CHERRY AND CHOCOLATE NO-BAKE BEAUTY SLICE

Deze zoete tussendoortjes met kersen smaken net zo lekker als ze eruitzien! Daarbij heten ze niet voor niets ‘beauty slices’, ze zitten namelijk vol met heerlijke boosters waar je huid van binnenuit van gaat stralen.

Om je huid van binnenuit mooi en stralend te houden en veroudering tegen te gaan is gezonde voeding de allerbelangrijkste sleutel. Er zijn allerlei voedingsmiddelen die specifiek goed zijn voor je huid, maar het is niet altijd gemakkelijk om de juiste huidboosters bij elkaar te kiezen en ook nog in de juiste hoeveelheden.  Voor een mooie huid is het namelijk belangrijk om je hormoonhuishouding te ondersteunen en reguleren. Boerenkool is bijvoorbeeld een voedingsmiddel die je daarbij helpt.

Voedingsstoffen voor een stralende huid
Daarnaast wil je voor een mooie huid je darmflora én je huid barrière optimaliseren en dat doe je met behulp van vezels en vetzuren. Zink, shiitake en duindoornbes zijn hier ook heel goed voor. Ook is het belangrijk om met antioxidanten de vrije radicalen te neutraliseren. Die zitten bijvoorbeeld in rode bieten, druivenpit extract of reishi. Tot slot wil je bouw- en hulpstoffen toevoegen die de aanmaak van collageen stimuleren. Bijvoorbeeld met behulp van vitamine C, granaatappel of spirulina.

Nutraceuticals
Om het je een stuk gemakkelijker te maken zijn er tegenwoordig zogenoemde ‘nutraceuticals’. Dat zijn wetenschappelijk bewezen effectieve voedingsstoffen waaraan specifieke huid verbeterende en gezondheidseffecten zijn toegeschreven.  Kortom: de ultieme schoonheidsvoeding. Zo creëerden wij bij Superfoodies: Luminous. Een poeder vol met de juiste nutraceuticals voor een stralende huid. Om te drinken met water of toe te voegen aan smoothies of tussendoortjes zoals deze cherry chocolate slices!  

Wat heb je nodig voor de Cherry and Chocolate No-Bake Beauty Slices?
(voor 9 tot 12 plakjes, afhankelijk van de grootte)

Voor de chocolade laag

  • 100 g havermout
  • 70 g amandelen
  • 30 g (3 el) cacao nibs
  • 80 g dadels
  • 1 el onbewerkt cacaopoeder
  • 3 el kokosolie (hoeft niet gesmolten te zijn)
  • snufje zeezout
  • 2-3 el koud water


Voor de kersen laag

  • 200 g cashewnoten, een nacht geweekt in koud water of 1 uur in heet water, vervolgens laten uitlekken
  • 80 g bevroren kersen
  • Kokoscrème uit 1 blik volvette kokosmelk (haal het romige gedeelte met een lepel uit een gekoeld blikje)
  • sap van een halve citroen
  • 50 ml ahornsiroop
  • 2 tl Luminous poeder van Superfoodies
  • 2 el gesmolten kokosolie


Zo maak je de beauty slices

  1. Doe havermout, amandelen en cacao nibs in een keukenmachine. Vermaal tot alles in zeer kleine stukjes is gebroken.
  2. Voeg dadels, cacaopoeder, zout en kokosolie toe en mix opnieuw tot het goed gemengd is. Blijf mengen terwijl je langzaam koud water toevoegt, eetlepel voor eetlepel, tot het deeg plakkerig wordt.
  3. Doe het bakpapier in een vierkante brownie vorm en doe het deeg hierin. Druk het goed aan met je handen om een gelijke korst te maken. Zet in de vriezer terwijl je de kersen laag maakt.
  4. Doe de geweekte en uitgelekte cashewnoten, bevroren kersen, kokoscrème, limoensap, ahornsiroop en Luminous poeder in een keukenmachine of blender. Mix tot een gelijkmatig mengsel ontstaat. Schraap meermaals langs de zijkanten. Voeg tijdens het mengen langzaam 2 eetlepels gesmolten kokosolie toe.
  5. Schenk de kersen laag over de chocolade laag en zet weer voor 4 uur in de vriezer om hard te laten worden. Haal uit de vriezer 20 tot 30 minuten voordat je het in plakken snijdt en serveert. Bewaar in de koelkast (maximaal 3 dagen) of in de vriezer (maximaal 3 weken).
Share:

Geef een reactie