Cordyceps smoothie voor high performance

Deze smoothie is een ware krachtpatser en helpt jou naar meer energie en je beste performance. Perfect voor of na het sporten, maar ook als je niet sport is dit een power ontbijt of tussendoortje tijdens een middagdip.

Deze smoothie is gebaseerd op twee krachtige ingrediënten: Cordyceps Mushroom Extract van de Cordyceps paddenstoel en MCT Olie. Laten we bij de werking van de paddenstoel beginnen. Superfoodies Cordyceps Mushroom Extract is een krachtig poeder op basis van de gelijknamige paddenstoel die vol zit met gezonde voedingsstoffen zoals vitamine B1, B2, B12, E en K, kalium, calcium, magnesium, ijzer, zink, chroom, seleen en meer. Bovendien smaakt dit poeder ook echt lekker in een smoothie.

Lekker na het sporten
In de traditionele Oosterse geneeswijzen worden cordyceps al eeuwenlang ingezet omdat het een gezonde spijsvertering zou bevorderen, het uithoudingsvermogen zou verbeteren (evenals het libido), verlichting zou bieden bij luchtwegaandoeningen, gezonde leverfunctie zou bevorderen en depressies zou verminderen. Cordyceps worden ook vaak aangeraden voor en na het sporten of intensieve lichamelijke inspanning.

Direct energie
En die MCT olie, wat is dat dan precies? De gezonde middellange ketenvetzuren, ook wel MCT (medium chain trygliceriden), worden bij inname, nadat ze in de bloedbaan zijn opgenomen, naar de lever getransporteerd en daar direct omgezet in een vorm van energie. Ze worden dus niet eerst als vet opgeslagen zoals bij de meeste vetten, maar geven het lichaam meteen de benodigde energie. Dit  heeft trouwens ook een positief effect op de hersenen. Deze olie wordt veel aangeraden binnen een low carb dieet (lage koolhydraten) of voor mensen die graag willen afvallen of op gewicht willen blijven. Daarom hebben wij van deze smoothie twee varianten gemaakt waarvan er eentje ‘low carb’ is! Beiden kunnen gerust af en toe je ontbijt vervangen, ze zijn meer dan verzadigend.

Vergeten we nog bijna te vertellen hoe lekker deze smoothie is!

Recept cordyceps smoothie voor high performance

Ingrediënten
(Voor 1 smoothie)

1 banaan
2 eetlepels havermout
1 medjool dadel
1 eetlepel MCT olie
½ theelepel cordyceps poeder
1 theelepel rauwe cacao poeder
240 ml plantaardige melk
120 ml water (of ijsblokjes)

Optioneel een theelepel cacao nibs om er los overheen te strooien

Zo maak je de smoothie

  1. Doe alle ingrediënten samen in de blender. Mix op hoge snelheid tot het een zachte en romige substantie is geworden.
  2. Giet in een glas en geniet ervan.

Recept cordyceps smoothie: low carb variant

Ingrediënten
(Voor 1 smoothie)

½ avocado
1 eetlepel amandelboter of amandelpasta
1 medjool dadel (of een paar druppels stevia voor een suikervrije/keto variant)
1 eetlepel MCT olie
½ theelepel cordyceps poeder
1 theelepel rauwe cacao poeder
240 ml plantaardige melk
120 ml water (of ijsblokjes)

Optioneel een theelepel cacao nibs om er los overheen te strooien

Zo maak je de smoothie

  1. Doe alle ingredienten samen in de blender. Blend op hoge snelheid tot het een zachte en romige substantie is geworden.
  2. Giet in een glas en geniet ervan.

Zo heb je voortaan je ideale kickstart smoothie in de ochtend voor meer energie!

Share:

Geef een antwoord