Deze 3 snelle recepten geven je de kracht van PADDENSTOELEN

Ontdek de kracht van paddenstoelen in 3 snelle, lekkere recepten. Wist je dat in Azië, en dan met name China, paddenstoelen al eeuwenlang worden gebruikt ter behandeling van allerlei ziektes en aandoeningen? Binnen de traditionele Chinese geneeskunde is uitgebreid beschreven welke gezondheidsbevorderende effecten diverse medicinale paddenstoelen hebben, en deze kennis wordt vandaag de dag gebruikt om supplementen te maken die extracten van een of meer medicinale paddenstoelen bevatten.

Zo wordt de Chaga paddenstoel in de traditionele Chinese geneeskunde gezien als een ware superfood en wordt deze fascinerende paddenstoel voornamelijk ingezet voor het behoud van een gezonde ‘chi’, oftewel een gezonde, uitgebalanceerde levensenergie. Daar komt bij dat Chaga één van de meest antioxidantrijke voedingsmiddelen ter wereld is.

Lees meer over deze bijzondere superfoods in boek Shrooms – het vergeten rijk van medicinale paddenstoelen, welke gebaseerd is op 82 wetenschappelijke studies. Je vindt hier ook 22 gemakkelijke, lekkere recepten met paddenstoelen.

Nathalie Kemna heeft alvast drie recepten voor ons gemaakt. In deze video:

Recept: Kamille Avondthee met Reishi

Ingrediënten:

  • 1 tl gedroogde kamillebloesem of 1 kamilletheezakje
  • 2 cm verse kurkumawortel, in plakjes
  • 1 kaneelstokje
  • 240 ml kokend water
  • 1⁄2 tl Reishipoeder
  • optioneel: 1 tl rauwe honing + 2-3 el amandelmelk

Bereiding:

1. Doe de kamillebloesem (of het theezakje), de gesneden kurkumawortel en het kaneelstokje in een pannetje en giet het kokende water eroverheen. Bedek het pannetje met een deksel en laat het 5 minuten intrekken.

2. Giet in een beker en mix de Reishipoeder erdoorheen. Voeg er indien gewenst een theelepel rauwe honing en/of een beetje amandelmelk doorheen.

3. Geniet!

Lees ook eens deze blog over medicinale paddenstoelen of probeer dit recept voor Ayurvedische soep.

Share:

Geef een antwoord