaam en dan met name met betrekking tot de werking op de menselijke huid.

Wat doet E3 crème?

Zoals gebruikelijk gaan we in dit tweede deel dieper in op de werking van het product. Ook gaan we in dit geval dieper in op de specifieke werking van de ingrediënten, die we net al aan het einde van het vorige blogdeel hebben vermeld. Het zijn deze ingrediënten, plus nog een aantal anderen, die zorgen voor de bijzonder heilzame werking van E3 crème. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de ingrediënten van deze bijzonder crème zorgen voor verschillende gezondheid bevorderende resultaten. Dit zijn onder andere de volgende kwaliteiten:

– Cel regeneratie.
– Litteken vermindering/verbetering.
– Ontsteking remming.
– Ontsmetting en desinfectie.
– Het afremmen van verouderingsprocessen.
– Voeding van de huid met essentiële nutriënten.

Zoals u ongetwijfeld uit dit rijtje kunt aflezen en opmerken, zijn dit kwaliteiten die eigenlijk door alle grote cosmetische bedrijven worden beloofd en waar de focus van al deze bedrijven ligt. Het grote verschil is echter dat bij de normale farmaceutische en cosmetische bedrijven alle ingrediënten van chemische en petrochemische (olie industrie) afkomst zijn. Het feit dat E3 dit product maakt van alleen zeer hoogwaardige natuurlijke ingrediënten, maakt dat het een product heeft geproduceerd wat naar alle waarschijnlijkheid alle chemische varianten qua resultaat ver achter zich gaat laten. In eerste instantie willen de chemische cosmetische middelen nog wel eens werken, maar op de lange duur hebben ze zo goed als allemaal bijverschijnselen en zelfs ernstige ziektebeelden die de kop opsteken naar aanleiding van (vaak lang en intensief) gebruik. Dit is niet het geval bij E3 crème, die zonder problemen en bijverschijnselen kan worden gebruikt, waar geen enkele gifstof aan is toegevoegd en waar ook geen enkel schadelijk effect voor lichaam en geest uit kan ontstaan. Dit is wetenschappelijk onderzocht en bewezen door het bedrijf.

Een paar van de mooie voordelen van deze crème is het feit dat het reinigende effect van de crème ervoor zorgt dat bacteriën, virussen en schimmels geen enkele kans krijgen zich in de huid te nestelen. De huid wordt van buiten gezuiverd en van binnen en van buiten gevoed door de aanwezige nutriënten, waardoor deze ook nog eens bijzonder zacht en aangenaam aanvoelt, voorzien van een bijzonder verfijnde huidtextuur, wat dankzij het gebruik van de crème ontstaat. Het is een crème die de huid en poriën niet verstopt en hierdoor de kans om mee-eters en andere irritatie en huidverstopping voorkomt of flink beperkt. Verder zorgen de aanwezige vitaminen A, C, D en E voor een enorme partij voeding en bescherming en leveren ze tevens de bouwstoffen voor het vormen van collageen, wat een essentieel bestanddeel is van onze huid en met name ook van het bindweefsel onder de huid. Ook is het essentieel voor onze spieren, pezen, kraakbeen, botten, tanden en haren. Collageen is verantwoordelijk voor het soepel en elastisch houden, alsook voor de stevigheid van onze lichaamshuid. De net genoemde vitaminen zijn ook erg belangrijk vanwege hun functie als antioxidant. Dit geld met name voor vitamine A, C en E. Hun anti-oxidatieve werking zorgt voor het afremmen van de werking van vrije radicalen, die onze celgroei kunnen verstoren en zelfs muteren. Dit kan mogelijk kanker als gevolg hebben en dit wordt dus voorkomen door de rijkelijk aanwezige antioxidanten in E3 crème. Vitamine D is ook een bijzonder krachtig middel in de strijd tegen cel mutatie en kanker, met name in combinatie met het kruid kurkuma, wat ook wel bekend staat als koenjit.

De aanwezigheid van zoete amandelolie zorgt verder voor het verkrijgen van zeer veel essentiële vetzuren. Het bevat veel omega-9 vetzuren, die over het algemeen niet gemakkelijk te vinden zijn in onze voeding. Verder bevat deze olie bijzonder veel vitamine E met een sterk anti-oxidatieve werking. Tevens heeft vitamine E een bijzonder positieve werking op onze lichaamshuid. De sinaasappelolie aanwezig in deze crème zorgt daarnaast voor de vermelde vitamine C, welke een verjongende werking heeft op ons lichaam en huid. Ook is er nog wortelolie aanwezig in E3 crème, welke zorgt draagt voor het leveren van verschillende mineralen, vitamine A en  het heeft tevens een sterk ontsmettende werking op de huid. Een andere soort olie die is toegevoegd is druivenpitolie, welke licht en gemakkelijk door de huid kan worden opgenomen en veel vitamine E, essentiële vetzuren en mineralen bevat. Ook heeft deze olie wederom een sterke anti-oxidatieve werking op het lichaam. Olijfolie is ook onderdeel van de ingrediënten in deze crème en zorgt met name voor de opname van vocht uit de omgeving en de eigenschap dit door te geven aan de huid, waardoor deze vochtig en soepel blijft. Ook heeft het een ontsmettende functie. Verder zijn er nog aloë vera en kamille aan het product toegevoegd. Beide ingrediënten genieten grote populariteit als bestanddeel van cosmetische producten, wat te maken heeft met het feit dat ze beiden een bijzonder impact op de gezondheid van onze lichaamshuid hebben. Aloë vera is met name op het Amerikaanse continent bekend om deze kwaliteiten en wordt bijvoorbeeld ingezet als wapen tegen allerlei insectenbeten, huidirritatie en huidallergieën. Dit omdat de gel van aloë vera de beten verzacht, de irritatie effectief bestrijd, de huid ontsmet en een zeer positieve invloed heeft op alle aspecten van de menselijke huid. Ook is aloë vera bijzonder rijk aan vitaminen, mineralen en enzymen die de huidfuncties krachtig ondersteunen. Aloë vera houdt daarnaast de vochtigheidsgraad van de huid op peil en het stimuleert de bloedcirculatie. Kamille is met name zeer geliefd om de geur en het sterk ontsmettende en verzachtende karakter van dit plantje met betrekking tot de menselijke huid. Ook werkt kamille kalmerend voor de huid.

Verder worden er nog gebruik gemaakt van een aantal andere producten en technieken om de potentie en heilzame kracht van deze crème verder op te waarderen. Eén van de meest bijzondere en bekende technieken waar men gebruik van maakt is wat wel de ‘Asian Formula GH-3’ wordt genoemd. Dit is de bekendste en meest gewaardeerde antiverouderingsformule ter wereld, ontdekt door de Roemeense arts Ana Aslan. Het is een formule die het verouderingsproces van de huid weet af te remmen en levert tevens een sterk verjongend effect. Dit komt onder andere door een zeer sterke basis van B-vitaminen (vitamine B-complex), welke een sterk stress reducerend effect hebben op het lichaam. De eerste tekenen van stress zijn eigenlijk altijd te zien in de vorm van hele kleine rimpeltjes in de huid en dan met name in het gezicht. Daarnaast heeft het ook een remmende werking op overactieve vetklieren. Deze kunnen zorgen voor allerlei ophopingen en builtjes op en onder de huid. Een fantastisch ingrediënt wat ook gebruikt wordt in E3 crème is het product AFA alg, wat eerder ook al genoemd werd in verband met de prachtige producten ‘Renew Me’ en ‘Brain On’, beide ook van het bedrijf E3 afkomstig. De Aphanizomenon-flos alg is een bijzonder voedende en eetbare variant van blauwgroene algen. In dit geval gaat het om een blauwgroene alg die dus gezond en eetbaar en niet giftig en ongezond is. Deze is afkomstig uit de wateren van het Klamath meer in Oregon in de Verenigde Staten. Deze alg bevat meer dan 60 oergezonde vitaminen, mineralen, aminozuren, proteïnen, essentiële vetzuren en andere voedingsstoffen die onder andere de gezondheid van de lichaamshuid bijzonder ten gunste komen. De alg heeft ook een sterk ontgiftend effect op het lichaam, wat ook zorgt voor een betere en mooier glanzende huid. Verder bestaat de crème ook uit M.S.M. wat ook wel staat voor Methylsulfonylmethaan, wat verzachtend en kalmerend voor de huid werkt. Ook versterkt het ons bindweefsel, zodat de huid elastisch blijft en niet te ver uitrekt. Toverhazelaar destillaat is een ander ingrediënt en dit zorgt met name voor ontstekingsremmende kwaliteiten in E3 crème. Ook helpt het tegen schimmelvorming en heeft het een sterke antibacteriële werking. Kokosolie, sheaboter, bijenwas en co-enzym Q10 zijn ook nog toegevoegd als extra ingrediënten, welke een enorme hoeveelheid vitaminen, vetzuren en antioxidanten aanleveren ter bevordering van de gezondheid van de menselijke huid. Tevens zorgen ze voor een stuk extra bescherming en elasticiteit van de huid. Daarnaast is er nog Willards water en gedestilleerd water toegevoegd. Willards wat is elektrisch geladen en zeer heilzaam water, wat met name helpt om de textuur en structuur van de huid te verbeteren. Het gedestilleerde water is daarnaast vrij van enige toevoeging, onzuiverheden, zware metalen, fluoride of andere chemische bestanddelen. Het voorkomt tevens de vermenging van actieve ingrediënten en mineralen in het product. Tot slot is het laatste ingrediënt wat ook wel NaPCA (Natrium PCA) wordt genoemd. Dit is een natuurlijk vocht inbrengend middel wat uit aminozuren is verkregen. Het trekt lucht aan en zorgt ervoor dat de huid dit gemakkelijk kan opnemen, waardoor de huid zacht en rimpelvrij blijft. NaPCA komt in grote hoeveelheden voor in de huid van jonge kinderen en naarmate we ouder worden neemt deze hoeveelheid af, wat onder andere reden is dat verouderingsprocessen zich inzetten. De hoeveelheid neemt uiteindelijk zelfs met meer dan 50% af. De aanwezigheid van extra NaPCA is dus een zeer welkom ingrediënt in deze bijzonder heilzame crème.

Waar kan ik E3 crème kopen?

E3 crème is een product wat over het algemeen zelden of niet te krijgen zal zijn voor de gemiddelde consument in Nederland. Uitzondering hierop zijn daargelaten en komen steeds vaker voor, maar over het algemeen is dit een product wat alleen beperkt verkocht wordt in de gespecialiseerde raw food en superfood zaken van Nederland. Deze komen eigenlijk alleen in de grotere steden van de Randstad voor, al worden dit soort producten ondertussen overal steeds populairder en daarom is er ondanks de zeldzame vindbaarheid van dit soort producten toch langzaam een kentering waarneembaar die tegengestelde signalen laat zien. We willen u daarom ook niet ontmoedigen en raden u aan om er toch om te vragen bij uw plaatselijke natuurreformzaak of drogist. Eventueel is dat ook mogelijk bij een goede biologische winkel, al verkopen deze over het algemeen minder cosmetische producten. Online is het tegenwoordig voor iedereen vrij gemakkelijk om dit producten te bestellen en u heeft deze dan ook binnen enkele dagen tot weken in huis na bestelling, afhankelijk van of u dit in binnen- of buitenland doet. Wij hebben natuurlijk ook niet stil gezeten en hebben niet al te lang geleden onze hele online webwinkel verbouwd tot een prachtige en overzichtelijke webshop. Deze vindt u op www.superfood.nl waar u uw bestelling 24 uur per dag en 7 dagen per week kunt plaatsen. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze bestelling binnen uiterlijk 2 werkdagen bij u thuis wordt afgeleverd, wat natuurlijk een stuk sneller gaat dan als u het product in het buiteland besteld.  Daarnaast geven wij tevens de garantie dat we ons uiterste best doen om alleen de meest hoogwaardige en hoogst kwalitatieve producten te leveren aan u als klant, om op die manier een zo’n goed mogelijke bijdrage te kunnen leveren aan uw persoonlijke gezondheid. Wij hopen dat onze zorg en focus op deze punten u opvalt als klant en u daarom tot onze almaar groeiende kring van tevreden klanten mogen rekenen.

Hoe kan ik E3 crème gebruiken?

E3 crème is, zoals we in het eerste deel van het blog al aangaven, geen product wat voor orale consumptie geschikt is, zoals meestal het geval is met onze raw food en superfood producten. In dit geval gaat het echter om een cosmetisch product en is het de bedoeling dit product op de huid aan te brengen. Over het algemeen zal een ieder bekend zijn hoe een crème aangebracht dient te worden, dus we gaan hier dan ook niet al te veel woorden aan vuil maken. Wel is het handig om wat instructies te geven omtrent het dag- en nachtgebruik. We gaan u nu hiervoor de instructies geven, al staan deze ook vermeld op het product zelf.

– Gebruik als dagcrème:

Reinig de huid met E3 Light Polish voor een stralende, jonger ogende huid. Masseer vervolgens een kleine hoeveelheid E3 Light Crème in de huid met opwaartse bewegingen. Behandel de gevoelige huid rondom de ogen met de vingers met zachte, kloppende bewegingen. De crème trekt snel in en heeft een diepe, voedende werking op de huid. U zult zien dat de fijne lijntjes binnen enkele dagen verdwijnen. Gebruik op een vochtige huid zorgt voor een groter vocht inbrengend effect. De crème is geschikt voor het hele lichaam, zoals bijvoorbeeld het gezicht, nek en handen.

– Gebruik als nachtcrème:

Reinig de huid met E3 Light Polish. Smeer de crème op de huid en masseer goed in diepere lijntjes, op de lippen en op de nek. Masseer vervolgens nogmaals de huid voor een nog diepere werking. Reinig de huid altijd grondig voor het slapen gaan! De huid moet kunnen ademen tijdens de slaap.

Belangrijk: Foundations zijn de grote vijand van een gezonde, vitale en stralende huid. Gebruik daarom absoluut geen enkele foundation!

Wat verder nog handig is om hier te vermelden is het feit dat deze crème echt voor alle huidtypes geschikt is, dus zowel voor droge, vette als ook zeer gevoelige als licht irriteerbare huid.

We sluiten hiermee ons blog af en hopen dat u net zo enthousiast bent of wordt over het product als wij dat zijn.

Share:

5 comments

 1. Heel leuk artikel, misschien dat ik deze producten wel ga aanschaffen, het klinkt ieder geval heel erg goed!
  Hebben jullie nog tips welke natuurlijke poeder of foundation ik wel kan gebruiken? want ik zou zelf niet zonder foundation kunnen, het maakt mijn huid gewoon veel mooier..

 2. Niks mis met genoemde ingredienten maar, wat ik niet begrijp is dat het product in een pot wordt geleverd.
  Iedereen weet zodra je daar met je vinger in gaat zitten de bacterién plaats nemen + dat door het openen de aanwezige, natuurlijke ingredienten in werking sterk achteruit gaan.
  Waarom dus geen flacon?

  1. Ja snap ik ook niet

 3. Ik gebruik altijd een wattenstaafje of klein lepeltje als ik potten met crème aanschaf! Dan is de kans op bacteriën of vervuiling kleiner.

  1. Goede tip, Marianne! Dat is inderdaad heel hygiënisch.

Geef een antwoord