Dit ingrediënt versterkt je immuunsysteem (+ een healthy hot chocolate recept)

Reishi wordt ook wel de medicinale paddenstoel voor ‘onsterfelijkheid’ genoemd en staat bekend om de ondersteuning van het immuunsysteem. We vertellen er in deze video meer over en geven je een heerlijk healthy hot chocolate recept met dit krachtige ingrediënt.

Bekijk hieronder de video:

De ‘Ancient Elders’ ofwel oude wijzen in Zuid-Amerika gebruiken paddenstoelenextracten al eeuwenlang ter ondersteuning van de menselijke gezondheid. Voorbeelden van deze paddenstoelenextracten zijn Reishi, Lion’s Mane, Cordyceps of Chaga. Allemaal hebben ze weer andere eigenschappen en voordelen voor de gezondheid. Reishi wordt ook wel de paddenstoel voor ‘onsterfelijkheid’ genoemd en staat bekend om de ondersteuning van het immuunsysteem en het kalmerende effect. In deze tijden kan ieder immuunsysteem wel een boost gebruiken!

Reishi paddenstoelen (Ganoderma Lucidum) behoren tot de belangrijkste medicijnen van de klassieke Chinese en Japanse geneeskunst. In het oude China en Japan aten de mensen dagelijks Reishi paddenstoelen om hun lichaam te reinigen en gezond te houden. Afbeeldingen van Reishi paddenstoelen zijn terug gevonden op Chinese kunstwerken die al meer dan 2000 jaar oud zijn. Superfoodies Reishi Mushroom Extract is een krachtig poeder op basis van deze Reishi paddenstoel die diverse voedingsstoffen bevat en lekker smaakt door smoothies, (warme) dranken of vloeibare zoete gerechten zoals toetjes of ontbijtjes.

RECEPT REISHI HOT CHOCOLATE ELIXIR

Dit heb je nodig voor 1 kop:

Optioneel: 1 theelepel rauwe honing

Zo maak je de Reishi Hot Chocolate Elixir

1. Doe de amandelmelk in een kleine steelpan en verwarm tot de plantaardige melk heet is, maar niet kookt. Haal van het vuur.

2. Voeg alle overige ingrediënten toe en gebruik een garde (elektrische of gewone) of melkopschuimer om alles goed te mixen. Je kunt ook alles in een blender mixen.

3. Giet in een mok en geniet!

Meer leren en lezen?
Wil je meer leren over medicinale paddenstoelen en wat ze voor jouw gezondheid kunnen doen? Bestel dan ons prachtige en inspirerende boek SHROOMS. In het boek SHROOMS vind je, naast heel veel informatie over de precieze werking van paddenstoelen, ook 22 heerlijke recepten! Na het lezen van dit boek ken je alle geheimen van medicinale paddenstoelen, welke er zijn, wat de effecten er zijn en hoe en waarvoor je ze kunt inzetten. Op basis van 82 wetenschappelijke studies.

Bestel het boek via deze link

Share:

Geef een antwoord