Chlorella – voor een natuurlijke en effectieve detox

Elke dag wordt ons lichaam blootgesteld aan allerlei giftige stoffen. Ons lichaam reinigt zichzelf van nature, maar kan de hoeveelheid toxische stoffen die het vandaag de dag binnen krijgt al lang niet meer aan. Het gevolg is dat deze schadelijke stoffen worden opgeslagen in het lichaam, waar ze soms wel jaren kunnen blijven zitten en ons uiteindelijk ziek maken. Gelukkig kun je jouw lichaam op een natuurlijke manier helpen bij de reiniging.

Waarom is detoxen zo belangrijk om gezond te blijven?

Ons lichaam komt elke dag in aanraking met talloze giftige stoffen. Vaak hebben we niet eens door dat de lucht die we inademen, de voeding die we eten en de producten die we gebruiken giftige stoffen bevatten die in ons lichaam terecht komen en daar op de lange duur schade kunnen aanrichten.

De toxische stoffen waaraan we elke dag worden blootgesteld zitten in onder andere:

 • bewerkte voeding (kant-en-klaar maaltijden, sauzen, soepen, koek, gebak, snoep, etc)
 • niet-biologische voeding (oa. achtergebleven pesticiden)
 • vis en schaaldieren
 • orgaanvlees
 • cosmetica
 • deodorant
 • schoonmaakmiddelen
 • aluminium keukengerei en anti-aanbakpannen
 • plastic flessen, opbergdoosjes en andere producten
 • amalgaamvullingen
 • medicijnen en vaccinaties
 • munten
 • sierraden
 • protheses, beugels en gehemelteplaatjes
 • uitlaatgassen
 • sigarettenrook
 • batterijen
 • bewerkt hout

Ons lichaam beschikt zelf over mogelijkheden om schadelijke stoffen uit ons lichaam te verwijderen. Echter, dit natuurlijke reinigingssysteem is gewoonweg niet opgewassen tegen al die giftige stoffen waaraan we tegenwoordig blootgesteld worden. De giftige stoffen die het lichaam niet kan afvoeren worden opgeslagen in de vetcellen. Dit is een soort natuurlijk beschermingsmechanisme om te voorkomen dat de stoffen schade kunnen aanrichten. Zodra de lever de kans krijgt om deze vetcellen met gifstoffen af te breken kunnen ze alsnog het lichaam verlaten, maar omdat bij de meeste mensen de vetcellen nauwelijks of niet worden afgebroken kunnen de toxische stoffen jarenlang in het lichaam blijven zitten. Deze opeenhoping van gifstoffen kan leiden tot allerlei chronische en degeneratieve ziektes, waaronder neurologische aandoeningen en kanker.

Mensen die teveel giftstoffen in hun lichaam hebben kunnen onder andere de volgende symptomen krijgen:

 • vermoeidheid of futloosheid
 • spijsverteringsproblemen
 • verzwakt immuunsysteem
 • vertraagde vetverbranding  en gewichtstoename
 • pijnlijke gewrichten
 • depressies
 • verhoogde bloedsuikerspiegel
 • schimmelinfecties, waaronder candida
 • verminderde vruchtbaarheid
 • bij vrouwen: menstruatieproblemen, miskramen, pre-eclampsie, hoge bloeddruk tijdens zwangerschap en vroeggeboorte

Om gezond te blijven is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen gifstoffen worden opgeslagen in je lichaam, en dat de gifstoffen die er toch in slagen in je lichaam achter te blijven regelmatig uit je lichaam worden verwijderd. Je kunt dit doen door middel van detoxen.

Op welke manieren kun je detoxen?

Detoxen kan op twee manieren: door een detoxperiode van 1 of 2 weken te doen, en/of door je lichaam doorlopend te helpen bij de natuurlijke reiniging.

Detoxperiode: hierbij ga je 1 of 2 weken ‘vasten’. Het is overigens niet aan te raden helemaal niets te eten tijdens een vastenperiode, omdat je lichaam allerlei vitamines en mineralen nodig heeft om de tekorten die er zijn of ontstaan als de giftige stoffen worden afgevoerd te kunnen aanvullen en je lichaam tegen de schadelijke effecten van de vrijgekomen giftstoffen te beschermen. De beste en veiligste manier om te detoxen is een goede voorbereidingsperiode in te lassen en vervolgens 1 of 2 weken de detox te doen. Gedurende de detoxperiode kun je het beste veel groene smoothies drinken, aangevuld met superfoods, omdat die de hoogste concentratie vitamines, mineralen en reinigende voedingsstoffen bevatten.

Doorlopende reiniging: je lichaam reinigt zich van nature doorlopend, onder andere door gifstoffen via de lever af te breken en via de huid, nieren en het spijsverteringsstelsel te verwijderen. Je kunt die natuurlijke reiniging een handje helpen door elke dag specifieke voeding te eten die de natuurlijke detox bevordert. Ook zijn er speciale superfoods die je daarbij kunnen helpen

Welk superfood ondersteunt de detox en zorgt voor maximaal resultaat?

Voor welke soort detox je ook kiest, natuurlijk wil je ook dat die effectief is. Een superfood dat al decennia lang heeft bewezen optimaal te helpen bij detoxen is chlorella, dat van algen gemaakt is. Chlorella bevat een hoge concentratie chlorofyl dat het bloed zuivert; alle gifstoffen die tijdens het detoxen vrijkomen en in de bloedbaan terecht komen kunnen dus met behulp van chlorella snel en efficiënt worden afgevoerd.

Waarop moet je letten als je chlorella koopt?

Jammer genoeg zijn er tegenwoordig heel veel inferieure chlorellaproducten te krijgen die in het gunstigste geval niet echt werken, omdat ze niet goed opneembaar zijn door het lichaam. De meeste soorten chlorella zijn namelijk slechts 40 tot 85% opneembaar, afhankelijk van het type en de kwaliteit. Veel soorten chlorella bevatten echter ook nog eens allerlei ongewenste toevoegingen en vulmiddelen die zelfs toxisch kunnen zijn voor het lichaam en dus een averechts effect hebben.

 

Een goed voorbeeld van een chlorellaproduct dat 100% natuurlijk is en zeer goed werkt is Chlorella Cryptomonadales. Dit superfood bevat een superieure stam van eencellige groene chlorella algen waarvan de celwand zacht is, waardoor deze niet hoeft te worden doorbroken en als gevolg daarvan voor 95% opneembaar is in het lichaam. Daarnaast bevat het 60% eiwitten, vitamines, mineralen, aminozuren en nucleïnezuren, voedingsstoffen die je allemaal extra nodig hebt als je bezig bent met een detox. Bovendien is deze chlorella rijk aan phycocyanine, een sterke antioxidant die tevens de nierfunctie ondersteunt en alleen  te vinden is in Chlorella Cryptomonadales. Ook is het mogelijk de enige alg ter wereld met een aanzienlijk gehalte natuurlijke alfa, bèta en gamma PPAR’s (Peroxisome Proliferator Activated Receptors), waarvan gezegd wordt dat zij de stofwisseling reguleren, het immuunsysteem versterken en een cruciale rol spelen bij de algehele gezondheid. Nog een ander voordeel van Chlorella Cryptomonadales is dat het een uitzonderlijk hoge “Chlorella Groei Factor” (4%) bevat. Deze Factor is een mengsel van aminozuren, vitamines, suikers en peptiden dat met name geconcentreerd is in de nucleïnezuren van RNA en DNA. Van voedingsmiddelen die rijk zijn aan nucleïnezuren is bekend dat ze de veroudering van het lichaam vertragen.

Hoe kun je chlorella gebruiken?

Chlorella Cryptomonadales wordt in tabletvorm geleverd. Je kunt de tabletten innemen met een glaasje (bron)water of fijnmalen en dan door een sap of smoothie roeren. De chlorellatabletten bevatten een hoge concentratie chlorofyl, dat ervoor zorgt dat je drankje donkergroen, bruin of blauw kleurt, afhankelijk van welke ingrediënten je verder nog door je smoothie of sap roert.

Door de goede opneembaarheid van Chlorella Cryptomonadales heb je er maar heel weinig van nodig, waardoor het lang meegaat. Voor een doorlopende detox zijn 1 tot 3 tabletten per dag genoeg, als je een detoxperiode gaat doen kun je dagelijks tot maximaal 15 tabletten innemen. Een potje Chlorella Cryptomonadales bevat 600 chlorella tabletten, je kunt er dus tot wel 600 dagen mee doen, afhankelijk van hoeveel je dagelijks inneemt.

Super detox smoothie

Ingrediënten:
1 kommetje rucola
100 gram boerenkool
1 komkommer
1 teentje knoflook
1 flinke pluk verse peterselie
1 citroen (geperst)
3 tabletten Chlorella Cryptomonadales (fijngemalen)
1 glaasje (bron)water

Bereiding:
Was alle ingrediënten en doe ze samen met de chlorella in een blender. Zet de blender aan  en maak er een zachte smeuïge smoothie van. Voeg eventueel nog wat extra (bron)water toe als de smoothie te dik wordt.

Doorlopende detox smoothie

Ingrediënten:
1 kopje blauwe bessen
1 kom spinazie
1 citroen (geperst)
1 avocado
1 tablet Chlorella Cryptomonadales (fijngemalen)
1 glaasje (bron)water

Bereiding:
Was alle ingrediënten en doe ze samen met de chlorella in een blender. Zet de blender aan  en maak er een zachte smeuïge smoothie van. Voeg eventueel nog wat extra (bron)water toe als de smoothie te dik wordt.

Van plan om een detox te gaan doen?

Ga dan eens kijken op superfood.nl. Hier vind je Chlorella Cryptomonadales, het chlorella superfood dat voor 95% opneembaar is en dus de perfecte ondersteuning biedt bij zowel doorlopende reiniging als detox.

Share:

1 comment

Geef een antwoord