Chlorella – De krachtigste groene Alg

Wat is Chlorella en waar komt het vandaan?

Chlorella is een geslacht van eencellige groene algen, ooit “ontdekt” door de Nederlandse microbioloog Beijerink, die tot de stam van de groenwieren behoort. Deze bijzondere algensoort wordt voornamelijk in de rivieren en meren van Oost-Azië aangetroffen, maar wordt tegenwoordig voor menselijke consumptie grotendeels in kweekvijvers over de gehele wereld gecultiveerd wordt. Het wordt uit deze bronnen verzameld en na het droogproces wordt het vermalen tot een fijn groen poeder, waaruit meestal tabletten worden gemaakt. Chlorella is in Japan en Korea, alsook ander delen van het verre Oosten al langer bekend als superfood, maar met name in Japan. Dit omdat juist hier veel onderzoek is gedaan naar de helende werking van chlorella op de destructieve impact van radioactieve straling op mens en dier. Dit was grotendeels naar aanleiding van de kernexplosies in Hiroshima en Nagasaki en de hieruit voortkomende logische behoefte om de plaatselijke bevolking te kunnen genezen. Ook in het Westen dringt langzaam het feit door dat dit een voedingssupplement is, waar we in onze huidige tijden eigenlijk niet meer zonder kunnen. Nu wederom een enorme kernramp heeft plaatsgevonden in Japan, is de essentie en wereldwijde behoefte aan het voldoende innemen van anti-stralings middelen zoals chlorella, alsook andere algen zoals bijvoorbeeld spirulina, enorm toegenomen. Ook wij in Europa en Nederland zijn niet veilig voor deze allesvernietigende straling, die ondertussen meerdere keren het Noordelijk halfrond (en ondertussen ook grotendeels het Zuidelijk halfrond) heeft rond gereisd.

Wat doet Chlorella?

Chlorella is een van de gezondste, meest potente voedingsbronnen die er wereldwijd bestaan en het verdiend daarom het stempel superfood dan ook zonder enige twijfel. Chlorella bevat een bombardement aan vitaminen (alle B vitamines, C, E), mineralen (met name zeer grote hoeveelheden calcium en ijzer), aminozuren, vetzuren (omega-3), polysachariden, proteïnen, koolhydraten, spoorelementen en antioxidanten en heeft een aantal zeer unieke eigenschappen die nergens of zelden elders worden waargenomen in andere voedingsbronnen. Een aantal van deze eigenschappen zijn bijvoorbeeld het feit dat chlorella in staat is als één van de weinige voedingsproducten in staat is om ons te beschermen tegen de vernietigende effecten van radioactieve straling.

Net als ook bij spirulina het geval is, is het ook voor chlorella mogelijk om deze destructieve kracht op te vangen en zelfs volledig te neutraliseren op den duur, mits er genoeg chlorella wordt ingenomen gedurende een periode van minimaal 2-3 maanden tot een jaar of langer. Ook is gebleken uit onderzoek onder kankerpatiënten dat chlorella een positieve uitwerking had op hun immuunsysteem, ondanks het innemen van zware medicatie en de desastreuse gevolgen van chemotherapie.

Chlorella blijkt enorm snel voor het herstel van onze lichaamscellen te zorgen, waarschijnlijk wederom door de hoge hoeveelheid antioxidanten alsook het R.N.A. dat aanwezig is in deze superfood. Een andere unieke eigenschap van Chlorella is het feit dat het de allergrootste hoeveelheid chlorofyl bevat van alle voedingsbronnen ter wereld. Chlorofyl is essentieel voor het verversen en gezond houden van ons bloed, het schoon maken van ons gehele spijsverteringssysteem en voor het onderhoud van de lever en nieren. Dit met name omdat de laatste genoemde organen de grootste bijdrage leveren bij het ontgiften van ons lichaam van alle aanwezige organen.

Chlorella blijkt zo krachtig te zijn, dat het in staat is ons lichaam te bevrijden van stoffen die zelden of nooit ons lichaam verlaten, nadat we er eenmaal mee in aanraking zijn gekomen. Dit gaat dan met name om gifstoffen zoals een grote verscheidenheid aan pesticiden, herbiciden, fungiciden en allerlei zware metalen, zoals bijvoorbeeld kwik en lood. Wederom blijkt na ongeveer 3-6 maanden niets meer van deze zware metalen in ons lichaam terug te vinden te zijn, mits er een juiste dagelijkse dosis chlorella wordt ingenomen. Over deze doseringen volgt verderop in deze blog uitleg. De laatste vrijwel unieke eigenschap van chlorella is het feit dat deze superfood de chlorella growth factor bezit. Dit is een eigenschap die de hele wetenschappelijke wereld uitermate verrast heet, omdat chlorella in staat bleek te zijn zich sneller voort te planten dan welk ander voedingsgewas dan ook. Chlorella verviervoudigt zich binnen 24 uur en bij intreding in het menselijk lichaam begint het onmiddellijk ons lichaamsweefsel te herstellen en op te bouwen met een snelheid die ongekend is bij andere voedingsbronnen.

Ook helpt het onze darmflora (met name de lactobaccilus bacterie) op topsnelheid te herstellen, wat zorg draagt voor een sterker immuunsysteem, een gezonde spijsvertering en optimale opname van voedingsstoffen.
Verder is gebleken uit een grote verscheidenheid aan onderzoeken dat chlorella helpt bij het bestrijden van allerlei ziektebeelden zoals: een grote reeks verschillende soorten kanker, alzheimer, parkinson, diabetes, een lage bloedsuikerspiegel, bloedarmoede, hoge bloeddruk, alvleesklierontsteking, peptische zweren (in het spijsverteringstelsel) artritus, aids, candida, hepatitis en ook virus- en bacteriële infecties

Hieronder volgt een rijtje toepassingen en gegronde redenen voor een ieder om per direct over te gaan tot het consumeren van afdoende dagelijkse hoeveelheden chlorella:

– Chlorella is de rijkste natuurlijke bron aan chlorofyl ter wereld.
– Chlorofyl heeft anti mutagene en anti-carcinogene eigenschappen, deze zijn essentieel bij het beschermen van uw lichaam tegen schadelijke bijeffecten van bijvoorbeeld medicijn- of drugsgebruik.
– Tevens bevat chlorella één van de hoogste waarden aan proteïnen (50-60%) van alle voedingsbronnen.
– Chlorella ontgift het lichaam van zware metalen en andere gifstoffen op een natuurlijke manier.
– Het is één van de weinige voedingssupplementen ter wereld die hulp en bescherming biedt tegen radioactieve straling.
– Chlorella levert extra fysieke en mentale energie en uithoudingsvermogen.
– Het geeft een enorme boost voor ons immuunsysteem en verhoogt tevens onze mentale capaciteiten.
– Chlorella bevat CFG (Chlorella Growth Factor), wat zorg draagt voor een snel herstel van onze lichaamscellen en lichaamsweefsel.
– Het bevat een hoge dosis R.N.A., een stof die helpt ter bestrijding van het menselijk verouderingsproces en D.N.A. beschadiging herstelt.
– Chlorella zorgt voor een uitstekende stofwisseling, een goeie darmflora en spijsvertering in het algemeen.
– Chlorella blijkt een uitstekende remedie te zijn tegen de gevolgen van alcoholconsumptie, zoals een kater.
– Ook blijkt Chlorella te helpen bij mensen met een probleem omtrent het hebben van slechte adem.
– Het ondersteunt bij het reguleren van de menselijke bloedsuikerspiegel, wat bijdraagt in het bestrijden van vreetkicks en zo voorkomt dat we onnodig grijpen naar junkfood snacks.
– Tevens reguleert chlorella daarmee ons lichaamsgewicht.
– Chlorella heeft een positieve uitwerking op allerlei infecties in het lichaam en helpt deze te voorkomen.
– Chlorella ondersteunt bij het reguleren van de hormoon- en cholesterol spiegel, alsook bij het uitmeten van een gezonde pH waarde in ons lichaam.
– Chlorella bevat alle 8 essentiële aminozuren voor het lichaam.
Een aantal praktische redenen waarom het uiterst gebruiksvriendelijk en gezond is om chlorella te consumeren zijn:
– Het heeft een hoge voedingswaarde, maar weinig calorieën.
– Het is een ideale ondersteuning voor elk dieet.
– Chlorella is uiterst licht verteerbaar en makkelijk voor het lichaam op te nemen.
– Het is geschikt voor zowel vleeseters, als vegetariërs en veganisten.
– Chlorella is een perfect aanvulling voor mensen die niet elke dag hun portie verse groente binnen krijgen.
– Het is uitermate gemakkelijk te consumeren door toevoeging aan allerlei dranken of rauwe zuivelproducten.

Tot slot is er nog een groot voordeel aan chlorella vanuit een totaal ander perspectief. Chlorella is bekend om het feit dat het de hoogste productiviteit van alle bekende landbouwgewassen ter wereld heeft. Het levert zo’n 40 ton droge stof op per hectare. Er is wereldwijd geen enkel landbouwgewas bekend met zo’n hoog rendement.

Waar verkrijg ik Chlorella?

Chlorella is te verkrijgen bij de betere natuurreformzaak en biologische winkelketens. Verder is het natuurlijk ook online te koop in een oneindig scala aan verschillende web shops. Zaak is wederom om er goed op te letten dat de chlorella van biologische kwekers afkomstig is, om te voorkomen dat u besmet raakt met allerlei rare chemicaliën of het product is aangelengd met andere onnodige of schadelijke stoffen. U kunt chlorella in onze web shop bij Superfood.nl bestellen en wij garanderen u zoals altijd de zo hoog mogelijk leverbare kwaliteit aan chlorella die wereldwijd voor ons te krijgen is. U vind onze chlorella producten op www.superfood.nl

Hoe consumeer ik Chlorella?

Ondanks het feit dat een overdosis aan chlorella zo goed als onmogelijk is, is het toch goed om het lichaam aan chlorella te laten wennen. Daarom is het raadzaam om te beginnen met 1-2 gram per dag en dit langzaam op te voeren naar 3-10 gram per dag, afhankelijk van de lichamelijke behoeftes en het doel waarvoor chlorella geconsumeerd wordt (zoals ontgiften, tegen radioactieve straling, enz.). Dit is met name omdat chlorella een diep regenererende werking heeft op het lichaam en op deze manier wordt voorkomen dat het spijsverteringsstelsel te veel onder druk wordt gezet. Het gebeurt zeer zelden dat iemand niet tegen chlorella kan, maar mocht dit gebeuren, dan is het gemakkelijk om chlorella te vervangen door bijvoorbeeld spirulina, marine fytoplankton of AFA super-blauwgroene alg. Dit zijn ook allemaal eencellige algen en hebben allemaal zeer overeenkomstige kwaliteiten, eigenschappen en werking op het menselijk lichaam.
Chlorella is net als spirulina eenvoudig te consumeren en kan bijvoorbeeld prima verwerkt worden in allerlei soorten (groene) smoothies, shakes, lassies en andere (rauwe) zuivelproducten. Hieronder volgen een aantal recepten waarin chlorella smakelijk is te combineren en consumeren.

Chlorella dressing:
– 4 eetlepels olie (biologische olijf- of hennepzaadolie).
– 1/3e eetlepel gedroogd marine fytoplankton.
– 1 eetlepel chlorella.
– 1 eetlepel maca.
– 1 theelepel appelciderazijn.
– 5 cm kliswortel (fijn gesneden).
– 1 handvol verse brandnetel of 2 handen vol gedroogde brandnetel.
– 1 snufje cayennepeper.
– 1 snufje koenjit (optioneel).

Voeg hierbij een kleine hoeveelheid water toe (afhankelijk van de gewenste dikte van de dressing) en mix het geheel in een blender. Voeg eventueel nog wat chiazaad toe en geniet van deze uitermate gezonde dressing die uw salade een super positieve lading zal geven. Deze dressing is ook uitermate geschikt voor intensieve sporters die graag spiermassa en sterke botten willen kweken….kortom, probeer het en smul maar raak!

Micro-alg green-supersmoothie:
– 1 handvol aardbeien.
– 1 handvol zwarte of blauwe bessen.
– 1 avocado.
– 1 kleine komkommer.
– 1 handvol gesneden spinazie.
– 2 eetlepels spirulina.
– 2 theelepels rauwe cacao.
– 2 eetlepels rauwe honing of een flinke scheut ahornsiroop.
– 1 theelepel chlorella.
– 1 theelepel bijenpollen.
– 1 pipet propolis.
– 1 pipet Ocean’s Alive marine fytoplankton.
– 1/4e kop puur bronwater.

Voeg alle ingrediënten toe in een blender, zet ‘m aan en mix het geheel tot het een mooie geleiachtige substantie is geworden en klaar is de smoothie!

Share:

5 comments

  1. Op jullie website lees ik dat het gebruik van spirulina en chlorella wordt aangeraden tijdens de zwangerschap. Ik ben ermee gestopt omdat heel internet vol staat met berichten dat de ontgiftende werking juist schadelijk kan zijn voor het kind, dat de gifstoffen die vrij komen dan via het bloed bij de foetus komen. Wat moet ik nu geloven?

    Monique

    1. Verstandig is het om juist voor je zwangerschap al te beginnen met ongiften zodat de schadelijke stoffen niet bij je kindje komen. Als je toch chlorella wil gebruiken tijdens de zwangerscahp, dan in een lage dosering. Zodat het gehalte aan gifstoffen dat vrij komt laag blijft, en met gemak door je lichaam kan worden uitgescheiden. Je kan dan misschien beter spirulina nemen dan chlorella, omdat de ongiftende werking van chlorella sterker is, verder hebben ze soortgelijke voordelen; vitaminen, mineralen, extra energie, Dna herstel enz.

Geef een antwoord