Dit is het effect van intermittent fasting op jouw lichaam (+ een detox smoothie recept!)

De grote vraag is: wat is belangrijker voor een gezond lichaam en een gezond gewicht, hoeveel je eet of wanneer je eet? In deze video krijg je daar een antwoord op!  

In deze video ontdek je:

 • Wat het effect is van intermittent fasting op jouw lichaam
 • Een heerlijk detox smoothie recept met peer

Bekijk de video:

Een studie naar de principes van intermittent fasting, vasten met tussenpozen, liet zien dat mensen die dezelfde hoeveelheid tijdens een kortere periode op de dag aten, een stabielere bloedsuikerspiegel hebben waardoor ze gemakkelijker afvallen. Ten opzichte van mensen die dezelfde hoeveelheid over de hele dag verdeeld aten. Wat bedoelen ze met een kortere periode? Bijvoorbeeld alleen eten tijdens zes of acht uur op de dag, bijvoorbeeld van 12 uur tot 18 of 20 uur. En daarvoor en daarna alleen koffie (zonder melk), thee en water.

Ook bleek dat de mensen die intermittent fasting toepassen minder ontstekingen hebben in het lichaam en minder snel verouderen. Ze hebben een hogere groeihormoonproductie. Het lichaamseigen hormoon dat bijdraagt aan het verbranden van vet in het lichaam. Voor sommige mensen kan het spannend zijn om een periode op de dag niet te eten. Heb ik dan wel voldoende energie? Word ik daar niet moe van? Maar als je gedurende een aantal uur niet eet en vervolgens energie verliest, is dat niet een gevolg van de intermittent fasting, maar een gevolg van de verslaving van het lichaam aan ‘steeds iets eten’ en de onbewuste verslaving aan suikers. Alleen al je voeding terugbrengen naar 3 hoofdmaaltijden per dag en niets daartussen, zal een enorme verbetering zijn voor je gezondheid.

Dit principe staat veel verder uitgelegd (met wetenschappelijke onderbouwing) in ons eerste Langer Leven Magazine. Deze kun je hier gratis (alleen verzendkosten) online bestellen. In het magazine vind je nog veel meer interessante informatie voor optimale gezondheid zoals gewichtsverlies, meer energie en het verbeteren van bioritme.

Hieronder vind je een heerlijk gezond recept uit het driedaagse detox programma die je in het Langer Leven Magazine kunt vinden.

RECEPT: GREEN DETOX PEAR GINGER SMOOTHIE
Ingrediënten voor 1 portie:

 • 1 peer, geschild en in blokjes gesneden
 • 1 kopje bevroren mango
 • 0,5 cm verse gember, geschild
 • 1 tl chiazaden
 • 1 kopje versgeperste sinaasappelsap
 • Handvol babyspinazie
 • 1 tl tarwegraspoeder of Green Juice

Zo maak je de smoothie:

 1. Doe alle ingrediënten in een blender en meng op hoge snelheid tot een gladde massa
 2. Schenk in een glas en smullen maar

Share:

9 comments

 1. Dank voor deze super lekkere recepten!

 2. Ja klopt hoor ik ben 22 kilo afgevallen eet veel gezonder en goede vetten..zaden noten veel groentes minder vlees morgens sporten voor de groeihormonen niet meer snaaien..me lichaam is het al helemaal gewend ..ik eet om 12 uur en 6 uur ..al me medicijnen zijn gezakt ..ben tien jaar jonger geworden

 3. Gebruik nu 4 maanden liminious. Voel me fitter vol energie maar wat opmerkelijk is dat ik het geviel heb en constateer dat mijn psoriasis aan het verdeijnen is. Dat geeft een heerlijk gevoel. Heb nu de eiwitten en het groene “goud” besteld voor de komende winter periode, waarbij ik de smoothies alsmede de intermitted fasting interpretatie ga proberen. Ik hoop over 6 maanden u weer te berichten. Ikzelf ben 71 mijn vrouw is 73. Voelen ons ok. Hartelijke groet 🖖

 4. Het is de zoveelste keer dat ik hoor over afvallen en hoe gezond dat voor je is, maar voor mij met een (tè) laag lichaamsgewicht is dat een probleem. Ik zou graag willen weten wat je moet doen om bij te komen.

  1. Wat is liminious eten?

   1. Ik zit ook met dat probleem, dat ik niet meer wil afvallen. Wil niet onder de 58 kg uitkomen
    bij een lengte van1.72 m. Dat vind ik te mager. Ben nu meer tussen door gaan eten, heb de laatste tijd wel minder energie.

 5. Ha Jesse, gewoon even een berichtje aan jou, omdat ik blij met je ben!! Dat mag je best even weten. Super wat je doet voor de gezondheid van zo velen!! Het ga je goed met Marjolein, en je kinderen en met alles!! Groetjes Anneke

Geef een antwoord