Aji Morado – ontbijtgerecht uit de Andes

Aji Morado is een traditioneel ontbijtgerecht uit de Andes en is vergelijkbaar met muesli of cornflakes. Dit gerecht kan warm of koud geserveerd worden en wordt traditiegetrouw voor de hele familie gemaakt, dus hou er rekening mee dat het in dit recept om grote hoeveelheden gaat. Mocht je dit alleen voor jezelf maken, neem dan kleinere hoeveelheden in de juiste verhoudingen.

Ingrediënten:
– 1 kopje purple corn flour.
– 1 kopje ananas blokjes.
– 15 cl water.
– 2 kaneelstokjes.
– 2 kruidnageltenen.
– 2 eetlepels palmsuiker (wat met sinaasappelsap is doordrenkt en is uitgekristalliseerd).
– de schillen van 1 of 2 sinaasappels (doordrenkt met de palmsuiker).

Bereiding:
Laat 4 koppen purple corn flour 2 uur lang weken in 1 liter water. Kook de kaneel, sinaasappelschil en de kruidnagels in 1-1 en ½ liter water, terwijl de purple corn flour weekt. Voeg de 4 koppen geweekte purple corn flour toe aan het kaneel/sinaasappel water en haal de kruidnagel er op dat moment uit. Kook het geheel samen en roer het constant om tot het langzaam een dikkere substantie wordt. Voeg de palmsuiker en de ananasblokjes toe, roer het geheel nog kort om en serveer het. Dit kan zowel koud als warm gedaan worden.

Share:

Geef een reactie