De juiste manier om rauw te eten

De juiste manier om Rauw te eten

U heeft het nog al gehoord: het RawFood principe is bevorderlijk voor uw gezondheid. Wat u misschien nog niet weet, is dat de voordelen van het RawFood principe in drievoud komen!

Eerst en vooral, is het RawFood principe uitermate geschikt om vetten uit uw voedingspatroon te weren. Ten tweede is het de snelste manier om overtollig gewicht te verliezen, en ten slotte is het de beste aanpak om eetstoornissen tegen te gaan. U hoeft zichzelf niet uit te hongeren, en u zal verlost zijn van dat verschrikkelijk gevoel van ‘te vol’ te zijn na uw maaltijd.

Het is het perfecte medium en het zal uw lichaam ten goede komen, zowel uiterlijk als vanbinnen. De hamvraag is en blijft: Hoe eet u een RawFood ‘dieet’? Eet u ganser dagen sla, zoals een konijn? Of eet u rauwe voeding doorheen de dag, en een gekookte/warme maaltijd ‘s avonds?

1. Wanneer eet u wat

U hoeft niet de hele dag sla te eten, als u besluit het RawFood principe te volgen. U kan nog steeds 3 hoofdmaaltijden per dag eten, en 2 kleine snacks tussendoor. Het is wel aangeraden dat u ‘s ochtends fruit eet, en uw groenten bewaart voor de avondmaaltijd – kwestie van een makkelijke vertering te bevorderen. Probeer noten, vruchten smoothies en kokosmelk te nuttigen als snack – zorg er tevens voor dat u genoeg water en vruchtensap dringt tijdens de dag.

2. Meng rauw met gekookt

Het is in sé geen goed idee om gekookt en rauw voedsel te beginnen mengen. Toch voegen sommige mensen gekookte groenten, vis en gevogelte toe aan hun dieet. Overmatige toevoeging zal leiden tot zure oprispingen. Om het RawFood principe ten volle te benutten, eet u best enkel rauwe voeding.

3. Rijf die extra vitaminen binnen

Het RawFood principe sluit vlees (en dus de eiwitten in vlees) uit. Het logische gevolg is dat u moet proberen uw eiwittengehalte op peil te houden met alternatieven. Zo kan u bijvoorbeeld 20mg vitamine B en een ijzersupplement nemen. Koper- en zinksupplementen zullen uw dieet ook ten goede komen. U mag ook vitamine D nemen, om extra calcium te krijgen.

U kan misschien dit simpele receptje eens uitproberen voor uw lunch, en zelf ervaren welke veranderingen het RawFood principe teweeg brengt! Meng stukjes avocado, mango, papaja en rode uiringen in een kommetje. Gebruik een vruchtenpers om één sinaasappel en één citroen te persen, en voeg één eetlepel honing toe. Giet dit mengsel over de stukjes fruit, en u hebt een overheerlijke fruitsla!

Het RawFood principe staat garant voor een hogere concentratie, meer zelfvertrouwen, en indrukwekkend gewichtsverlies! Het eten van rauw voedsel is niet alleen een aanpassing van uw eetgewoonten, het is tevens de transformatie van uw lichaam, ziel, en uw gehele levensstijl. Zeker de moeite waard!

Share:

Geef een antwoord