Ayurvedische Ananas Cake

Een heerlijke ananas cake vol energie gevende ingrediënten zoals gedroogde ananas, dadels, abrikozen en nog veel meer. Let op: Deze cake is niet rauw, maar wel ayurvedisch en veganistisch.

Ingrediënten:
– 250 gram aman prana kokosolie.
– 200 gram speltbloem.
– 200 gram rauwe yoghurt.
– 150 gram Gula Java palmsuiker.
– 2 theelepels biologisch bakpoeder.
– 1 theelepel ayurvedische koekkruiden.
– ½ kopje hazelnootschilfers (optioneel).
– 1/3 kop gedroogde en ontpitte dadels, vijgen en/of rozijnen.
– 1/3 kop abrikozen en cranberries.
– 1/2 kop gedroogde ananas.

Bereidingswijze:
Laat de gedroogde vruchten een nacht weken en laat ze vervolgens uitlekken. Snijd daarna de vruchten fijn of maal ze fijn in een blender. Houd echter enkele apart voor de garnering van de cake. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de palmsuiker (Gula Java), het bakpoeder, de bloem, de fijngemalen vruchten en de koekkruiden vervolgens door elkaar. Smelt daarna de kokosolie en voeg deze toe aan het bloemmengsel. Mix het beslag vervolgens glad. Daarna is het tijd om de rauwe yoghurt er door te roeren. Het is belangrijk voor de structuur van het deeg dat de yoghurt als laatste wordt toegevoegd. Leg vervolgens een vel bakpapier in een lage bakvorm. Bak de cake vervolgens hooguit 20-30 minuten in de oven op 180 graden. Na he t bakken is het mogelijk om het restant aan gedroogde vruchten als garnering over de cake te scheppen en dit te combineren met de hazelnootschilfers. Eventueel kunnen er nog kokosschilfers toegevoegd worden aan de hazelnootschilfers.

Share:

Geef een reactie