Smakelijk 1 daags-detox voorbeeldmenu voor meer energie! Van noodles tot curry

Of je nou meedoet aan onze Green Juice Cleanse of niet, deze recepten zijn lekker, maar ook verantwoord en helpen je lichaam met het afvoeren van afvalstoffen. Volg je af en toe een dagje dit hele menu, dan doe je al enorm veel goed voor je lichaam en gezondheid. Doe je wel een gehele Green Juice Cleanse, dan heb je hierbij een mooi voorbeeld van een ontgiftend en smakelijk dagmenu.

Waarom creëren wij een detox met Superfoodies Green Juice poeder in de hoofdrol? Dit biologische groene poeder is een mix van groenten, kruiden, algen en fruit en een hoge bron van o.a. Vitamine B12, Vitamine B9, Vitamine C, Vitamine K, Calcium, IJzer en Magnesium. Het bevat verschillende ontgiftende ingrediënten zoals chlorella en brandnetel, die je lichaam helpen om afvalstoffen kwijt te raken.

Zeg maar dag tegen al die koppen koffie, want Green Juice van Superfoodies zorgt op een gezonde manier voor extra energie als je het nodig hebt. Het activeert de natuurlijke energie in je lichaam en ondersteunt de normale functie van het immuunsysteem. Daarnaast is het ook nog eens een volwaardig probiotica supplement. Ook je darmen zullen je dus dankbaar zijn met een dagelijkse portie Green Juice door een glas water of door je smoothie, ontbijt of gerecht.

Als je dit poeder toevoegt aan een juice of aan de gezonde pure gerechten tijdens een detox zal dit de ontgifting optimaal ondersteunen. Ook als je geen detox doet, ondersteunt het poeder natuurlijk je gezondheid.

Green Juice Cleanse Dagmenu


Goodmorning Ginger Juice Recept
Bereidingstijd: nog geen 10 minuten

Wat heb je nodig?
1 cm verse gemberwortel, geschild
2 groene appels
1 peer
3 stengels paksoi of Chinese kool
1 el Green Juice poeder van Superfoodies


Zo maak je de Ginger Juice
1. Doe alle ingrediënten in een blender samen met een kopje (bron)water.
2. Zet de blender kort aan totdat het een gladde smoothie is.


Lunch Detox Wok Recept
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Wat heb je nodig?
1 courgette in slierten
1 rode paprika
1 gele paprika
½ bakje champignons
1 kleine prei
1 paksoi
1 ui
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
4 el zoutarme tamari
1 cm verse gember
1 tl korianderpoeder
1 el kokosolie
verse koriander
hennepzaad als topping


Zo maak je de Detox Wok
1. Gebruik een spirooli of mandoline om noodles te maken van de courgette.
2. Was en snijd daarna alle groenten, snipper de ui, pers de knoflookteentjes fijn, snijd de chilipeper in hele dunne ringen en rasp de gember fijn.
3. Verhit vervolgens de kokosolie in een wok of grote braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper enkele minuten.
4. Voeg vervolgens de gesneden groenten, gember en korianderpoeder toe en wok de groenten tot ze gaar zijn.
5. Doe daarna de courgette noodles erbij en wok nog even door tot het geheel goed warm is.
6. Blus het vervolgens af met de tamari en haal de pan daarna meteen van het vuur.
7. Verdeel de noodles over 4 borden en garneer het met wat vers gesneden koriander.
8. Strooi wat eiwitrijke hennepzaden over het gerecht om het af te maken.

 


Diner Bloemkoolrijst Curry

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Wat heb je nodig?
Voor 2 tot 3 porties

1 middelgrote bloemkool
kokosolie
1 teentje geperste knoflook
3 tl Golden Milk poeder van Superfoodies (daar zit o.a. kurkuma in)
100 gram prei, in ringetjes gesneden
1 doosje champignons, in plakjes gesneden
250 ml kokosmelk (let op het etiket, zonder e-nummers)
peper naar smaak
3 el in stukjes geknipte Inca bessen
3 el kokossnippers


Zo maak je de Bloemkoolrijst Curry
1. Zet een liter water in de waterkoker aan.
2. Verwijder het harde onderste gedeelte van de bloemkool en snijd hem in grove stukken.
3. Doe de stukken bloemkool in je keukenmachine en meng deze door tot er ‘rijstkorreltjes’ overblijven.
4. Doe dit in een grote kom.
5. Giet daarna het water af (eventueel met behulp van een zeef).
6. Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan en fruit hier het teentje knoflook in.
7. Bak de champignons tot ze glazig zijn.
8. Voeg de preiringen en het Golden Milk poeder toe en roerbak dit 2 minuten.
9. Doe de kokosmelk hier al roerend bij en voeg als laatste de bloemkoolrijst toe.
10. Schep het rijstmengsel op de borden en verdeel de Inca bessen en kokossnippers er overheen.

Share:

5 comments

  1. Dank Jesse en team!

    Dit komt echt als geroepen! Ik ben net bezig drie kilo kwijt te raken!

  2. Vlgs mij moet er tussen stap 4 en 5 nog iets tussen. Waarschijnlijk het gekookte water over de bloemkoolrijst gieten in de kom?
    Hoe lang moet dit blijven staan alvorens het af te gieten?

    Groetjes,
    Marja

  3. Ik was al bezig, maar dit is weer een super aanvulling.
    dank Jesse.

  4. hallo jesse,
    ben moeten stoppen met green juice.
    ben namelijk allergisch voor de chlorella die erin verwerkt zit.
    anders zou ik zo mee willen doen.
    groetjes
    ine

  5. Hallo Jesse,

    Bedankt voor je recepten! Heel blij mee! Echt een steuntje in mijn rug!

Geef een reactie