CircuForce – voor een gezonde bloedcirculatie en brain power

CircuForce is wederom een prachtig product van het bedrijf HealthForce. HealthForce levert hiermee voor de zoveelste maal een product op de markt waarmee het zich sterk onderscheid van vele andere bedrijven. De kwaliteit van hun producten is ronduit meesterlijk te noemen en CircuForce is hier zeker geen uitzondering op.

Wat is CircuForce?

CircuForce is een product waarvan de naam al licht doet vermoeden om wat voor een product het hier gaat. Het deel ‘circu’ verwijst naar het woord ‘circulation’, oftewel circulatie. Dit verwijst met name naar onze bloedcirculatie en het prachtige helende en genezende effect wat dit middel inderdaad blijkt te hebben op onze bloedsomloop. Daarnaast verwijst het deel ‘force’ natuurlijk naar kracht. De kracht in dit product zit ‘m met name in het sterk ondersteunend effect op onze bloedcirculatie, alsook de sterk ondersteunende functies die dit product voor onze hersenen betekent. Daarnaast heeft dit product nog een behoorlijke reeks aan gezondheid bevorderende effecten op ons lichaam die we in de volgende paragraaf gaan bespreken. In dit eerste deel is het zaak om te kijken wat dit nu precies voor een product is, welke ingrediënten het bevat en we gaan een stukje algemene informatie en geschiedenis over deze ingrediënten vertellen. CircuForce bestaat uit een drietal zeer geneeskrachtige kruiden. Dit zijn ginkgo biloba, eleuthero (Siberische ginseng) en gotu kola. Hieronder volgt een korte beschrijving van elke product.

Ginkgo biloba is een kruid wat menig mens qua naam bekend zal voorkomen. Het is ondertussen behoorlijk ingeburgerd in het Westen en gemakkelijk te verkrijgen in menig biologisch winkel en natuurreformzaak. Deze boom wordt ook wel Japanse of Chinese noten- of tempelboom genoemd en deze boom is vermoedelijk zo’n 800 jaar geleden van China naar Japan geïmporteerd, vermoedelijk door Boeddhistische monniken. Wereldwijd zijn er meer mannelijke dan vrouwelijke bomen, omdat de vrouwelijke een onaangename geur verspreiden als ze in bloei staan en daarom minder gekweekt worden voor het oogsten van hun geneeskrachtige bladeren en zaden. Het bijzondere aan deze boom is dat ze tweehuizig is, wat inhoudt dat de mannelijke en vrouwelijke bloemen niet in dezelfde boom voorkomen, maar dus op twee verschillende geslachten van bomen wonen of ‘huizen’. Deze prachtboom kan tot zelfs 40 meter hoog worden en werd in China en Japan zelfs als een godheid vereert. De ginkgo biloba wordt gezien als een symbool voor onveranderlijkheid, hoop, liefde, magie, tijdloosheid en een lang gezond leven. Het woord ginkgo is afgeleid van het Japanse ‘Ginkyo’ wat ‘zilveren abrikoos betekent. Biloba staat voor ‘twee lobben’, wat een verwijzing is naar de bladvorm van deze bijzondere boom. Lollig is het feit dat de naam ‘ginkgo biloba’ puur berust op een lees fout, die vervolgens heeft geleid tot het wereldwijd accepteren van de foutieve naam. Deze had eigenlijk ‘ginkyo biloba’ moeten zijn.

Eleuthero is ook beter bekend onder andere namen. Eén van die namen is ook wel ‘Siberische ginseng’. Ginseng is een wortel die ondertussen ook al heel wat jaren grote bekendheid geniet in het Westen. Dit is met name dankzij de immuunsysteem versterkende eigenschappen die het bezit. Ginseng komt voor in vele vormen en de Siberische vorm is hier slechts één van. De Siberische ginseng is afkomstig van een kleine soort struik, maar wordt ook vaak als een kruid beschouwd. Deze vorm van ginseng groeit het liefst in rots- en bergachtige omgevingen, met loof- of naaldbomen en coniferen en komt eigenlijk alleen voor in de meest Oostelijke delen van de oude Sovjet-Unie, zoals Siberië. China en Japan behoren ook tot de natuurlijke groeigebieden van deze bijzondere struik. De plant groeit erg langzaam, dankzij de koude klimaten waar deze prefereert te leven en krijgt een maximale lengte van ongeveer 2 meter. De Chinese ginseng is een meer bekende vorm van ginseng, maar de Siberische variant heeft ondanks de verschillen in chemische structuur, bewezen net zo geneeskrachtig te zijn en is daarom met een sterke opmars begonnen om haar Chinese equivalent in te halen qua reputatie. In de Verenigde Staten mag deze plant tegenwoordig niet meer als Siberische ginseng verkocht worden. Dit heeft te maken met het feit dat deze vorm van ginseng deel is van een andere plantenfamilie. Ginseng wortels kunnen over het algemeen pas na 3 of meer jaren geoogst worden. Na drie jaar is mogelijk, maar hoe ouder de wortel, des te krachtiger is haar geneeskracht. Wortels van 10 jaar of ouder brengen tegenwoordig een zeer exorbitante prijs op, omdat ze zeer krachtig zijn en nog weinig voorkomen. Dit omdat men tegenwoordig meer op kwantiteit dan op kwaliteit gefocust is.

Gotu Kola is een plant die menig smartshop bezoeker bekend in de oren zal klinken. Daar wordt deze krachtige plant al vele jaren verkocht, met name aan mannen, omdat het een libido verhogend effect blijkt te hebben. Natuurlijk kan dit middel ook geen kwaad bij vrouwen, maar om social-culturele redenen zijn mannen vaker geïnteresseerd in dit soort middelen. Gotu Kola is traditioneel gezien een kruid wat al vele eeuwen wordt gebruikt om haar heilzame krachten. Met name in de Ayurvedische kruidenleer is dit een zeer geliefd kruid, maar ook de traditionele geneeskunsten uit China en Afrika zijn bekend met gotu kola. Dit kruid komt hoofdzakelijk voor in Iran, India, Sri Lanka, Australië, Indonesië, Maleisië, Papua Nieuw-Guinea en andere delen van Zuidoost Azië. Het plantje lijkt ergens wel een beetje op onze klaver, al zijn het dan klavertjes met hooguit twee blaadjes en heeft prachtig mooie roze tot rozerode bloemetjes die in kleine bosjes groeien. De plant is volwassen in drie maanden en dan klaar voor de oogst. Het is een jaarlijkse plant, wat inhoudt dat de plant na het verspreiden van haar zaden na bloei dood gaat. De zaden groeien het jaar daarna weer uit tot nieuwe planten om zo te zorgen voor het voortbestaan van de soort.

Wat doet CircuForce?

CircuForce is wederom een uitstekend Health Force product, met name dankzij de hoog kwalitatieve voedingsbronnen die erin verwerkt zijn. We hebben net een kort stukje informatie verschaft over deze prachtige ingrediënten en gaan in dit deel van het blog dieper in op hun specifieke geneeskrachtige effecten op ons menselijke lichaam. We hebben deze paragraaf wederom in drie stukken onderverdeeld, zodat het overzichtelijk is voor u als lezer thuis of elders. We beginnen wederom met het prachtige en zeer krachtige kruid ginkgo biloba.

Ginkgo biloba is zoals eerder vermeld een kruid wat zeer sterke geneeskracht bezit wat betreft het goed op gang brengen en herstellen van onze bloedcirculatie. Het is daarom een pracht middel voor mensen die issues hebben op dit gebied en problemen ondervinden in hun fysieke doorbloeding. Dit kan vaak leiden tot een veelvoud aan verschillende klachten, zoals het ontstaan van trombose en als gevolg daarvan longembolieën,  plaquevorming in de bloedvaten en andere cardiovasculaire problematiek. Ook is het fysiek altijd koud hebben een veelgehoorde klacht van mensen met een slechte lichaamsdoorbloeding. Ginkgo biloba biedt in dit soort gevallen werkelijk een pracht oplossing, al is het natuurlijk raadzaam in gevallen van ernstige ziekte (trombose, longembolieën, e.d.) dit soort producten in overleg met een arts in te nemen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor mensen die bloedverdunners nemen, omdat dit soort middelen mogelijk een invloed kunnen hebben op de werking van dergelijke medicatie.

Verder is ginkgo biloba een zeer krachtig antioxidant met een prachtige werking op ons cardiovasculair systeem. Dit omdat het naast bloedcirculatie ook de zuurstoftoevoer in ons lichaam en dus ook in onze bloedbaan sterk verbeterd en bevordert. Zuurstof is essentieel voor ons lichaam om goed te kunnen functioneren, zoals we al in het blog over Oxygen Supreme vermeld hebben. Over een periode van 24 uur passeert zo’n slordige 10.000 liter lucht door onze longen, welke door middel van de binnenwand van deze longen naar ons bloed wordt getransporteerd. Deze lucht bevat natuurlijk de nodige hoeveelheid zuurstof. De rode bloedcellen in ons lichaam zorgen vervolgens voor het verbinden van deze zuurstof aan de stof hemoglobine, welke zich in de rode bloedcellen bevindt. Ons bloed zorgt vervolgens voor de distributie van zuurstof naar onze lichaamscellen. Daar worden eiwitten, vetten en koolhydraten verbrandt met behulp van zuurstof, wat zonder zuurstof geheel onmogelijk is. Zuurstof is daarnaast ook zeer essentieel voor onze hersenen, welke zonder zuurstof niet kunnen functioneren en leiden tot een onherroepelijke en zeer snelle dood. Dit zijn een aantal zeer belangrijke reden waarom zuurstof essentieel is voor ons lichaam en een pracht natuurlijk geneesmiddel als ginkgo biloba is een zeer krachtig ondersteunend element in dit proces. Meer info over zuurstof en de werking in ons lichaam klik op de volgende link.

Een andere heilzame werking van deze prachtplant is het feit dat deze een zeer sterk stimulerend effect heeft op onze hersenen. Ginkgo biloba wordt tegenwoordig door vele studenten gebruikt in tijden van tentamens en examens. Dit omdat onze cognitieve geheugen functies sterk verbeterd worden, het geheugen beter functioneert en daarnaast onze geestelijke gesteldheid en alertheid drastisch toeneemt. Ook zorgt het natuurlijk voor een goed doorbloeding in onze hersenen en zoals u zonet heeft kunnen lezen, is dit essentieel voor onze hersenen om goed te kunnen functioneren. Zonder zuurstof zouden we niet lang overleven en zouden onze hersenen als één van de eerste lichaamsorganen ophouden met functioneren. Naast deze voordelen voor onze hersenfuncties worden de zaden van dit prachtige plantje ook al eeuwenlang om andere redenen gebruikt. Dit met name in China en andere Aziatische landen. Ginkgo biloba is een middel wat een grote verscheidenheid aan heilzame werkingen lijkt te bezitten, waardoor het in staat is meerdere ziektebeelden en fysieke ongemakken te verminderen of op te lossen. Dit zijn bijvoorbeeld ademhalingsproblemen, blaas- en nier problemen, spijsverteringsproblemen, gehoorverlies en andere kwalen. De bladeren zijn met name effectief voor het verhogen van de bloedsomloop, wat niet voor de zaden geld. De bladeren zijn echter ook effectief tegen problemen met adem halen, blaas en nieren, spijsvertering en gehoorverlies, alsook bij geheugenverlies, huidziekten en angst. Ook zou ginkgo biloba mogelijk een libido verhogend effect hebben, omdat de doorbloeding ook in de geslachtsdelen zou verbeteren, waardoor een hogere sensitiviteit optreed in deze lichaamsdelen. Het laat zich verder bijzonder gemakkelijk raden op welke manier dit de seksualiteit van ons als mens goed doet.

Eleuthero of Siberische ginseng is dus qua naam verwant aan de ondertussen overbekende ginseng soorten die het Westen in de laatste decennia hebben overspoeld. Toch is de Siberische ginseng lid van een andere plantenfamilie dan de typische ginseng soorten uit Amerika, China en Korea. Deze behoren allemaal tot de ‘panax’ familie, waar de Siberische ginseng niet toebehoord. Toch is het zo dat de chemische samenstelling wel erg veel op elkaar lijkt en ook de werking van de verschillende planten zeer nauw overeen komt en er weinig verschil tussen deze werking op te merken is. Ginseng is met name om twee redenen bekend geworden in het Westen, al zijn er  natuurlijk meerdere gezondheid bevorderende kwaliteiten aan deze krachtige superfood. De meest bekende redenen waarom men hier in het Westen meestal ginseng consumeert, is om het feit dat ginseng een zeer sterk onderbouwende functie heeft voor ons fysieke afweer- of immuunsysteem en onze fysiek energieniveau drastisch doet toenemen. Wel moet gesteld worden dat ginseng als een tonicum werkt, wat inhoudt dat het voor een langere periode regelmatig moet worden ingenomen om het effect ervan te kunnen bemerken.  Ginseng levert een zeer krachtig wapen tegen allerlei vormen van ziekte, waaronder zelfs kanker en andere vormen van cel mutatie. Ook is ginseng zeer geliefd om het feit dat het sterk potentie en libido verhogende kwaliteiten bezit. In China en ook in andere Aziatische landen is dit zeker ook een reden voor massale consumptie, al ligt dat met het feit van overbevolking en gebrek aan conceptiemiddelen wel erg gevoelig in een land als China, waar men maximaal één kind per gezin mag krijgen in verband met intense overbevolking van het land.

Verder staat deze plant met name bekend om de adaptogene eigenschappen die het heeft op ons fysieke lichaam. Dit geld bijvoorbeeld voor de cholesterol niveaus in ons lichaam. Ook helpt de Siberische ginseng bijzonder sterk tegen allerlei vormen van ontsteking, heeft het een remmende en zelfs vernietigende werking op allerlei vormen van bacteriën, virussen, parasieten en schimmels en bezit het tevens prachtige eigenschappen om ons zenuwnetwerk te kalmeren. Verder is het een middel wat een bijzondere werking heeft op onze klieren en dan met name op de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as. Dit is een complex geheel van directe invloeden en feedback interacties tussen de hypothalamus, de hypofyse (een erwt-vormige structuur die zich onder de hypothalamus bevindt) en de bijnieren (dit zijn kleine kegelvormige organen aan de top van onze nieren). De interacties tussen deze organen vormen de zogenaamde H.P.A. as,  wat een groot deel vormt van ons neuro-endocrine systeem. Dit zorgt met name voor de regulering van reacties op stress, met inbegrip van regulering van de spijsvertering, het immuunsysteem, stemming en emoties, energie opslag en transport en seksualiteit. Het is het gemeenschappelijk mechanisme voor de interacties tussen onze klieren, hormonen en delen van de (midden)hersenen. Als zich hier problemen voordoen, dan uit zich dat in verschijnselen als vermoeidheid, stress, neurasthenie, en pijnlijke spieren, welke worden geassocieerd met het hyper functioneren van het endocriene systeem in ons lichaam. Bijnier uitputting uit zich bijvoorbeeld in een trillende tong en donkere kringen onder de ogen. Tot slot vinden we het zeer belangrijk om te vermelden dat ginseng niet voor iedereen even geschikt is. Met name mensen met nierproblemen dienen ginseng te vermijden. Ginseng kan namelijk bloedingen veroorzaken en heeft zo mogelijk tevens vervelende bijwerking in combinatie met bepaalde soorten medicatie. Raadpleeg daarom altijd eerst uw voedingsdeskundige, arts of specialist als u twijfels heeft bij het gebruik van ginseng of andere middelen.

Gotu Kola is het derde plantaardige product aanwezig in CircuForce en is wederom een prachtig voorbeeld van de ongekende krachten van Moeder Natuur. Dit is een kruid wat al vele eeuwen bekend is in de Indiase Ayurvedische geneeskunst. Het zal u niet verbazen dat ook dit plantje een breed scala aan gezondheid bevorderende eigenschappen bezit, zoals ook met de vorige twee planten het geval is. Gotu kola is onder wetenschapers met name bekend om het feit dat het triterpeen bevat. Dit is een stofje wat de aanmaak van collageen bevordert in ons lichaam. Collageen is met name erg belangrijk voor het aanmaken en onderhouden van een gezonde huid, spieren, bindweefsel, kraakbeen en botten. Zonder collageen is dit absoluut niet mogelijk. Klik op de bijgaande link voor meer informatie over de werking en noodzaak van collageen, waar u dit verder uitgelegd wordt. Verder is gotu kola een prima traditioneel middel bij het behandelen van wonden en ondersteunt het middel sterk bij het verbeteren van ons geheugen. Ook heeft het een uitstekend helend effect op ons cardiovasculaire systeem en verbeterd het onze fysieke doorbloeding aanzienlijk. Het versterkt in het bijzonder onze bloed- en haarvaten, alsook de vaatwanden en de elasticiteit van de bloedvaten. Haarvaten zijn de allerkleinste bloedvaten in ons lichaam, welke ongeveer vijf keer zo dun zijn als een echte haar.

Ook staat gotu kola bekend als een mild adaptogeen, wat inhoudt dat het in staat is om onze lichaamsfuncties automatisch uit te balanceren. Dit kan betrekking hebben op verschillende eigenschappen van ons lichaam, zoals bijvoorbeeld onze bloedsuikerspiegel, pH-waarde, cholesterol gehalte of hormoonspiegel. Een adaptogeen is een stof die automatisch de disbalans in dit soort eigenschappen opspoort en hersteld. Als er bijvoorbeeld een te grote hoeveelheid van het hormoon oestrogeen in ons lichaam aanwezig is, dan wordt dit automatisch bijgeschaafd. Doet zich een tekort aan, dan wordt dit automatisch aangevuld. Natuurlijk geld dan wel dat het lichaam de nodige voedingsmiddelen tot zich moet nemen om de juiste bouwstoffen voor deze processen uit onze voeding te onttrekken. Ook is gotu kola licht antibacterieel, antiviraal en licht actief als ontstekingsremmer. Het helpt tevens om maagzweren en andere ontstekingen in ons spijsverteringssysteem te voorkomen. Ook is het een middel wat helpt om onze zenuwen te kalmeren, bevordert het de afdrijving van urine en afvalstoffen in ons lichaam, stimuleert het onze bloedsomloop, is het actief als een tonic voor onze hersenen en is het tot slot een anxiolyticum. Een anxiolyticum is een middel wat wordt gebruikt voor het behandelen van allerlei fysieke en mentale uitingsvormen van angst. Mogelijk is gotu kola ook een prima middel bij het bestrijden van hypertensie, lepra, open wonden, huidproblematiek, ontregeling van de lichaamsklieren, verouderingsverschijnselen, ontgifting van het fysieke lichaam, diabetische micro-angiopathie, oedeem, veneuze hypertensie en veneuze insufficiëntie. Veneus is een medische term met betrekking op onze aderen c.q. bloedvaten. Tot slot blijkt gotu kola zelfs een remmende werking te hebben op de ontwikkeling van kanker in ons lichaam en lijkt het allerlei neurodegeneratieve ziektebeelden af te kunnen remmen of zelfs te elimineren.

Waar kan ik CircuForce kopen?

Circu Force is een wederom een artikel wat behoort tot de reeks van Health Force producten. Dit zijn producten die over het algemeen niet in de doorsnee biologische en/of natuurreformzaak te koop zijn. U zult over het algemeen alleen slagen bij bedrijven en zaken die zich gespecialiseerd hebben in allerlei verschillende raw en superfood producten. Wel zit het aantal verkooppunten van raw en superfoods (en dus ook van Health Force producten) tegenwoordig behoorlijk in de lift, wat een zeer positieve ontwikkeling is, maar voor diegenen die niet zo’n zaak in hun buurt hebben, raden wij om het internet te raadplegen. Hier is tegenwoordig ook een grote verscheidenheid aan webshops te vinden en om het u gemakkelijk te maken hebben wij natuurlijk ook zo’n prachtige webshop in elkaar getimmerd. Deze vindt u onder de link www.superfood.nl waar u de bestellingen 24 uur per dag en 7 dagen in de week kunt plaatsen. Wij zorgen er dan voor dat deze bestelling zo snel mogelijk bij u thuis wordt bezorgd. Tot slot willen we er nog even kort melding van maken, dat wij het met name tot onze hoogste prioriteit hebben gemaakt om niet zomaar raw en superfood producten te verkopen, maar dat onze webwinkel uitblinkt door een zeer bijzonder assortiment met de hoogst haalbare kwaliteit leverbaar op de planeet.

Hoe kan ik CircuForce gebruiken?

Health Force CircuForce is een product wat in de vorm van capsules geleverd wordt. Dit maakt de consumptie natuurlijk bijzonder gemakkelijk en het laat zich dan ook raden hoe dit product ingenomen dient te worden. O toch nog enigszins met een alternatief voor het capsule slikken te komen, hebben we hieronder voor de echte liefhebbers wederom twee smoothies neer gepend. De capsules worden dan natuurlijk niet in z’n geheel in de smoothie toegevoegd, maar de beide helften van de capsule dienen dan van elkaar te worden losgedraaid. Giet of schudt vervolgens de inhoud van deze capsules bij de rest van de ingrediënten, die je daarvoor al in de blender hebt samen gevoegd. Klik hier en hier voor twee ontzettend lekkere bloedcirculatie bevorderende en brain power gevende smoothies.

Share:

Geef een reactie