De FD-1020 Dehydrator van Nesco (+ 3 recepten)

De FD-1020 Dehydrator van Nesco

Een voedsel dehydrator blaast warme lucht door uw voeding, met als doel de hoeveelheid water in het voedsel te verminderen. Dehydrators worden vooral gebruikt om het rotten van bepaalde voeding te voorkomen, bijvoorbeeld van fruit. Rawfood veganisten en vegetariërs gebruiken deze toestellen om hun voedsel te drogen zonder het te moeten koken. Zo bewaren ze de voedingsstoffen in hun voeding. Wij raden u bij deze de FD-1020 van Nesco aan.

Wat is nu het verschil tussen de FD-1020 en de rest?

1 | De FD-1020 van Nesco heeft zowel een ventilator als een motor vanboven op het toestel, zodanig dat het netjes en droog blijft. Andere toestellen hebben hun ventilator en motor aan de onderkant, waardoor het vocht uit het voedsel de ventilator besmeurt. De makers van de FD-1020 hebben het toestel zo ontworpen, dat de warme lucht gelijkmatig verdeelt wordt door de ventilator en de motor. De lucht gaat eerst naar beneden, komt nadien langs de zijkanten weer omhoog, en ‘landt’ tenslotte in het midden. Met een diameter van 38 cm en een hoogte van 25 centimeter is de FD-1020 enorm makkelijk op te bergen.

2 | De FD-1020 van Nesco functioneert op een kracht van 1.000 watt – snellere tijden, bijna tweemaal zo snel als de toestellen van de concurrentie. De FD-1020 heeft ook een digitale thermometer en timer, om zo de temperatuur van uw voeding te controleren en te voorkomen dat uw voedsel uitdroogt. Het ‘nadeel’ is dat u wel wat elektriciteit verbruikt.

3 | De leggers in de FD-1020 zijn van plastic, en dus niet zo duurzaam als de metalen leggers van de concurrentie. De leggers zijn wel makkelijk te verwijderen, en dus gemakkelijk schoon te maken, ze zijn tevens vaatwasser-bestendig. Het kost ook iets meer dan de toestellen van de concurrentie.

Hier zijn enkele recepten die u kan uitproberen, indien u de FD-1020 zou aanschaffen:

Appeltaart met kaas

Ingrediënten:– 4 appels (geschild)
– ¾ kopje pecannoten (gemalen)
– ½ kopje Cheddarkaas
– ½ theelepel kaneel
– ½ theelepel nootmuskaat

Bereiding:
Mix alle ingrediënten in de blender tot u een puree bekomt. Leg het mengsel op een legger in de voedsel dehydrator, op 135°, gedurende 6 uur. Laat het vervolgens afkoelen. Rol het mengsel in een plastic folie en bewaar het op een droge/koele plaats, of in de koelkast.

Tropische rolletjes

Ingrediënten:
– 6 bananen (rijp, geschild, in stukjes)
– 1 sinaasappel (geschild, in partjes)

Bereiding:
Mix alle ingrediënten in de blender tot u een puree bekomt. Leg het mengsel op een legger in de voedsel dehydrator, op 135°, gedurende 6 uur. Laat het vervolgens afkoelen. Rol het mengsel in een plastic folie en bewaar het op een droge/koele plaats, of in de koelkast.

Gegratineerde aardappel chips

Ingrediënten:– 3 kopjes aardappelen (geschild, gekookt, gepureerd)
– ½ kopje Cheddarkaas (geraspt)
– ½ kopje Parmezaanse kaas (geraspt)
– ½ theelepel zout

Bereiding:
Mix alle ingrediënten in een voedselprocessor. Smeer het mengsel uit op een legger, en laat het gedurende vier uren dehydrateren in de voedseldehydrator. Draai de enorme chip nog eens om, en laat het nogmaals een uurtje dehydrateren.

Share:

1 comment

  1. Mag ik de plastic folie in de dehydrator gebruiken?

Geef een antwoord