Appelazijn Morning Shot

Begin je dag goed met een shot appelazijn! Deze wordt gemaakt van geteelde appels en kan je lichaam ondersteunen bij een aantal belangrijke processen. Zo kan het je lichaam helpen ontgiften, zorgen voor extra energie (door de hoge zuurgraad) en je immuunsysteem en stofwisseling een boost geven…

Appelazijn, appelcider of appelciderazijn zijn veel gebruikte namen voor hetzelfde product gewonnen uit het pulp van gepureerde appels. Een pittig shotje hiervan op de nuchtere maag zorgt voor een evenwichtige zuurgraad in je lichaam. Deze raakt snel uit balans doordat we een druk leven hebben. Kortom: stress, te weinig slaap en te weinig ontspannen zorgen ervoor dat de zuurgraad in het lichaam uit evenwicht raakt en dit kan allerlei lichamelijk klachten tot gevolg hebben. Denk bijvoorbeeld aan schimmels in het lichaam, allergie, vermoeidheid, huidklachten, spataderen of migraine.


Nog meer voordelen…
Door een shotje met biologische appelazijn en honing komt de zuurgraad van je lijf sneller in balans. Ook zou het goed zijn voor bijvoorbeeld het bestrijden van een slechte adem, het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van pijn in de gewrichten. Ook kan dit morning shot ondersteunen tijdens het ontgiften en/of het afvallen en zou het bijdragen aan een stralende huid. Genoeg voordelen om het eens een tijdje te proberen vonden wij!

Wist je dat Hippocrates appelazijn al roemde in het jaar 400 voor Christus? Vanwege de natuurlijke reinigende en gezondheid bevorderende eigenschappen.

Appelazijn Morning Shot
Bereidingstijd: nog geen 5 minuten

Wat heb je nodig per shot?
2 eetlepels biologische appelazijn
1 eetlepel vers citroensap
3 eetlepels water
1 eetlepel rauwe honing
Snufje cayennepeper

Zo maak je de Appelazijn Morning Shot
1. Doe alle ingrediënten in een glas en roer goed door elkaar.
2. Drink het shotje op een nuchtere maag en minimaal 15 minuten voor het ontbijt.

Share:

Geef een reactie