Brood vervanger recept – Zelf brood maken met Chia zaden

Eet het chiabrood zo of beleg het met je favoriete beleg. Verder is het een ideale pizzabodem, ‘tortilla’  of hartige taartbodem. De gebruikte zaden en pitjes maal ik fijn in een ‘magic bullet’, dit kan ook goed in een elektrische koffiemolen.

Aantal personen: voor 9 porties

Bereidingstijd: 20 minuten (plus 36 uur drogen)

Ingrediënten:

  • 3 grote uien kop
  • ¼ kop Chiazaad
  • ½ kop lijnzaad, fijngemalen
  • ¾ kop zonnebloempitjes, fijngemalen
  • ¼ kop shoyu
  • ¼ kop water
  • 1/3 kop olijfolie

Bereiding:

Pel en halveer de uien en snijd ze met een keukenmachine (snijmes gebruiken) of mandoline tot dunne ringen. Schep de gehakte uien in een grote kom, voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Spreid de helft van het mengsel uit op een dehydrator rek dat bedekt is met een vel teflex. Doe hetzelfde met de andere helft en droog het gedurende 24 uur op 40 C. Verwijder de teflex en droog de andere kant nog zo’n 12 uur. Knip of breek iedere laag in bijvoorbeeld 9 stukken.

 

Tip: Smeer voor pizzabodems het deeg uit tot 2 ronde bodems

Share:

Geef een reactie