De waarheid inzake het RawFood principe

De waarheid inzake het RawFood principe

Het RawFood proces zou misschien een alarmbelletje laten rinkelen. Misschien heeft u reeds mythen gehoord over dit voedingsprincipe, en bent u nu wat terughoudend. Speciaal voor u sommen we hier de waarheden en verzinsels over het Rawfood principe even op.

1 | Bepaalde mythen beweren dat u 100% rauwe voeding moet eten. Dit is niet waar, u hoeft echt niet uitsluitend rauwe voeding te eten alvorens resultaat te zien.

2 | Er wordt gezegd dat al uw voeding een ‘lage’ temperatuur moet hebben. Niet waar. U mag bepaald voedsel verwarmen tot 47°C.

3 | Het RawFood principe is niet duur. Sommigen beweren dat het duurder uitvalt dan vegetarisme en/of veganisme – niet waar.

4 | Het RawFood principe baseert zich niet uitsluitend op groenten en fruit. Ook zaden, noten en granen zijn een deel van dit voedingsprincipe.

5 | Niet al uw maaltijden moeten thuis geconsumeerd worden. Er zijn genoeg restaurants die een aanbod hebben dat is afgestemd op de voorkeuren van RawFood aanhangers.

6 | Het is zeker zo dat het RawFood principe tijd vergt. Gaande van het snijden van fruit en groenten, tot dehydrateren van voedsel – het vergt heel wat tijd. Uiteraard zijn er ook gerechten die u sneller kan bereiden, zoals soepen, slaatjes en smoothies.

Wanneer u smoothies beschouwt als een drankje boordevol suiker, afgewerkt met massa’s slagroom – neen dus. Er zijn heel wat RawFood smoothies recepten, die heerlijk zijn, en passen bij een gezonde levensstijl.

Smoothie van pindakaas, banaan en appel

Ingrediënten:
– 1 banaan
– 1 eetlepel pindakaas (zonder stukjes)
– ¾ kopje appelsap
– ¼ kopje water

Bereiding:
Meng alle ingrediënten in de mixer/blender/voedselprocessor, voor ongeveer 30 seconden.

Hopelijk heeft deze korte uitleg sommige van uw vragen beantwoord. Om te begrijpen wat het RawFood voedingsprincipe eigenlijk betekent, is het noodzakelijk dat u de waarheid kent, en ook de mythen weet te elimineren.

Share:

Geef een antwoord