Afrikaanse Mango Smoothie die afvallen ondersteunt

Is dit geen smoothie om blij van te worden? Een goed begin is het halve werk nietwaar? Deze smoothie helpt je lichaam om weer in balans te komen na al het decemberlekkers. Een perfecte start van het nieuwe jaar vol met eiwitten, gezonde vetten en Afrikaanse Mango poeder. Dit poeder staat bekend om het reguleren van de hormoonbalans en kan hierdoor ondersteunen bij het afvallen.

Wij bij Superfoodies geloven absoluut niet in strenge diëten. Wij zien een disbalans in de hormoonhuishouding als belangrijkste oorzaak van overgewicht. Onze hormoonhuishouding bepaalt namelijk in grote mate hoeveel vet ons lichaam opslaat en hoeveel vet we verbranden. Insuline, leptine, cortisol, groeihormoon en testosteron spelen hier een belangrijke rol bij. Als je echt gewicht wil verliezen is het dus belangrijk om je hormonen weer in balans te brengen. Op die manier zorg je ervoor dat je minder hormonen in je lichaam hebt die vetopslag stimuleren en meer hormonen aanmaakt die je vetverbranding bevorderen.

Je hormonen in balans
Afrikaanse Mango staat erom bekend de gevoeligheid in je lichaam voor leptine te stimuleren. Leptine reguleert het energieverbruik en hongergevoel en is een soort boodschapper die aan de hersenen doorgeeft of het vet moet verbranden of vet moet opslaan. Als je genoeg leptine in je lichaam hebt en daar voldoende gevoelig voor bent, zal je meer vet gaan verbranden en minder vet opslaan. Zo kun je er gewicht verliezen. Vandaar dat wij Afrikaanse Mango poeder kozen voor dit recept om het nieuwe jaar gezond te starten.

De avocado zorgt voor een portie goede vetten en de hennepzaden zitten boordevol eiwitten zodat je lang verzadigd bent. Bovendien zorgen ze voor een heerlijk romige textuur en een goede balans van omega vetten in je lichaam. 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

130 gram mango, diepvries of vers
De helft van kleine/medium avocado
1 passievrucht
½ theelepel Afrikaanse Mango poeder
240 ml vers geperste sinaasappelsap (als alternatief kun je ook kiezen voor kokoswater)
1 theelepel rauwe honing
1 theelepel hennepzaden

Ter decoratie:
½ passievrucht en 1 theelepel hennepzaden (optioneel)

Zo maak je de Afrikaanse mango smoothie:
1. Doe de mango, geschilde avocado, zaden en het sap geperst uit de passievrucht, het Afrikaanse Mango poeder, sinaasappelsap (of kokoswater) en rauwe honing samen in een blender.
2. Zet aan op hoge snelheid tot de substantie glad is.
3. Giet in een glas en doe er eventueel nog wat passievrucht en hennepzaden overheen.
4. Direct opdrinken.

Een perfect begin van je dag!

Share:

Geef een antwoord