Charcoal Detox Juice

Deze spannende juice met geactiveerde houtskool helpt je lichaam om te ontgiften. Geactiveerde houtskool is een superfood en wordt gemaakt van verkoolde biologische kokosnootschillen en is dankzij een sterk absorberend vermogen effectief bij verschillende klachten.

Geactiveerde houtskool (of activated charcoal in het Engels) is natuurlijk heel iets anders dan het houtskool die je in de open haard vindt! Gemaakt van verkoolde biologische kokosnootschillen die een sterk absorberend vermogen hebben. Deze geactiveerde houtskool is namelijk negatief geladen, waardoor het positief geladen toxines en andere ongewenste stoffen aantrekt, die zich vasthechten aan de houtskool en zo via de stoelgang het lichaam kunnen verlaten. Als je een detox wil gaan doen kun je geactiveerde houtskool dus perfect gebruiken ter ondersteuning.

Meer toxische stoffen
Sterker nog, ze gebruiken het ook in ziekenhuizen als er een geval van vergiftiging is op de eerste hulp. Dit product is enorm in opmars, ook in Nederland, al is het een eeuwenoud product.  Dit komt natuurlijk ook omdat we in de wereld van nu steeds meer in aanraking komen met toxische stoffen: plastic, luchtvervuiling, straling en bewerkte voedingsmiddelen. Deze toxische stoffen krijgt ons lichaam allemaal te verwerken. 

Het is wel belangrijk om te weten dat je Activated Charcoal niet dagelijks gebruikt, maar echt in een kuurvorm. Dus een periode (bijvoorbeeld een week of twee weken) om je lichaam te ondersteunen, als onderdeel van een detox en buiten de maaltijden om (zeker 90 minuten voor een maaltijd).

Wij maakten van dit bijzondere superfood een effectieve frisse detox juice!

 

Recept Charcoal Detox Juice

Wat heb je nodig?

  • 200 ml gefilterd water
  • Sap van een halve citroen
  • 500 mg Activated Charcoal
  • Snufje Himalaya zout

 

Zo maak je de Detox Juice:

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een glas en roer goed door elkaar.
  • Geniet!

Share:

Geef een antwoord