Begin je dag vol energie met Superfood Cereal Cacao Crunch

Onze dag begint zoals gewoonlijk, althans voor de meesten onder ons, met een lekkere warme douche, een kop koffie of thee en een heerlijk gezond ontbijt. De woorden ‘gezond ontbijt’ is iets waar we in dit blog de nadruk op willen leggen, omdat dit lang niet zo vanzelfsprekend is voor de meeste mensen, als dat men zelf vaak aanneemt.

Wat is Superfood Cereal Cacao Crunch Mix?

Velen onder ons vermoeden dat ze gezond ontbijten, maar dat is dus helaas vaak niet het geval. Dit is met name te wijten aan het feit dat veel mensen hun lichaam ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds volproppen met allerlei voedingsmiddelen die afkomstig zijn uit de reguliere voedingsindustrie. Laat het nou net deze industrie zijn, die het niet zo bijzonder nauw neemt met uw gezondheid, wat natuurlijk te maken heeft met de enorme druk die er op deze industrie staat met betrekking tot het moeten behalen van de tevoren bepaalde winstmarges. De voedingsindustrie is helaas een machine geworden, waar alles alleen nog maar draait op het behalen van de juiste cijfers, winstmarges en andere getal gerelateerde streefdata, die slechts één ding tot gevolg hebben voor ons dagelijkse voedsel: de stelselmatig achteruitgaande kwaliteit van datzelfde voedsel.

Om een voorbeeld te noemen is het misschien goed om ons alvast te focussen op het blogonderwerp van vandaag. In dit geval is dat superfood cereal. Cereal is een begrip waar mogelijk vele Nederlanders over de afgelopen jaren mee bekend zijn geraakt. Dit doordat de ontbijtmarkt met name door Amerikaanse grote bedrijven wordt gedomineerd en het woord ‘cereal’ met name een Amerikaanse ontbijtterm is. Als we het woord ‘cereal’ in een aantal vertaalmachines gooien, komen er steevast twee woorden terug. Het eerste is ‘cornflakes’, waar iedereen mee bekend zal zijn. Het woord betekent letterlijk ‘mais vlokken’, maar dit kan ook verwijzen naar vlokken die gemaakt zijn van graan. Graan is namelijk het tweede woord wat uit die vertaalmachines komt rollen. Cereal is een term die met name heel veel in de Verenigde Staten wordt gebruikt, evenals de term cornflakes. Cornflakes zijn over het algemeen de meer simpele smaakvarianten, die inderdaad ergens, met intens gebruik van fantasie, nog wel wat aan granen of mais doen denken. Cereal is echter een term geworden voor allerlei bijzonder slechte en giftige ontbijtvarianten, die zich met name erg op kinderen hebben gericht. De hoeveelheid kleur-, geur- en smaakstoffen die in deze producten worden gestopt, zijn met de beste wil van de wereld niet meer bij te houden en te tellen en het is dan ook geen wonder dat zoveel kinderen tegenwoordig zo dik en zo vaak ziek zijn. Dit hangt natuurlijk bijzonder sterk samen met alle stoffen die hierin verwerkt zijn en dan hebben we het nog niet eens gehad over de hoeveelheid geraffineerde of kunstmatige suikers die hierin verwerkt worden, wat wederom in bizar grote hoeveelheden gebeurt. Al met al is het gemiddelde moderne cereal ontbijt bijna letterlijk een poel van ellende gifstoffen. Dan komt daar nog eens bovenop dat we het hier over een product hebben, wat in combinatie met allerlei varianten aan zuivelproducten wordt geconsumeerd en zoals u mogelijk al weet uit onze vorige blogs, zitten zuivelproducten uit de reguliere voedingsindustrie tegenwoordig bomvol met antibiotica en hormonen. De eerste van die twee zorgt voor de totale ondermijning van ons lichaamseigen afweer- en immuunsysteem, terwijl de tweede zorgt voor een compleet ontregelde hormoonhuishouding. Dit heeft vaak vergaande gevolgen voor ons als mens en heeft zelfs verschillende vormen van kanker als eindgevolg. Zo komt keer op keer uit allerlei onderzoeken naar voren dat er een sterk verband bestaat tussen het ontstaan van borstkanker bij vrouwen en het consumeren van zuivelproducten. Ook hangt het ontstaan van deze vorm van kanker samen met dagelijks gebruik van ongezonde deodorant, waarin vaak producten als aluminiumoxide worden gebruikt. Bij mannen uit zich het consumeren van veel zuivel in het gedwee, meegaander en onderdaniger maken van het karakter en mogelijke prostaatkanker.

Goed, nu hebben we u redelijk duidelijk gemaakt wat er niet deugd aan de reguliere manier van ontbijten van veel mensen, maar is het natuurlijk ook belangrijk om u een goed alternatief aan te bieden. Dit doen we in de vorm van dit prachtige ontbijtproduct: superfood cereal – cacao crunch mix. Het gaat in dit geval om een product wat alleen bestaat uit rauwe en puur biologische ingrediënten, die allemaal nauwkeurig zijn samengesteld voor uw fysieke en mentale welzijn. We gaan hier voor u een korte lijst publiceren met deze ingrediënten, zodat u een idee heeft waar dit product uit bestaat. We gaan vervolgens in het volgende blogdeel dieper induiken op de verschillende ingrediënten, met de daarbij behorende voordelen voor lichaam en geest voor u. Allereerst hier de ingrediëntenlijst van dit prachtige en overheerlijke gezondheidsproduct.

– Biologische boekweit kiemen.
– Biologische dadels.
– Biologische aalbessen.
– Biologische rauwe cacao.
– Biologische maca.
– Biologische mesquite.
– Biologische kokos.
– Biologische agave nectar.
– Biologische astragalus wortel.
– Biologische reishi.
– Biologische zonnebloempitten.
– Biologisch lijnzaad.
– Biologisch vanille-extract.
– Himalaya kristalzout.

 

Zoals u mogelijk waarneemt, gaat het hier om een rijtje producten die er niet om liegen en die een zeer bijzondere en heilzame samenstelling vormen voor uw fysieke en mentale welzijn. Zoals gezegd gaan we ons in het volgende deel van dit blog meer verdiepen in de precieze kwaliteiten van deze ingrediënten en sluiten we daarmee dit eerste deel van het blog af.

Wat doet Superfood Cereal Cacao Crunch Mix?

Goed, we zijn nu dus in deel twee van het blog over superfood cereal aangekomen en gaan hier meteen van start met het ons verdiepen in de specifieke heilzame kwaliteiten van de net genoemde ingrediënten. Om dit duidelijk en overzichtelijk te kunnen doen voor u als lezer, hebben we dit deel van het blog onderverdeeld in kleine paragraafjes, die elk toegewijd zijn aan de verschillende ingrediënten. We gaan daarom beginnen met het ingrediënt boekweit en gaan op die manier langzaam de lijst afwerken.

– Biologische boekweit kiemen: Zoals de meesten onder ons wel weten, is het oergezond om kiemen te eten. Dit omdat de kiem vorm van een plant de hoogste potentie bevat. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat een kiem zichzelf nog helemaal tot een plant moet laten uitgroeien en tijdens dat proces als eerste uitdaging het doorboren van soms bijzonder harde aarde voor de kiezen heeft. Dit houdt in dat een kiem bijzonder veel levenskracht moet bevatten, wat allemaal opgeslagen zit in een bijzonder kleine fysieke vorm. Boekweit heeft daarnaast de bijzondere kwaliteiten dat het ons lichaam helpt tegen spataderen en oedeem, het ontwikkelen van cel mutatie (door rijkelijk aanwezige antioxidanten/flavonoïden) en ontstekingen verhelpt. Ook lijken er duidelijke aanwijzingen dat het bijzondere voordelen heeft voor mensen met hart- en vaatziekten.

– Biologische dadels: Dit zijn de vruchten van de dadelpalm, die met name in Noord-Afrika en de Arabische landen groeit, al worden ze tegenwoordig ook gekweekt in Californië en Australië . Dadels groeien alleen aan de vrouwelijke dadelpalmen, waar ze in trossen aan groeien. Dadels bevatten een flinke hoeveelheid nutriënten, waaronder vitaminen A, B1, B2, B6, B11 en C en de mineralen natrium, kalium, calcium, magnesium, ijzer, zink, koper en fosfor. Er bestaat een groot verschil tussen de hoeveelheid aanwezig vitamine A, C en suiker als het gaat om verse of gekonfijte dadels. Laatst genoemden bevatten stukken minder vitamine C en veel meer suikers, terwijl dit bij de verse varianten andersom is. De gekonfijte variant bevat juist weer vitamine A, wat niet in verse dadels voorkomt.

– Biologische aalbessen: De meeste mensen zijn niet erg bekend met deze naam, maar kennen de bessen absoluut. Dit zijn de bakjes met kleine rode besjes die vaak op de markt en in de supermarkt liggen. Ze worden ook wel trosbessen genoemd. Ze zitten boordenvol met vitamine A, B1, B2, B3, B6, B11, B12 en de mineralen calcium, natrium, kalium, magnesium, ijzer, selenium en zink. Ook bevatten ze een flinke dosis antioxidanten, waardoor ze ons lichaam beschermen tegen de werking van vrije radicalen, die cel mutatie en kanker kunnen veroorzaken. Verdere voordelen van de aalbes zijn dat ze het lichaam zuiveren, ontgiften, afkoelen, de eetlust opwekken, het bloed zuiveren en zwaar laxerend en urine afdrijvend werken.

– Biologische rauwe cacao: Rauwe cacao is het hoofdbestanddeel van deze cereal variant. Dit is met reden, want het is mogelijk de meest gezonde fruitsoort ter wereld, met een ongelofelijk arsenaal aan gezonde voedingsstoffen. Dit zijn bijvoorbeeld grote hoeveelheden zink, ijzer, chromium, koper, mangaan, magnesium, zwavel, vitamines A, B1, B2, C, D, E en P, omega-6 vetzuren , tryptofaan, serotonine  en vele andere belangrijke bouwstoffen voor zowel lichaam als geest. Rauwe cacao is een voedingsbron die een enorm grote hoeveelheid antioxidanten bevat, het meeste van alle fruitsoorten ter wereld. Verder bevat het ook mogelijk het meeste magnesium van alle voedingsbronnen ter wereld. Dit is bijzonder goed nieuws voor sporters, omdat magnesium essentieel is voor onze spieren en de combinatie met cacao ervoor zorgt dat dit bijzonder snel opgenomen kan worden in ons lichaam. Rauwe cacao smoothies zijn ideaal voor consumptie tijdens intensief sporten. Ook is rauwe cacao een ideaal voedingsproduct voor onze hersenen, omdat het tryptofaan bevat en meerdere B-vitaminen. Hierdoor reguleert het onze hersenchemie en helpt het depressies en andere stemmingswisselingen voorkomen. Tot slot is het ook een ideaal voedingsproduct voor het voorkomen en bestrijden van hart- en vaatziekten, evenals een groot aantal andere ziekten. Op onze zustersite op www.superfoodleven.nl is meer informatie te vinden over rauwe cacao en vele andere raw food en superfood producten.

– Biologische maca: Maca is een prachtig product om in combinatie met rauwe cacao te gebruiken. Samen met het volgende ingrediënt mesquite, vormen ze ook wat wel ‘the holy trinity’ wordt genoemd. Deze middelen versterken elkaars smaak en werking op bijzonder aangename en krachtige wijze. Maca is met name een product wat wordt gebruikt voor het herstellen van de hormoonhuishouding in een lichaam. Het is tevens een bijzonder krachtige energiebron en levert tevens een interessante en krachtige boost aan het libido. Mogelijk is de meest bijzonder eigenschap aan maca het feit dat het hier gaat om een adaptogeen. Dit is een stof die in staat is om het innerlijke systeem van het lichaam precies zo af te stellen en dat te bieden, wat het nodig heeft om aan de externe omstandigheden waar het lichaam aan onderhevig is, aan te passen. Dit biedt een enorm stuk fysieke en mentale weerstand en helpt vele mensen om door bijzonder stressvolle en tijden van zware fysieke en mentale inspanning te komen. Maca bevat verder de volgende vitaminen (B1, B2, C, E), mineralen en sporenelementen (tot zelfs wel 31 soorten, waaronder calcium, kalium, magnesium, natrium, zink, koper, selenium, mangaan, tin, jodium, fosfor, zwavel, silicone en bismut), complexe alkaloïden en bestaat ook nog eens voor ongeveer 60% uit koolhydraten, 9% uit vezels en voor iets meer dan 10% uit proteïnen (eiwitten).

– Biologische mesquite: Mesquite poeder is een overheerlijke en bijzonder rijke zoetstof, die niet voor niets al vele eeuwen wordt gebruikt en geconsumeerd door de inheemse volkeren van Centraal- en Midden-Amerika. Dit is niet alleen om het feit dat mesquite bijzonder lekker smaakt, maar ook nog eens erg gezond is. Mesquite is bijvoorbeeld bijzonder rijk aan proteïne, vitamines, mineralen (magnesium, calcium, kalium, ijzer en zink), aminozuren (met name lysine) en antioxidanten. Van met name lysine is aangetoond dat het een sterk remmende werking heeft op de ontwikkeling en het voortwoekeren van virussen. Dit aminozuur wordt met succes ingezet als geïsoleerd voedingssupplement tegen de beruchte koortslip, oftewel een herpesinfectie. Ook is mesquite geschikt voor mensen met de neiging tot depressie. Dit omdat de bouwstoffen voor serotonine aanwezig zijn in mesquite en hierdoor onze hersenchemie een positieve stimulans ontvangt en een positievere kijk op het leven wordt gestimuleerd. Ook is mesquite een krachtige ontstekingsremmer voor het lichaam, wat met name voor de ogen en de huis geld.

Biologische Kokos: Kokos is een onderwerp wat al in vele blogs op onze website behandeld is en waar we in dit geval niet al te veel aandacht meer aan gaan besteden. Voor deze blogs kunt u onze zusterwebsite raadplegen op www.superfoodleven.nl waar verschillende blogs vermeld staan over alle verschillende varianten van kokos, zoals kokoswater, kokosnectar, kokosboter, kokos crème en andere varianten. We kunnen u kort mededelen dat kokos met name heel erg goed is voor mensen met hormoon problematiek en verder een fantastische invloed heeft op allerlei fysieke processen, zoals het reguleren van onze suiker- en hormoonspiegels, onze zuurtegraad en ons spijsverteringsproces. Tevens ontgift kokos ons lichaam, helpt het onze nieren en lever en is het een prachtig product, dankzij de aanwezige onverzadigde vetzuren, voor mensen met hart- en vaatziekten, waar het een sterk remmende werking op uitoefent.

– Biologische agave nectar: Ook over agave is net een blog gepubliceerd op deze zuster website. We kunnen u hier echter mededelen dat agave een product is wat met name vaak wordt gebruikt als vervanger van chemische en kunstmatige suikers. De informatie die wereldwijd over dit product rondgaat en te verkrijgen is, spreekt elkaar vaak tegen en er bestaat veel verwarring over agave. Feit is dat als u een zuiver product weet te bemachtigen, uit een goede biologische of raw food en superfood winkel, u een prima product in handen heeft als vervanging van suiker. Dit zodat uw bloedsuikerspiegel geen enorme fluctuaties ondergaat, wat met name belangrijk is voor mensen met een gevoelige suikerspiegel, zoals bij diabetici het geval is. In feit is ieder mens hier gevoelig voor, maar zolang u niet teveel schommelingen veroorzaakt door ongezond en zoet eten, is er weinig aan de hand en wordt uw insulinegevoeligheid niet ondermijnt. Let u er bij dit product op dat u het met mate consumeert, omdat het veel fructose bevat, wat in grote hoeveelheden belastend is voor uw lever.

– Biologische astragalus wortel: Astragalus is één van de belangrijkste planten uit de traditionele Chinese geneeskunst. De plant wordt al vele duizenden jaren ingezet tegen een enorm scala aan ziektebeelden en dit wordt gedaan met groot succes. Zowel ons fysieke afweer- en immuunsysteem krijgt door de consumptie van astragalus een enorme gezonde boost. Het blijkt net als maca en rhodiola een adaptogeen te zijn, met verbazingwekkende eigenschappen om ons immuunsysteem perfect uit te balanceren en te stimuleren. Tevens is het bijzonder krachtig in het ondersteunen van ons spijsverteringssysteem en hierdoor ook een ideaal middel tegen auto-immuunziektebeelden zoals colitis, ziekte van Crohn, spastische darm en andere spijsvertering gerelateerde ziektebeelden. Ook is het een ideaal middel voor mensen met allerlei vormen van verkoudheid en aandoeningen van de luchtwegen. Verder ondersteunt het de functie van de adrenalineklier, is het sterk vocht afdrijvend, verwijd het de bloedvaten, remt het infecties, helpt tegen allergieën en is het een zeer geducht wapen tegen cel mutatie, kanker en de bijverschijnselen van chemotherapie.

– Biologische reishi:Reishi is een zeer sterk heilzame paddenstoel met een arsenaal aan voedingstoffen die voor een mens van zeer groot belang zijn. Reishi beschikt met name over een zeer grote hoeveelheid vitamine C, ijzer en selenium, antioxidanten, polysachariden, peptiden en triterpenoïden. Reishi beschikt dus net als de andere geneeskrachtige paddenstoelen over een enorme reeks bijzondere kwaliteiten waarmee deze paddenstoel de mens van dienst kan zijn in zijn strijd tegen allerlei vormen van welvaartsziekten. Dit zijn ziektebeelden zoals: Epstein-Barr (een herpesinfectie die lymfocytenkanker en klierkoorts kan veroorzaken), kanker, H.I.V./Aids, leaky gut syndroom, artritis, infectieziekten, slaapstoornissen, allergieën, hoge bloeddruk, griep, hepatitis B, chronisch vermoeidheid syndroom, verhoogd cholesterol, oververmoeidheid,  verstopping, hoogteziekte, angina, chronische bronchitis, pijn in de borst en andere luchtweg gerelateerde problematiek en reishi heeft tot slot een ondersteunende en positieve werking op ons zenuwstelsel.

– Biologische zonnebloempitten:
Er zijn twee soorten zonnebloempitten, waarvan de zwarte het minst voedzaam en minst makkelijk verteerbaar zijn. De gestreepte varianten zijn wat dit aangaat beter voor consumptie en voor het maken van zonnebloemolie. Zonnebloempitten bevatten veel eiwitten, onverzadigde vetzuren, voedingsvezels en koolhydraten. Tevens bevatten ze vitamine B1, B2 en B6 en de mineralen kalium, calcium, natrium, magnesium, ijzer, koper, zink en fosfor.

– Biologisch lijnzaad:
Lijnzaad is mogelijk de meest onderschatte zadensoort op de voedselmarkt en bezit een groot arsenaal aan nutriënten die bijzonder bevorderlijk zijn voor de gezondheid. Zo bevat lijnzaad stofjes die onze stoelgang erg positief bevorderen. Dit doordat deze stoffen zorgen voor slijmvorming in onze darmen, waardoor de stoelgang bevordert wordt. Ook is het een uitstekend middel om toe te voegen aan tofu en andere ongefermenteerde sojaproducten. Dit omdat het de giftige fyto-nutriënten in deze sojaproducten gedeeltelijk of mogelijk zelfs geheel neutraliseert. Daarnaast is het een prima middel gebleken voor het uitbalanceren van onze cholesterolspiegels en kan het zwaarlijvigheid helpen voorkomen. Verder bezit lijnzaad vitamine A, B1, B6 en de mineralen kalium, calcium en zink. Lijnzaad bezit een grote hoeveelheid aminozuren, eiwitten, onverzadigde vetzuren (met name omega-3) voedingsvezels en koolhydraten.

– Biologisch vanille-extract: De reden waarom vanille poeder toegevoegd is in dit product moge duidelijk zijn. Dat dit echter niet alleen om smaak redenen is gebeurt zal menig mens verbazen. Ook vanille, al is het in mindere mate dan bij lucuma en mesquite het geval is, is ook een zoet- en smaakstof die gezondheidsvoordelen voor ons lichaam heeft, al zijn er zeer weinig mensen bekend met dit feit, afgezien van onze raw en superfood liefhebbers dan. Wel dienen we hier de nadruk te leggen op het feit dat het hier wel gaat om natuurlijke en biologische vanille en niet om allerlei kunstmatige varianten die we tegenwoordig overal in producten verwerkt terug vinden. Een bijzonder voordeel van vanille is het feit dat het bij vrouwen de maandelijkse cyclus krachtig helpt reguleren. Verder helpt het misselijkheid en duizeligheid voorkomen, ondersteunt het ons lichaam bij het helen van wonden en heeft het een remmende werking op stress en pijn, met name op hoofdpijn en migraine.

– Himalaya kristalzout:
Himalaya zout helpt ons lichaam op bijzonder krachtige wijze. Het is in staat om onze pH-waardes te reguleren, wat bijzonder belangrijk is. Het verzuren van ons lichaam, door een ontregelde pH-waarde, veroorzaakt door ongezond eten (bewerkte industriële voedingsproducten) is mogelijk de grootste veroorzaker van ziekte in het westen. Hier kunnen een enorm scala aan ziektebeelden uit ontstaan, zoals Parkinson, Alzheimer, dementie artritis, hart- en vaatziekten, kanker en vele anderen. Verder helpt Himalaya zout tevens om onze bloedsuikerspiegel te reguleren en remt het tevens verouderingsprocessen af in ons lichaam. Himalaya zout ondersteunt verder de absorptie van voedingsstoffen uit ons voedsel, houdt onze luchtwegen gezond en verlicht menstruale krampen bij vrouwen. Het versterkt onze botten, verhelpt slaapproblemen, verhoogt ons libido en het bevordert cardiovasculaire gezondheid.

Waar kan ik Superfood Cereal Cacao Crunch Mix kopen?

Superfood Cereal is een prachtig, maar helaas tevens vrij exclusief product in ons kleine kikkerlandje. Helaas dan met name voor mensen die zich niet in de buurt van een gespecialiseerde raw food en superfood winkel begeven, want eigenlijk is dat de enige vorm van winkels die dit product in ons land te koop aanbieden. Mogelijk heeft u geluk of kunt u het bestellen bij uw plaatselijke biologische winkel of natuurreformzaak, maar de kans is echter vrij klein dat u hierin slaagt. Toch wordt deze gelukkig steeds groter, door het alsmaar groeiende besef rondom voeding en gezondheid, wat zich steeds sterker uit in de vraag van klanten naar gezonde voeding. De explosieve groei van natuurreformzaken, biologische winkels en ketens en raw food en superfood winkels die in hoe langer hoe meer steden en dorpen gevestigd raken. Zelfs de kleinere steden en dorpen mogen tegenwoordig al vaak rekenen op een uitgebreid assortiment aan fantastische artikelen in de daarin gespecialiseerde winkels aldaar gevestigd. Ook online is dit een tendens die zeer sterk doorzet en de enorme groei in de hoeveelheid webwinkels die in dit soort producten handelen zijn daar een goed voorbeeld van. Helaas bevinden de meeste raw food en superfood webwinkels zich nog in het buitenland, maar ook hierin is duidelijk groei te zien, zowel in Nederland als daarbuiten. Dit is natuurlijk een tendens waar wij op in hebben gespeeld en daarom hebben wij  destijds al een prachtige webwinkel ontworpen, die onlangs nog compleet is opgefrist met een nieuw design. U kunt deze site vinden op www.superfood.nl waar u al uw bestellingen 24 uur per dag en 7 dagen per week kunt plaatsen. We leveren u de garantie dat alle door u bestelde producten binnen 2 werkdagen bij u thuis worden afgeleverd. We leveren tevens de garantie dat wij ons uiterste best doen om alleen de meest hoogwaardige producten via onze webwinkel aan te bieden, om op die manier een stuk ondersteuning van betekenis te kunnen geven voor uw dagelijkse fysieke en mentale gezondheid. We prijzen onszelf gelukkig met onze tevreden klantenkring en hopen ook u daar toe te mogen rekenen. Mocht dat nu nog niet het geval zijn, dan hopelijk in de nabije toekomst.

Hoe kan ik Superfood Cereal Cacao Crunch Mix eten?

Wederom zijn we aangekomen bij het laatste deel van dit blog en zoals gewoonlijk gaan we hier weer een tweetal recepten voor u plaatsen. In dit geval gaat het om twee verschillende ontbijtproducten en doen we dit in de vorm van één typisch ontbijtproduct en een smoothie. Wel is het zaak om bij het maken van de smoothie erop te letten of u een blender heeft die dit soort producten fijn weet te malen. Niet alle blenders zijn geschikt om hardere materialen fijn te malen, dus let u hier a.u.b. op. Mocht u niet over zo’n soort blender beschikken, dan is het natuurlijk altijd mogelijk er een rauwe zuivelvariant van te maken, zoals ook in het eerste recept is gedaan. Neemt u zich überhaupt maar voor om veel te experimenteren, want dat is tenslotte wat echte liefhebbers van voeding doen. Tenslotte wil niemand elke dag hetzelfde eten, toch?

Share:

Geef een antwoord