De hele dag toetjes, omdat ze gezond zijn! Recept Healthy Chocolade Mousse Cake

Waarom eten we toetjes alleen ‘s avonds? En waarom pas na de maaltijd? Als het aan ons ligt dan eten we vééél meer toetjes (en chocolade). Toetjes als ontbijt, toetjes als lunch, toetjes als vieruurtjes … Dan zou het iedere dag feest zijn. Maar dan graag wel gezond en voedzaam. We zijn nu eenmaal échte Superfoodies. Ter ere van de lancering van ons nieuwe boek TOETJES hierbij een heerlijk vegan recept van een chocolade mousse cake!

Samen met bekende chefs en auteurs van bestsellerboeken Marike Bol, Lenna Omrani, Tessa Moorman, Dayenne Bos, Magda Tymczyj, Loulou Machinè en Charley Roberts experimenteerden we erop los met gezonde ingrediënten. We vervingen tarwebloem, geraffineerde suikers, koemelk, roomboter en zelfs ei. En nu zijn we er klaar voor om onze gezonde toetjes, gemaakt met de allerbeste ingrediënten uit de natuur en een heleboel liefde, met jou te delen. Liefde voor Moeder Aarde, liefde voor gezondheid en natuurlijk liefde voor eten. In dit boek lees je hoe leuk én lekker gezonde toetjes kunnen zijn, met welke ingrediënten je heerlijke toetjes maakt en hoe deze ingrediënten bijdragen aan jouw gezondheid. Ook vertellen onze chefs over hun relatie met voeding, hoe zij zichzelf genazen door hun eetpatroon om te gooien en wat hen inspireert.

Bewandel samen met ons het pad naar jouw optimale gezondheid met krachtige voeding uit de natuur. En ontdek een wereld waarin je de hele dag toetjes mag eten! Om de lancering van dit boek te vieren hierbij vast één van de niet te versmaden recepten gemaakt door natuurvoedingsadviseur en auteur Dayenne Bos. Geniet van deze Chocolade mousse cake!

CHOCOLADE MOUSSE CAKE

Voor 8 personen heb je nodig: 

Bodem

  • 300g gemengde noten 
  • 10 zachte medjouldadels, zonder pit
  • 4 el Daily Love van Superfoodies (of rauwe cacaopoeder)
  • 1 tl vanille-extract
  • snuf roze Himalaya zout
  • 1 el kokosolie
  • 1-2 el water

Chocolademousse

  • 300g rauwe cashewnoten, een paar uur geweekt in water
  • 1 blik á 400 ml volvette kokosmelk, in de koelkast bewaard
  • 60g  Daily Love van Superfoodies (of rauwe cacaopoeder)
  • 4 el ahornsiroop (of meer, naar smaak)
  • 2 tl vanille-extract
  • snuf roze Himalaya zout

Topping

  • vers rood fruit
  • goji bessen
  • cacao nibs 

Zo maak je de cake:

  1. Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en maal tot een deeg.  Voeg, als het deeg te droog is, 1–2 eetlepels water toe. 
  2. Verdeel het deeg over de bodem van een springvorm van 20 cm, bekleed met bakpapier. Druk het deeg goed aan. 
  3. Zet de bodem in de koelkast. 
  4. Open het blik kokosmelk. Schep de bovenste dikke (crème)laag in een kom (het water dat achterblijft in het blik kun je bewaren voor een smoothie). 
  5. Voeg de overige ingrediënten voor de mousse toe en mix met de staafmixer (of in de blender) tot een gladde mousse. 
  6. Haal de bodem uit de koelkast en giet de mousse over de bodem. Strijk glad met een spatel. 
  7. Laat de taart 6 uur opstijven in de koelkast.
  8. Garneer met vers rood fruit, goji bessen en cacao nibs. 

Ontdek in ons allernieuwste boek TOETJES 70 gezonde toetjesrecepten op basis van natuurlijke ingrediënten zonder tarwe, gluten, lactose of geraffineerde suikers. 100 procent geschikt voor veganisten en gezonder dan 99 procent van de “levensmiddelen” in de supermarkt!

Bestel het boek via deze link.

Share:

Geef een antwoord