De Agaricus Super Paddenstoel

Wat is Agaricus en waar komt het vandaan?

Agaricus blazei murrill (ook wel simpelweg A.B.M. genoemd), is in Japan ook wel bekend onder een serie andere namen zoals: Himematsutake, Agarikusutake of Kawarihiratake. Buiten Japan is de paddenstoel beter bekend onder de naam Agaricus Brasiliennis en dit is een eetbare paddenstoel die van natura eigenlijk alleen in Brazilië voorkomt en grotendeels in Japan voor medische toepassingen wordt gekweekt. In Brazilië wordt deze paddenstoel ook wel ‘Cogumelo de Deus’ (Mushroom of God) of ‘Cogumelo do Sol’ (Sun Mushroom) genoemd en dit is absoluut niet zonder reden.

Wat doet Agaricus?

Deze zeer geneeskrachtige super paddenstoel wordt gekweekt voor de behandeling tegen een reeks zeer ernstige ziektebeelden, waaronder: arteriosclerose, hyperlipidemie, diabetes, hepatitis, H.I.V./aids, dermatitis en met name ook kanker in alle verschijningsvormen. Laboratoriumstudies hebben aangetoonde dat de Agaricus het immuunsysteem aanzienlijk kan verbeteren en daarnaast ook sterke kanker bestrijdende eigenschappen bezit. Eén studie toonde bijvoorbeeld aan dat oraal ingenomen Agaricus extract de levenskwaliteit aanzienlijk verbeterde bij patiënten met allerlei gynaecologische vormen van kanker.

Er zijn echter meer studies nodig om deze waarnemingen te bevestigen. Uit andere onderzoeken bleek dat bij een groep baarmoederhals-, eierstok- en endometriumkanker patiënten, die naast hun standaard chemokuur medicatie ook Agaricus extract toegediend kregen, deze een grote toename lichaamseigen ‘natural killer’ (NK) cellen ontwikkelden. Er bleek duidelijk dat de patiënten met Agaricus extract ten opzichte van de patiënten met een placebo medicament, een verhoogde ontwikkeling en activiteit van deze zogenaamde killer cellen vertoonden. Deze NK-cellen, wat in feite een speciale soort witte bloedcellen met sterke antitumorale eigenschappen zijn, maakt het lichaam normaliter zelf aan in de strijd tegen ernstige ziektes. Bij mensen die ernstig ziek zijn is dit natuurlijk niet meer het geval. Bovendien traden bij de patiënten met Agaricus extract ook minder aan chemotherapie geassocieerde bijwerkingen op zoals emotionele instabiliteit, alopecia (kaalheid), algemene zwakte en verminderde eetlust.

Daarnaast is in vitro (reageerbuis) experimenten en studies gedaan bij muizen, aangetoond dat Agaricus sterke immuun-modulerende, antitumor en anti mutagene eigenschappen heeft. De polysachariden en anti-angiogene stoffen die aanwezig zijn in Agaricus worden als hoofdverantwoordelijk geacht voor deze sterk antitumorale eigenschappen. De anti-angiogene eigenschappen zorgen ervoor dat de tumorcellen, die voor hun groei zuurstof voedingstoffen nodig hebben om tot volle proportie uit te kunnen groeien, niet verder kunnen toenemen qua omvang. Dit komt met name door de remmende werking op de aangroei van nieuwe bloedvaten, waardoor de kankercellen niet in staat zijn om genoeg voedingstoffen en zuurstof tot zich te nemen en hierdoor zich niet verder kunnen ontwikkelen.

Het is duidelijk uit uitvoerig onderzoek gebleken dat bepaalde organische verbindingen in Agaricus de vorming van deze nieuwe bloedvaten voorkomen die nodig zijn voor de ontwikkeling van tumoren. Verder is uit onderzoek in Japan en Engeland gebleken dat de Agaricus de meest sterke kanker bestrijdende en immuniteits verhogende paddenstoel is van alle geneeskrachtige paddenstoelen, inbegrepen de Reishi en Shiitake paddenstoelen. Daarmee heeft de Agaricus zich de eerste plek in de ranglijsten onder de geneeskrachtige paddenstoelen weten te verwerven . Dit is met name door het bezitten van Beta-glucans, oftewel lange-keten polysachariden (meervoudige suikers). Deze lange-keten polysachariden zijn de hoogst immuun versterkende stoffen ooit gevonden. Ze hebben een zeer sterke antitumorale werking en er zijn metingen gedaan waarin bleek dat de toename van NK-cellen (natural killer cellen) toenamen met getallen tot rond de 3000%! Het zijn speciaal deze polysachariden die in de Agaricus paddenstoel worden gevonden die zo speciaal zijn. Dit is met name omdat normale polysachariden alleen in staat zijn ‘vaste’ kankervormen (met een harde massa) te genezen, maar de zeer effectieve polysachariden in de Agaricus paddenstoel blijken hiernaast ook nog eens andere vormen van kanker te kunnen genezen, zoals bijvoorbeeld leukemie. Leukemie is een vorm van kanker die het lichaam diffuus kan infecteren in plaats van dat het een harde massa heeft.

Naast deze polysachariden of Beta-glucans bezit de Agaricus paddenstoel nog een aantal zeer sterke gezondheids bevorderende ingrediënten zoals derivaten van ergosterol, dubbele R.N.A. strengen, antivirale eigenschappen, proteoglycanen, vitamines B1 en B2, eiwitten, aminozuren, niacine, ijzer en calcium.

Als eindconclusie kan rustig worden gesteld dat de Agaricus paddenstoel één van de en mogelijk het allersterkste en krachtigste medicijn is tegen kanker en een aantal eerder genoemde ziekten. Er zijn veel geverifieerde verslagen uit de hele medische en wetenschappelijke wereld die allen dezelfde conclusies trekken, welke is dat Agaricus zelfs in zeer vergevorderde stadia van kanker, die over het algemeen toch als zeer hopeloos worden beschouwd, alsnog een verbetering of zelfs genezing oplevert.

In meerdere gepubliceerde studies wordt zelfs gesproken van een getallen over de negentig procent met betrekking op de hoeveelheid patiënten die genezen van kanker na het gebruik van Agaricus of andere bekende geneeskrachtige paddenstoelen. Er is zelfs vaak binnen enkele weken al verlichting van de pijnklachten en verschijnselen waar te nemen bij de meeste patiënten, zelfs in fase 4 van bijvoorbeeld longkanker, wat normaliter gesproken een absoluut uitzichtloze fase van kanker is. Op dit moment zijn er waarachtig een flinke reeks klinieken die hun behandeling op basis van deze conclusies en gegevens uitsluitend nog voortzetten met de Agaricus paddenstoel en andere complementaire organische en botanische voedingsbronnen, zoals bijvoorbeeld Oleander, Shiitake, Maitake, Reishi, Chaga, Coriolus en andere voedingsmiddelen zoals rauwe cacao, allerlei bessen varianten (goji, açai) en dergelijken.

Naast het wereldwijd uitgebreide onderzoek naar de effecten van Agaricus op het ontstaan en voortwoekeren van kankercellen, is er door een aantal wetenschappers ook onderzoek gedaan naar de effecten van Agaricus op het H.I.V. virus. Eén van hen is een bekende Zuid-Afrikaanse humanitaire, ondernemer, kruisvaarder en onderzoeker genaamd Mr. Swanepoel. Deze beste man heeft uit uitvoerig onderzoek geconcludeerd dat Agaricus zeker een remmend effect heeft op het beruchte H.I.V. virus, met name in combinatie met Oleander, Cats Claw en Pao D’arco (Lapacho). Ook is ondertussen aangetoond dat Agaricus anti-diabetische kwaliteiten bezit, dit is gebleken uit zowel vitro, alsook uit dierstudies. Met name bij diabetes type 2 suggereren de proeven duidelijke verbetering van insuline resistentie bij inname van Agaricus extract. Ook is uit een andere pilotstudie bij reeds gezonde individuen gebleken, dat Agaricus extract een positieve invloed heeft op de regulering van lichaamsvetten, serum glucose, het cholesterol gehalte en sterke antivirale kwaliteiten bezit, waardoor virussen niet in staat bleken te zijn zich in menselijk weefsel nestelen.

Eén van de mogelijke neveneffecten die ontdekt zijn bij het gebruik van Agaricus, is de beschadiging van de lever. Er is uit een kleine pilotstudie gebleken dat Agaricus mogelijkerwijs een lever ondersteunende functie kan hebben bij Hepatitis B patiënten, maar tevens zijn er gevallen gerapporteerd waarin bij inname van Agaricus leverbeschadiging alsook de dood optrad. Het is echter zeer aannemelijk dat de leverbeschadiging bij deze patiënten was ontstaan door de aanwezige kankervorm in combinatie met uitvoerige chemotherapie.

Toch is hier nog geen uitsluitsel over en is men bezig met verdere onderzoeken om hier meer gegevens over te verzamelen. Het is dus daarom zeker raadzaam om uitsluitend in overleg met een gespecialiseerd voedseldeskundige of arts over te gaan tot consumptie van de Agaricus paddenstoel.

Toepassingen:
– Arteriosclerose.
– Behandeling van kanker.
– Diabetes.
– Hepatitis.
– H.I.V./Aids.
– Hyperlipidemie.
– Immuunsysteem stimulerend.

Hoofd bestanddelen:

Anti-angiogene stoffen: Natrium-pyroglutamaat (A-1) en A-2.
Polysachariden: Beta-(1-3)-D-glucan, Beta-(1-4)-a-D-glucan & Beta-(1-6)-D-glucan.
Sterolen: ergosterol.
Linolzuur.
Lipiden.
Vitamine B1 en B2.

Waar verkrijg ik Agaricus?

De Agaricus paddenstoel is niet eenvoudig te verkrijgen en al zeker niet via de reguliere winkelketens. Hiervoor moet een gespecialiseerde importeur worden geraadpleegd en wij bij Superfood.nl zijn hier één van. U kunt de Agaricus, zowel als andere geneeskrachtige paddenstoelen via onze website bestellen op: www.superfood.nl

Hoe consumeer ik Agaricus?

Agaricus is een eetbare schimmelvorm of paddenstoel. Het is vaak verkrijgbaar als gevriesdroogde paddenstoel, maar ook als geconcentreerd vloeibaar extract, als thee of in capsulevorm. Laatst genoemde is soms in combinatie met een aantal andere grondstoffen, zoals bijvoorbeeld Echinacea en ook vlierbessen. De paddenstoel wordt vaak in z’n gehele vorm toegevoegd in bijvoorbeeld soepen, sauzen of hete theeën. Ook is het eventueel mogelijk om de gevriesdroogde paddenstoel te vermalen met een oude koffiemolen en het poeder te mixen in allerlei soorten smoothies, lassies en shakes.
Hieronder volgt een recept van Rosita Arvigo, auteur van het boek “Rainforest Home Remedies”, waarin Agaricus is verwerkt:

Sick people soup:
– 6 eetlepels geraspte gember.
– 3 wortelen (gesneden).
– 3 stukken selderij (gesneden)
– 1½-2 liter water.
– 1-2 eetlepels miso (sojaboon pasta).
– 1 ui (gesneden).
– 1 dikke teen knoflook.
– 1 handvol Agaricus paddenstoelen.
– ½ sluit- of spitskool (gesneden).
– sap van 1 citroen of limoen.

Kook de groeten in het water tot ze zacht zijn (plusminus 20-30 minuten), voeg daarna de Agaricus paddenstoel (of bijvoorbeeld Shiitake, Maitake of Reishi) gember en knoflook toe en laat het geheel nogmaals 5 minuten koken. Verwijder daarna de pan van de hittebron. Neem een beetje van de hete soep en vermeng het met de miso tot het een dikke vloeibare substantie wordt. Voeg dit weer toe aan de soep, roer het geheel goed door tot er geen pastavorm meer in de soep is waar te nemen en server de soep. Sprenkel naar behoefte citroen of limoen sap in de soep, eventueel gecombineerd met vers geperste knoflook en laat het smaken!

Share:

1 comment

Geef een antwoord