Chocolade Goji Taart

Deze taart is lekker stevig maar een ontzettende smaakexplosie.  Gojibessen en rauwe cacao gaan goed samen, in smoothies maar zeker ook in taarten! Gebruik een keukenmachine aangezien in een blender het deeg al snel ‘vastloopt’. Een medium springvorm maakt een mooie taart.

De ingrediënten voor de bodem:

Chocolade Goji Taart
Chocolade Goji Taart

1 ½  kop kokosrasp
1/2 tl zout
1 ½  kop gemende noten, geweekt (cashew, amandel, walnoot)
1 rood lepeltje stevia poeder of 2 el kokossuiker
3/4 tl sinaasappel zest
2 el kokos boter

Maken van de bodem (magimix)

  • kokosrasp met tl zout tot poeder maken.
  • Gemende noten (of alleen cashewnoten) erbij malen
  • 2 el kokos boter en stevia en zest erbij
  • dan een beetje citroensap erbij en in de magimix tot kruimeldeeg malen.
  • Deeg in vorm stoppen en vast in de koeling zetten

Maken van de vulling:

2 kop cashewnoten geweekt
1 avocado’s
6 el cacao
2 dadels (zachte medjoul)
4 el cacaoboter (gesmolten au bain marie)
3 el kokosboter
½  kop kokoswater van Dr. Martins of water
1 rood lepeltje  steviapoeder
½ tl zout
1 el citroensap
1el  lucuma
3 el agave
½  kop goji bessen

– je kunt ook banaan voor de vulling gebruiken.

Alles samenvoegen en blenderen in blender / magimix
Eerst de noten malen in de blender met het kokoswater tot fijn puree.

Dan met de andere ingrediënten overdoen in de magimix. Rest van de ingrediënten mengen en in de vorm gieten.

Laten opstijven in de koelkast voor 1 uur.

Mooi maken met Goji bessen, walnoot helften of andere creatieve versieringen. Het ook wil ook wat 😉

En…als je nou zoiets in een feestelijke setting wil maken met vrienden/ colega’s , je kunt me contacten voor een gezellige “Raw Chocolate workshop” waarin de raw cacao centraal staat, van bonbons tot chocolate energy elixer.

Voor meer info zie: www.healthyroots.nl

Share:

Geef een reactie