Coriolus – Krachtige Chinese Paddenstoel

Wat is Coriolus en waar komt het vandaan?

Al duizenden jaren lang staat de Coriolus versicolor paddenstoel bekend bij de Chinezen als een krachtig medicinaal organisme. Geliefd om haar helende en vitaliserende krachten, genoot deze schimmelsoort legendes die verhaalden over diegenen die de duizend jarige paddenstoel ontdekten en onsterfbaar werden. In het westen is de acceptatie en verwondering rond de Coriolus paddenstoel, ook wel ‘Turkey Tail’ genaamd, niet zozeer op traditie, als wel op onderzoeksresultaten gebaseerd. Wetenschappers hebben jarenlang wetenschappelijk vastgelegd, wat de Chinese kruidenkunde eeuwen geleden al had ontdekt. Namelijk het feit dat we hier wederom te maken hebben met een zeer uitzonderlijke species onder alle levensvormen op onze Moeder Aarde. Ook uit deze moderne onderzoeken werd de conclusie getrokken dat geneeskrachtige paddenstoelen een zeer bijzonder plaats verdienen binnen de medicinale wereld, met name omdat het hier gaat om een aantal van de meest potente medicinale organismen op de gehele planeet.

Wat doet Coriolus?

Als je een medisch wetenschapper zou vragen wat hij of zij, indien daarmee bekend natuurlijk, vindt van de helende werking van de Coriolus paddenstoel, dan is naar alle waarschijnlijkheid het eerst antwoord er eentje met betrekking tot de geweldige immuunsysteem regulerende en versterkende kenmerken die deze paddenstoel bezit. De Coriolus paddenstoel steekt met kop en schouders boven alle andere medicinale paddenstoel uit wat betreft deze karakteristieke eigenschap.

Deze afweersysteem versterkende eigenschappen dankt deze paddenstoel met name aan de grote hoeveelheden Beta-glucanen, welke ons immuunsysteem tot een maximum versterken en het menselijk lichaam regenereren en verjongen. Hierdoor bezit deze paddenstoel dus zeer sterke anti-aging kwaliteiten, welke zowel aan de binnenkant als buitenkant van het menselijk waarneembaar zullen zijn. Aan de buitenkant draagt dit bij van gezond haar tot een jonge elastische huid. De gevolgen van binnen in het lichaam zijn van spectaculairdere omvang en hebben tot gevolg dat cel en D.N.A. mutatie en beschadiging wordt tegengegaan. Deze bijzondere polysachariden (Beta-glucanen) zijn in staat om kankervorming bij de bron (op cellulair niveau) aan te pakken en leveren hierdoor een enorme bijdrage aan ons immuun- en afweersysteem. Het zijn tevens de meest actieve geneeskrachtige componenten in de Coriolus paddenstoel en deze staan bekend als Krestin of P.S.K. in Japan, en als Yun Zhi, of P.S.P. in China. Ook deze paddenstoel blijkt tevens een enorme piek in de aanmaak van Natural Killer (N.K.) cellen te veroorzaken, evenals zijn soortgenoten Algaricus, Maitake, Chaga en anderen.

De hoeveelheid N.K. cellen blijkt volgens een aantal studies zelfs binnen een periode van acht weken te verdubbelen bij regelmatige inname van de Coriolus paddenstoel. Tevens kwam uit deze onderzoeken duidelijk naar voren dat de Coriolus paddenstoel een positieve werking had op patiënten met het chronische vermoeidheidsyndroom, alsook patiënten met de ziekte van Lyme. Naast de Coriolus paddenstoel, kregen in dit onderzoek ook nog vitamine D, koenjit/kurkuma, Echinacea en Maitake een eervolle vermelding in het onderzoek naar geneeskrachtige voedingsmiddelen tegen kanker en andere vormen van cel- en D.N.A. mutatie en beschadiging. Hieronder volgen een aantal verdere onderzoeksresultaten, die geen enkele twijfel overlaten aan de geneeskracht van deze bijzonder, maar vaak miskende, paddenstoel.

– In Maart 2008 verklaart het B.M.C. Cancer Institute in één van haar rapporten dat overduidelijk blijkt dat de Coriolus versicolor paddenstoel geneeskrachtige invloed heeft op kankerontwikkeling in het menselijk lichaam. Uit dit onderzoek bleek zonder ruimte voor twijfel over te laten, dat deze paddenstoel positieve resultaten opleverde bij het bestrijden van maag-, slokdarm-, borst-, long-, en colorectale kankervormen. De werkzaamheid van de eiwitgebonden polysachariden als een immuun-modulator zijn daarmee gecrediteerd.

– Het tijdschrift Cancer Immunologie en Immunotherapie doet verslag van dubbelblinde studies op 111 patiënten met darmkanker, ook wel colorectale kanker genoemd. Hoewel de traditionele westerse geneeskunst weinig hulp en zo goed als geen oplossingen biedt voor darmkanker patiënten, bleek uit de resultaten gemeten naar aanleiding van Coriolus consumptie een opmerkelijke verbetering waar te nemen met betrekking tot de hoeveelheid witte bloedcellen, dit zelfs in vergevorderde gevallen van darmkanker. De activiteit en capaciteit van de witte bloedcellen om ziekteverwekkers en giftige stoffen te doen verwijderen, bleek na regelmatige inname van de Coriolus paddenstoel ineens drastisch te zijn toegenomen.

– Een jaar lang klinische studie onderzocht de effecten van medicinale paddenstoelen op patiënten met het H.P.V. (Humaan Papillo Virus) virus. Dit is een virus wat mede verantwoordelijk is voor het ontstaan van baarmoederhalskanker. De resultaten waren verbijsterend en werden gepresenteerd in 2008 op de 20e European Congress of Obstetry & Gynocology.

Dr. Silva Couto en zijn onderzoeksteam ontdekten dat de Coriolus paddenstoel een regressief effect had op dit specifieke ziektebeeld. De verschillende testgroepen bestonden uit één groep welke Coriolus extract innam en de andere zonder dit voedingssupplement in te nemen. De groep met het extract vertoonde een regressie percentage van maar liefst 72% in dysplasie en hoge-risico H.P.V. virus subtypen, welke bijvoorbeeld voor baarmoederhalskanker verantwoordelijk zijn. Dit in vergelijking met 47,5% bij de groep zonder het Coriolus paddenstoel extract. Ook bleek uit hetzelfde onderzoek naar de regressie percentages op het effect van hoge-risico H.P.V. subtypen dat dit met maar liefst 90% gedaald was, dit ten opzichte van een zeer magere 8,5% ten opzichten van de groep zonder Coriolus extract.

– Een studie uit November 2008 van het ‘Journal of Pharmacy and Pharmacology’ toont aan dat de Coriolus paddenstoel een effectief middel is in de strijd tegen auto-immuun ziekten. T-cellen of ‘helpercellen’ (th) in ons lichaam behoren tot een groep die ook wel als ‘lymfocyten’ bekend staan, welke een centrale rol spelen in het cel-aangestuurde immuunsysteem. De ongecontroleerde reacties van deze T-cellen, wat vaak bij auto-immuun ziektes het probleem is, leiden vaak tot deze auto-immuun ziekten en allerlei bijbehorende ontstekingen en hun ziektebeelden. De identificatie met agenten die deze helper cellen moduleren is van essentieel belang is voor het besturen van auto-immuunziekten. De Coriolus paddenstoel heeft in onderzoek doen blijken hier een positief effect op te hebben, waardoor het lichaam zelf een impuls krijgt haar eigen immuunsysteem weer te activeren en op te bouwen. Dit is met name door een verminderde T-cel activatie, waardoor impulsieve reacties van deze cellen uitblijven en hierdoor de symptomen van auto-immuun ziekten verdwijnen en uiteindelijk de ziekte zelf geneest.

– Japanse wetenschappers hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar 200 verschillende fyto-chemicaliën (plantenextracten) die het meest actief werkzaam zijn in de strijd tegen kanker. De Coriolus paddenstoel werd onderscheiden vanwege haar hoge antitumorale activiteit.

– In een andere Japanse studie werden 185 patiënten met longkanker in verschillende stadia behandeld door middel van chemotherapie. Uit onderzoek kwam naar voren dat de overlevingskansen en krimping van de tumoren het hoogst en sterkst waren bij de patiënten die Coriolus extract hadden ingenomen. Gelijksoortige resultaten werden geboekt bij onderzoeken naar de effecten van deze schimmelsoort op maagkanker. De patiënten hadden beduidend minder last van de bijeffecten van chemotherapie en voelden zich beter en sterker ten opzichte van de andere testgroep zonder het Coriolus extract.

– Kruidkundigen claimen het feit dat Coriolus en haar extracten werkzaam zijn tegen een aantal aandoeningen, waaronder kanker en bepaalde infectieziekten. P.S.K., één van de bestanddelen van Coriolus versicolor, is een zeer sterk antioxidant gebleken, met verbindingen die de actie van vrije radicalen in het menselijk lichaam afremmen. Deze vrije radicalen creëren door een agressieve verbinding te vormen met andere lichaamsmoleculen, de mogelijkheid tot cel en D.N.A. beschadiging en mutatie. De moderne wetenschap is echter nog verdeeld over of deze paddenstoel op zichzelf een erkend medicinaal middel is in de strijd tegen kanker en andere vormen van cel mutatie. Wel is toegegeven en duidelijk bewezen dat de grote hoeveelheden polysachariden en antioxidanten, die evident aanwezig zijn, een duidelijk aan- en bewijsbare bijdrage hebben geleverd in het weerhouden van cel mutatie en kankervorming in het menselijk lichaam. Uiteindelijk is het dus misschien meer een woord- en machtspelletje tussen twee verschillende disciplines wat er gespeeld wordt, dan dat er werkelijk naar de feiten wordt gekeken. De polysachariden en antioxidanten komen ten slotte uit de Coriolus paddenstoel en nergens anders vandaan. Wederom is daarmee het bewijs geleverd dat Moeder Natuur echt op alle wereldwijde ziektebeelden een antwoord heeft, als er maar naar haar geluisterd en van haar geleerd wordt.

Eindconclusie is dat Coriolus extract een goed speerpunt van uw medicijn en/of voedingssupplementkast kan zijn, zelfs al bent u een blakend voorbeeld van gezondheid. De Coriolus paddenstoel draagt zorg voor het voorbereid zijn op elke vorm van infectie en kan gebruikt worden bij het genezen van elk geïnfecteerd orgaan, klier of weefsel. De weerstandsversterkende en immuunsysteem oppeppende werking van de Coriolus paddenstoel leveren een flinke verhoging van de overlevingskansen van mensen met auto-immuun en terminale ziektebeelden, zonder hierbij het immuunsysteem onnodig te over stimuleren. Daarnaast levert Coriolus tevens een garantie voor het verhogen van de algemene fysieke condities en bezorgd daarmee een onmisbare bijdrage voor ons als mensen in ons hedendaagse industriële tijdperk.

Waar verkrijg ik Coriolus?

De Coriolus paddenstoel is vaak het eenvoudigst aan te schaffen via een online web shop. Dit omdat men vaak is aangewezen op een enkele specialist in de grotere steden voor het verkopen van medicinale paddenstoelen. Wij bij Superfood.nl bieden u een simpele en snelle mogelijkheid om tot bestellen over te gaan via onze website: www.superfood.nl

Ook is het eventueel mogelijk om ter behandeling van een bepaalde reeks ziektebeelden deze medicinale paddenstoel op recept van uw arts of specialist voorgeschreven te krijgen. Raadpleeg hiervoor uw huisarts of ziekenhuisspecialist en kijk in uw polis na of u eventueel in aanmerking komt voor alternatieve (natuurlijke) geneesmethodes, wel of niet in combinatie met chemotherapie en/of andere behandelmethodes. Tot slot kunt u dit product natuurlijk ook vaak aantreffen in de Chinese en andere Aziatische geneeskunst praktijken. Mocht u ooit overgaan tot het volgen van zo’n behandeling, doe dit dan in strikt overleg met uw arts en/of specialist.

Hoe consumeer ik Coriolus?

De Coriolus paddenstoel wordt wederom meestal als een heet-water extract geleverd. Dit extract, in poedervorm of tinctuur of op alcohol basis gefabriceerd, kan het beste worden genuttigd als toevoeging in (warme) dranken, zoals thee, koffie, bouillon of soepen. Ook zijn er capsules verkrijgbaar, waarvan de dosering tussen de 1-5 capsules voor volwassenen varieert, dit afhankelijk van welke fabrikant uw product geleverd heeft. In druppelvorm is een dosering van 4-10 druppels over het algemeen een gezond gemiddelde. Indien u deze paddenstoel voor medische doeleinden slikt, doe dit dan in overleg met uw arts.

Share:

3 comments

  1. PSK en PSP zijn verschillende stoffen, zijn op zich geen glucanen en komen niet voor in de paddenstoel, maar moeten worden ‘gemaakt’ uit de mycelia met speciale gepatenteerde extractie-methodes.

    Verder zijn het uitsluitend een paar specifieke gepatenteerde mycellium-‘strains’ die deze saccharide-proteine combinaties (want dat zijn het) kunnen leveren.

    Een gewoon coriolus extract bevat dan ook geen psk en psp, al beweert men overal van wel. Consument laat u niet foppen

    1. Wilt u hiermee beweren dat de gezondheidsclaims in bovestaand artikel niet kloppen? Dan zult u toch wat meer wetenschappelijk onderbouwing moeten geven, om geloowaardig zijn

    2. Beste Robert waar kan ik die specifieke mycellium strain coriolus kopen?

Geef een antwoord