Amandelmelk recept

Niets is zo lekker als een heerlijk glas verse zelfgemaakte amandelmelk. Ook kinderen zijn er dol op, dus bewaar dit amandelmelk recept goed!

Ingrediënten:
– 1 kop rauwe amandelen.
– 3 koppen water.
– 2 dadels (optioneel).
– ½ theelepel vanillepoeder (optioneel).
– een hoeveelheid water voor het laten weken van de amandelen.

Bereiding:
Om te beginnen laat u de amandelen een nacht lang weken in een kom of schaal met water. Mocht u hier de tijd niet voor hebben of uw amandelmelk sneller nodig hebben, laat u de amandelen dan minstens 6 uur lang weken en niet korter. Na het weekproces is het zaak om de amandelen af te gieten. Giet vervolgens de 3 koppen water erbij, samen met de eventueel toegevoegde dadels en het vanillepoeder en meng dit geheel tot het een mooie egale substantie is geworden. Neem hiervoor eventueel een elektronisch mixer ter hand. Neem vervolgens een kaasdoek of een ander zeefgerei en zeef het mengsel van amandelen, dadels en vanillepoeder door de kaasdoek of zeef heen. Het eindresultaat is een overheerlijke amandelmelk, die ongeveer 3-4 dagen goed blijft, mits goed gekoeld.

Share: