Cool Chocolata – rauwe cacao recept

Chocolade op zijn best… bijvoorbeeld met dit rauwe cacao recept. Ontdek met dit recept hoe gemakkelijk het is om heerlijke chocolaatjes te maken met rauwe cacao…. of zeg maar liever: chocolade ijsjes!

Ingrediënten:
– 3 el rauwe cacao
– 60 ml gesmolten kokosolie (of 30 kokosolie en 30 cacaoboter)
– handje gojiberries
– sap van 1 mandarijn
– 1 el kokosbloesemsuiker
– 1/2 el lucumapoeder
– 1 tl boekweitmeel
– 1 tl vanille
– 1 tl kaneel
– snufje Himalayazout

Bereiding:
Meng alle benodigdheden in een kom door elkaar en schep ze in ijsblokvormpjes of siliconen muffinvormpjes. Zet ze vervolgens een half uurtje in de vriezer en je kunt ze opeten. Je kunt een voorraadje in je vriezer bewaren.

Voor meer heerlijke recepten van Annemieke kijk ook eens op www.annemiekeskeuken.nl

Share:

2 comments

  1. Klinkt goed!

    Hoe zijn de chocolaatjes buiten de vriezer? Smelten ze snel zoals de meeste zelfgemaakte bonbons..zonder conserveringsmiddelen..

    Ben namelijk op zoek naar een recept waarvan de bonbons niet meteen smelten bij kamertemperatuur.

    Tips en trucs zijn zeker welkom!

    1. Als je ze zonder cocosolie maakt en deze helemaal vervangt door cacaoboter dan smelt die niet zo erg als met cocosolie, hoef je ook niet in de vriezer te zetten, zijn in de koelkast zo hard. Ben je ook meteen van die vette laag van de cocosolie af die vaak naar boven komt drijven voor het stollen. Ze smaken met cacaoboter ook naar echte chocolade, ook lekkerder. Cocosolie is wel een gezondere vetsoort maar niet echt praktisch voor het maken van chocolade vind ik zelf, ze smelten direct buiten de vriezer en zijn vreselijk vet, chocolaatjes lijken meer op mouse dat chocolaatjes.

Laat een reactie achter op Jeana Reactie annuleren