Chaga linzensoep met zoete aardappel

Dit is niet zomaar een heerlijke goed gevulde soep, maar een echte powersoep. Extra krachtig door het paddenstoelenextract chaga!  Deze paddenstoel bevat de hoogste dosis S.O.D. antioxidanten (Super Oxide Dismutase) van alle voedingsbronnen in de wereld…

Deze soep met rode linzen, zoete aardappel en tomaat helpt je de laatste wintermaanden door. Doordat wij een beetje chaga paddenstoelenextract hebben toegevoegd aan dit recept is het een heilzame soep voor je gezondheid geworden. In oude Oosterse geschriften wordt chaga ook wel `de koning der kruiden` genoemd. Dat is niet voor niets want deze paddenstoelen bevatten de hoogste dosis S.O.D. antioxidanten (Super Oxide Dismutase) van alle voedingsbronnen ter wereld.

Hoe zit dat precies met die paddenstoelenextracten?
De ‘Ancient Elders’ ofwel oude wijzen in Zuid-Amerika gebruiken paddenstoelenextracten al eeuwenlang ter ondersteuning van de menselijke gezondheid. Vooral in Azië worden paddenstoelen al eeuwenlang gebruikt ter behandeling van allerlei ziektes en aandoeningen. Binnen de traditionele Chinese geneeskunde bijvoorbeeld is uitgebreid beschreven welke gezondheid bevorderende effecten diverse paddenstoelen hebben, en deze kennis wordt vandaag de dag gebruikt om supplementen te maken die extracten van een of meer medicinale paddenstoelen bevatten.

De verjongende eigenschappen van chaga paddenstoelenextract
Er is heel wat onderzoek gedaan naar chaga en zo blijkt deze paddenstoel veel voordelen te hebben voor onze gezondheid, zoals verjongende eigenschappen waardoor we langer fit en gezond kunnen blijven. Ook helpt chaga ons lichaam (vooral nieren, milt en lever) om te ontgiften, brengt het hormonen in balans, remt het virussen en zou het goed zijn voor hart- en bloedvaten.

Je begrijpt nu wel waarom wij dit een powersoep noemen!

 

Chaga linzensoep met zoete aardappel
(voor 5 porties)

Wat heb je nodig?

 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 witte ui, in blokjes
 • 2 teentjes knoflook, geperst of fijngesneden
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • 190 gram rode linzen, ongekookt
 • 2 zoete aardappels, in blokjes gesneden
 • 400 gram tomatenblokjes (blik)
 • ½ tot 1 theelepel zeezout
 • 1 liter water of groentebouillon
 • 2 theelepels chaga paddenstoelenextract (poeder)

 

Als topping:

 • Verse koriander, fijngehakt
 • Pompoen- en sesamzaden

 

Zo maak je de chaga linzen soep

 1. Doe olijfolie, ui en knoflook in een grote pan en bak 2-3 minuten tot de ui glazig wordt
 2. Voeg de kerriepoeder toe en roer het zo`n 30 seconden door.
 3. Voeg de rode linzen, zoete aardappelen, tomaten, zout en water of bouillon toe. De vloeistof moet ongeveer 1 cm boven de groenten uitkomen. Breng aan de kook, dek de pan af met een deksel en kook gedurende 25 minuten op zacht vuur.
 4. Haal de pan van het vuur, voeg de chaga toe en gebruik de staafmixer tot het een glad romig geheel is geworden. Als de soep te dik is, voeg dan wat meer water of groentebouillon toe.
 5. Proef en doe er alleen als nodig nog wat zout bij.
 6. Serveer warm in kommen en maak het af met de vers gehakte kruiden en zaden.

 

Share:

Geef een reactie